CROSSCUP wordt triomftocht voor Julie Voet

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 09:02

Zondag was het terug de hoogdag voor AVR met de jaarlijkse Crosscup.

Heel wat plaatselijke atleten naast heel veel Belgische toppers streden om hun plaats op een omloop met een paar zwaardere en paar lichtlopende stroken. De gevreesde modder bleef uiteindelijk uit.

Maar liefst 76 AVR-atleten behaalden de finish. Alle resultaten becommentariëren zou ons te ver leiden en alle resultaten kunnen bekeken worden op de website van Runningresults.be

Absolute uitschieter van de dag van AVR-zijde was de prestatie van Julie Voet bij de junioren. In een sterk deelnemersveld werd er gestreden voor deelname aan het Europees Kampioenschap in Turijn op zondag 11 december. Zoals gewoonlijk startte Julie vlot en nam ze meteen de leiding van het peloton. Na minder dan 1km werd er een eerste schifting gevoerd waarbij er maar 3 atletes meer overbleven in de spits van de wedstrijd. Bij een volgende versnelling van Julie moesten haar beide tegenstanders ook beetje bij beetje lossen en zo kon Julie met een solo naar haar eerste grote zege lopen. Samen met de atletes Marie Bilo, Charlotte Penneman en Hannah Enkels mag Julie België vertegenwoordigen op het EK Veldlopen.

 

Proficiat aan alle deelnemende atleten en dankuwel aan allen die een steen(tje) hebben bijgedragen bij het welslagen van deze editie van de Crosscup.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Foto: Alain Luppens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.