Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare

WISH-programma Evy Pieters

In januari werd AVR atlete en trainer Evy Pieters door de atletiekfederatie geselecteerd om deel te nemen aan het WISH-programma (Woman In Sport High Performance Pathway). Bedoeling is om vrouwelijke coaches zo snel mogelijk naar het allerhoogste niveau te brengen, en de kloof met het aantal mannelijke trainers te verkleinen

Lees meer »

Heel succesvol weekend voor AVR

Het weekend stond in het teken van 2 kampioenschappen. Zaterdag streden de masters voor de titels in het Kampioenschap van Vlaanderen. Zondag waren de junioren en de beloften aan de beurt in Kortrijk voor hun Belgische Kampioenschappen.

Lees meer »

Supporters BK Meerkampen!

Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus vinden in Tielt het Belgisch Kampioenschap meerkampen plaats. Onze AVR atleet Victor Priem zal er onze clubkleuren vertegenwoordigen tijdens de loodzware tienkamp!

Lees meer »

Alexander op WK atletiek

Alexander Doom nam vorige week deel aan het WK atletiek in Eugene in de Verenigde Staten. Ruim vooraf was hij al afgereisd naar het basiskamp in Californië om daar de laatste voorbereidingen te doen en te wennen aan de 9u verschil met België.

Lees meer »

Oude Clubrecords blijven sneuvelen

Op de avondmeeting in Waregem kwam Leandro Tallieu tot een sprong van 6m38 in het verspringen. Nadat hij eerder 2x meer dan 6m sprong met te veel aan rugwind, deed hij dat nu met een tegenwind van maar liefst 2.1m/sec. Met deze sprong verbeterde hij het 27-jaar oude clubrecord bij de scholieren met 7cm.

Lees meer »

Jerome Kindt tijdens IFAM Oordegem

Tijdens de IFAM meeting van 28 mei 2022 te Oordegem liep Jerome Kindt als eerste AVR scholier ooit onder de kaap van de vier minuten op de 1500m. Met een tijd van 3'58"10 verbrak hij daarmee het 34 jaar oude clubrecord.

Lees meer »

BVV Masters met de hakken over de sloot

Tijdens de BVV voor masters zou het afwachten worden wat de waarde was van de andere ploegen. AVR moest met een aantal gelegenheidsatleten aantreden en een paar gevestigde waarden werden ook op minder favoriete disciplines ingezet. Met heel wat gelegenheidsdeelnemers en amper 4 masters vrouwen was elk punt belangrijk.

Lees meer »

halve marathon Damme-Brugge-Damme, 24 April 2022

Om 11u30 hadden we afgesproken aan het sportstadion. Met meerdere auto’s reden we richting Damme, anderen gingen dan nog eens rechtstreeks. Een aantal waren nog ingeschreven van vorige editie die wegens corona niet had kunnen doorgaan. En zoals dat gaat bij de strevers werkte dit aanstekelijk zodat we uiteindelijk met een serieuze delegatie van 14 strevers aanwezig waren (12 voor de halve marathon en 2 voor de 10km).

Lees meer »

CADETTEN EN SCHOLIEREN PRESTEREN PRIMA OP BEKER VAN VLAANDEREN

Voor het eerst in 3 jaar werden er opnieuw wedstrijden voor de Beker van Vlaanderen georganiseerd. Ook voor het eerst werd er 1 klassement opgemaakt voor de jongens en de meisjes samen. Onze cadetten en scholieren zitten ingedeeld op het 2e en middelste niveau. Samen met 10 andere teams werd er gestreden om de overwinning.

Lees meer »

WK indoor

Alexander liep in de reeksen als derde loper na Julien Watrin en Dylan Borlee en voor Kevin Borlee. De eerste van elke reeks zou rechtstreeks doorgaan naar de finale en naast de reekswinnaars was er ook nog plaats voor de beste 3 verliezende tijden. Watrin liep een heel goede eerste 400 en kon als eerste het stokje doorgeven aan Dylan. Dylan moest de Amerikanen voor zich laten maar kon bijna gelijktijdig met hen Alexander in stelling brengen. Alexander kon 300m profiteren van de Amerikaan om er dan de laatste 50m voorbij te gaan en Kevin als leider aan het werk te zetten. Kevin behield relatief gemakkelijk de leiding en toen de Amerikaan met een spierblessure moest vertragen was de reekswinst binnen.

Lees meer »

Bk junioren/beloften

Op zaterdag 12 maart stond het laatste kampioenschap van deze winter op de planning. In het verre Louvain-La-Neuve traden de junioren en beloften aan voor hun BK. 

Lees meer »

marathon recreanten okt. 2021

Een marathon lopen? 2 Strevers gingen de uitdaging aan…oorspronkelijk. Maar het enthousiasme van de Strevers werkt nu eenmaal behoorlijk aanstekelijk, en dus vatte een mooi groepje Strevers de trainingen aan, al dan niet met een effectieve deelname in het achterhoofd. De trainingen verliepen heel vlotjes, de inschrijvingen bijgevolg ook. Strevers zijnde, gingen we geen enkele uitdaging uit de weg. Het moet gezegd zijn, zonder dit hechte groepje zouden de voorbereidingen heel wat moeizamer geweest zijn. Nu waren ze vooral dolle pret, nu en dan een beetje afzien, maar vooral het moment waarop intense banden werden gesmeed. Want ja, nu zijn we dé marathongroep, met heel wat inside jokes die ons nog vaak een brede glimlach bezorgen. Een flauwe mop, een plaslegende, een of andere Vlaamse schlager, noem maar op. Maar naast al dat plezier was er ook wel bittere ernst, want we wilden allen wel degelijk ons doel bereiken: de (halve) marathon op een aangename manier uitlopen. En de finish met de glimlach bereiken. 17 oktober, het moment om ons te ‘bewijzen’. Met de nodige kriebels gingen we elk in ‘ons’ vak gaan klaarstaan. Enkele heren ambieerden een mooie tijd van 3u45. De halve marathonlopers kozen het vak van 1u50. Ikzelf en Kim kozen het vak van 4u. Maar nogmaals, die richttijd was bijzaak. En zo vatten we onze (halve) marathon aan, elk op ons eigen gevoel en ritme. We wisten dat er sowieso weinig variatie in het parcours zat. In een notendop, naar Zeebrugge en via een paar polderdorpen terug naar het bruisende Brugge. Een paar lange stukken maakten het ons niet gemakkelijk, het aantal supporters des te meer. De steun van heel wat naasten valt zeker en vast niet te onderschatten. Bij deze, een dikke merci! Zonder jullie was het heel wat minder aangenaam geweest.

Lees meer »

Brussels Ekiden

Proficiat aan de AVR dames die als eerste damesploeg op de DHL Brussels Ekiden over de aankomst liepen (en een 29ste plaats op ongeveer 600 ploegen)!

Lees meer »

PK Alle Categorieën in winderig en nat Nieuwpoort.

Afgelopen weekend werd het laatste kampioenschap op de piste gehouden. Het PK in Nieuwpoort werd op zaterdag omgedoopt tot een kletsnat en winderig schouwspel wat goede prestaties bijna onmogelijk maakte. Zondag konden we dan weer wat profiteren van droger weer en mildere temperaturen. Heel wat prestaties werden geleverd met een teveel aan rugwind. Bij spurt tot 200m, ver en hinkstap staan die tussen de haakjes.

Lees meer »