Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare

AVR WINT B-FINALE BVV PUP EN MIN

AVR mocht op eigen terrein de B-finale van de BVV voor de pupillen en de miniemen jongens en meisjes organiseren. Het was een heel drukke competitie met 12 ploegen en meer dan 400 atleten van over gans Vlaanderen.

Lees meer »

BK CADETTEN EN SCHOLIEREN

Dit weekend stond het BK voor de cadetten en scholieren op het programma. De medailles werden dit jaar uitgedeeld in Gentbrugge. 8 atleten namen deel aan in totaal 11 disciplines.

Lees meer »

WK AFGELOPEN VOOR ALEXANDER DOOM

Alexander nam dinsdag deel aan de halve finales van de 400m. In de laatste halve finale werd hij 5e in zijn reeks met een tijd van 45"57. Enkel de eerste 2 van elke reeks en de 2 best verliezende tijden mochten naar de finale.

Lees meer »

18 PLOEGEN EN 14 MEDAILLES OP PK AFLOSSINGEN IN NIEUWPOORT

Zaterdag 26/08 werden de jaarlijkse provinciale kampioenschappen aflossingen gehouden. Dit jaar was het de beurt aan MACW in Nieuwpoort om deze kampioenschappen te organiseren. In vergelijking met de voorbije jaren en in vergelijking met de andere provincies waren er globaal minder ploegen aanwezig.

Lees meer »

KVV cadetten en scholieren in Heusden Zolder

Elk jaar op 15 augustus gaat het Kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en de scholieren door. Ieder jaar is het een beetje koffiedik kijken naar de resultaten want veel van deze atleten zijn op vakantie geweest, gingen op kamp met de mutualiteit of de jeugdbeweging, … Anderen trainden dan weer goed door en dat kan soms voor verrassende resultaten zorgen. Dit jaar lag het niveau van de meeste disciplines heel hoog.

Lees meer »

BK 10 KM OP DE WEG

Zaterdag 06/08 werd het BK 10km op de weg georganiseerd. Zoals al de voorbije jaren ging dat BK door in Lokeren, nu op een vernieuwd parcours.

Lees meer »

Seizoensdebuut Alexander Doom

Alexander Doom maakte een prachtig seizoen debuut op de 400 meter tijdens de 'Meeting International Nikaia' in Nice. Ondanks zijn recente kuitblessure wist hij een mooie tijd van 46"03 te realiseren, wat hem een solide vijfde plaats opleverde. Deze prestatie onderstreept de veelbelovende vooruitzichten voor het komende seizoen van onze atleet!

Lees meer »

WISH-programma Evy Pieters

In januari werd AVR atlete en trainer Evy Pieters door de atletiekfederatie geselecteerd om deel te nemen aan het WISH-programma (Woman In Sport High Performance Pathway). Bedoeling is om vrouwelijke coaches zo snel mogelijk naar het allerhoogste niveau te brengen, en de kloof met het aantal mannelijke trainers te verkleinen

Lees meer »

Heel succesvol weekend voor AVR

Het weekend stond in het teken van 2 kampioenschappen. Zaterdag streden de masters voor de titels in het Kampioenschap van Vlaanderen. Zondag waren de junioren en de beloften aan de beurt in Kortrijk voor hun Belgische Kampioenschappen.

Lees meer »

Supporters BK Meerkampen!

Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus vinden in Tielt het Belgisch Kampioenschap meerkampen plaats. Onze AVR atleet Victor Priem zal er onze clubkleuren vertegenwoordigen tijdens de loodzware tienkamp!

Lees meer »

Alexander op WK atletiek

Alexander Doom nam vorige week deel aan het WK atletiek in Eugene in de Verenigde Staten. Ruim vooraf was hij al afgereisd naar het basiskamp in Californië om daar de laatste voorbereidingen te doen en te wennen aan de 9u verschil met België.

Lees meer »

Oude Clubrecords blijven sneuvelen

Op de avondmeeting in Waregem kwam Leandro Tallieu tot een sprong van 6m38 in het verspringen. Nadat hij eerder 2x meer dan 6m sprong met te veel aan rugwind, deed hij dat nu met een tegenwind van maar liefst 2.1m/sec. Met deze sprong verbeterde hij het 27-jaar oude clubrecord bij de scholieren met 7cm.

Lees meer »

Jerome Kindt tijdens IFAM Oordegem

Tijdens de IFAM meeting van 28 mei 2022 te Oordegem liep Jerome Kindt als eerste AVR scholier ooit onder de kaap van de vier minuten op de 1500m. Met een tijd van 3'58"10 verbrak hij daarmee het 34 jaar oude clubrecord.

Lees meer »

BVV Masters met de hakken over de sloot

Tijdens de BVV voor masters zou het afwachten worden wat de waarde was van de andere ploegen. AVR moest met een aantal gelegenheidsatleten aantreden en een paar gevestigde waarden werden ook op minder favoriete disciplines ingezet. Met heel wat gelegenheidsdeelnemers en amper 4 masters vrouwen was elk punt belangrijk.

Lees meer »