MASTERS SLUITEN BVV’S AF

Afgelopen zondag konden de masters vrouwen en mannen strijden voor hun klassement in de 2e afdeling. De wedstrijd ging door op onze eigen piste in Roeselare.

Lees meer »

ALEXANDER DOOM OP 0"01 VAN BR

Alexander is bezig aan een waanzinnige zomercampagne. Na zijn goede wedstrijden op de World Relays in de Bahamas, zijn PR op de 200m tijdens de BVV in Nieuwpoort ( weliswaar met te veel rugwind ) kwam hij intussen nog 2 keer uit op de 400m. Vorige week won hij de Diamond League wedstrijd in Casablanca ( Marokko ) in een nieuw PR van 44"51.

Lees meer »

PK PUPILLEN EN MINIEMEN MET 24 AVR-ATLETEN

Vandaag mochten de pupillen en de miniemen in Beernem strijden voor de provinciale titels. Met een totaal van 24 atleten, 44 prestaties en 20 behaalde medailles mogen we zeker van een vruchtbaar kampioenschap spreken.

Lees meer »

BVV CAD EN SCHOL MOOIE AFSLUITER VAN WEEKEND

Na de Beker voor Vlaanderen voor de pupillen en de miniemen op zaterdag, kwamen de cadetten en de scholieren in actie op zondag. Vorig jaar kwamen we te kort om in de 2e afdeling te blijven en zo moesten we dit jaar dus aantreden in de 3e afdeling. Doel was om op het einde van de dag bij de eerste 2 van de 11 ploegen gerangschikt te zijn om volgend jaar terug in de 2e afdeling deel te nemen.

Lees meer »

Zondag 11/02 KVV veldlopen in Diest

Het veldloopseizoen loopt op zijn laatste benen. Door de veranderingen in de kalender met het BK in november ipv eind februari of begin maart, was de belangstelling voor dit KVV wat minder dan andere jaren. Bij de meeste wedstrijden waren de toppers wel aanwezig.

Lees meer »

Alexander Doom schittert in Metz.

Alexander had zich voorgenomen om een rustige winter te hebben met enkele wedstrijdprikkels tussen de trainingen door. Op een meeting in Gent eind december liep hij 7”05 op de 60m. Dat is een heel goed resultaat voor een 400m-loper. Zijn volgende prikkel werd de 400m in het Franse Metz. Net als vorig jaar won hij daar de hoogstaande wedstrijd in een nieuwe wedstrijdrecord en persoonlijke record en vestigde hij met 45”89 de 2e beste indoortijd aller tijden in België.  Met deze tijd plaatste hij zich ook voor het WK indoor in Glasgow waar hij oorspronkelijk enkel zou starten op de 4x400m.

Lees meer »

Zondag 21/01 KVV voor cadetten en scholieren

Bij de cadetten meisjes kwamen Lisa Debucquoy en Imani Claeys aan de start van de 60m en de 200m. Lisa liep in de reeksen van de 60m een tijd van 8”17 en behaalde daarmee de 8e tijd en een bijhorende finaleplaats. Imani liep met 8”70 een minder goede tijd. In de finale werd Lisa 8e met een kleine verbetering van haar tijd in de reeksen. Ze deed nu 8”16 over de 60m. Op de 200m liep Lisa 27”07, minder dan 0”10 boven haar PR en dus een goed resultaat. Imani finishte in een tijd van 28”42, in de lijn van haar reeks op de 60m een mindere tijd. De dag erna bleek dat Imani een grote verkoudheid had en daardoor wellicht weinig energie had tijdens het KVV. Volgende keer beter!

Lees meer »

PK INDOOR ZET 2024 SUCCESVOL IN.

Met meer dan 1000 deelnemers van de provincie West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg ( voor de disciplines 200m, 400m, 800m en 1500m ) was dit een druk bezochte wedstrijd en dat zorgde er ook voor dat het een stuk moeilijker werd om een medaille te behalen.

Lees meer »

AVR WINT B-FINALE BVV PUP EN MIN

AVR mocht op eigen terrein de B-finale van de BVV voor de pupillen en de miniemen jongens en meisjes organiseren. Het was een heel drukke competitie met 12 ploegen en meer dan 400 atleten van over gans Vlaanderen.

Lees meer »

BK CADETTEN EN SCHOLIEREN

Dit weekend stond het BK voor de cadetten en scholieren op het programma. De medailles werden dit jaar uitgedeeld in Gentbrugge. 8 atleten namen deel aan in totaal 11 disciplines.

Lees meer »

WK AFGELOPEN VOOR ALEXANDER DOOM

Alexander nam dinsdag deel aan de halve finales van de 400m. In de laatste halve finale werd hij 5e in zijn reeks met een tijd van 45"57. Enkel de eerste 2 van elke reeks en de 2 best verliezende tijden mochten naar de finale.

Lees meer »

18 PLOEGEN EN 14 MEDAILLES OP PK AFLOSSINGEN IN NIEUWPOORT

Zaterdag 26/08 werden de jaarlijkse provinciale kampioenschappen aflossingen gehouden. Dit jaar was het de beurt aan MACW in Nieuwpoort om deze kampioenschappen te organiseren. In vergelijking met de voorbije jaren en in vergelijking met de andere provincies waren er globaal minder ploegen aanwezig.

Lees meer »

KVV cadetten en scholieren in Heusden Zolder

Elk jaar op 15 augustus gaat het Kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en de scholieren door. Ieder jaar is het een beetje koffiedik kijken naar de resultaten want veel van deze atleten zijn op vakantie geweest, gingen op kamp met de mutualiteit of de jeugdbeweging, … Anderen trainden dan weer goed door en dat kan soms voor verrassende resultaten zorgen. Dit jaar lag het niveau van de meeste disciplines heel hoog.

Lees meer »

BK 10 KM OP DE WEG

Zaterdag 06/08 werd het BK 10km op de weg georganiseerd. Zoals al de voorbije jaren ging dat BK door in Lokeren, nu op een vernieuwd parcours.

Lees meer »

Seizoensdebuut Alexander Doom

Alexander Doom maakte een prachtig seizoen debuut op de 400 meter tijdens de 'Meeting International Nikaia' in Nice. Ondanks zijn recente kuitblessure wist hij een mooie tijd van 46"03 te realiseren, wat hem een solide vijfde plaats opleverde. Deze prestatie onderstreept de veelbelovende vooruitzichten voor het komende seizoen van onze atleet!

Lees meer »

WISH-programma Evy Pieters

In januari werd AVR atlete en trainer Evy Pieters door de atletiekfederatie geselecteerd om deel te nemen aan het WISH-programma (Woman In Sport High Performance Pathway). Bedoeling is om vrouwelijke coaches zo snel mogelijk naar het allerhoogste niveau te brengen, en de kloof met het aantal mannelijke trainers te verkleinen

Lees meer »