FLORE VANDENBROUCKE ENIGE AVR-DEELNEMER AAN BK EN KVV MEERKAMP

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 11:13

In het weekend van 19 en 20 augustus werd het BK en KVV meerkamp georganiseerd in Herve.
Flore Vandenbroucke was de enige AVR-atlete die deelnam aan deze tweedaagse.

 

Bij de cadetten meisjes staat er een 6-kamp op het programma, verdeeld over 3 disciplines op de eerste dag en 3 disciplines op de tweede dag.

De eerste dag begon met 80mhorden. Flore mocht daarbij in de 2e snelste reeks starten en met een goed tijd van 12”66 eindigde ze als 7e op 23 deelneemsters. Na de 100m stond het hoogspringen op het programma. Vooraf was dit een groot vraagteken, want Flore heeft al heel lang niet meer getraind op het hoogspringen. Met een sprong over 1m30 eindigde ze als gedeeld 19e. Om de eerste dag af te sluiten moesten de cadetten meisjes bij het kogelstoten uitmaken wie er met een goed klassement de eerste dag zou afsluiten. Met een beste worp en een nieuw persoonlijk record van 9m96 deed Flore het prima. Ze eindigde daarmee als 6e.

De tweede dag startte met het verspringen, een van Flore haar lievelingsdisciplines. Met een beste sprong van 4m98 deed Flore het ook goed want daarmee werd ze terug 6e. Qua plaatsen ging het nog wat beter in het speerwerpen want met een beste worp van 27m98 werd ze zelfs 4e. Traditioneel is de 800m de afsluiter van de meerkamp bij de dames. Voor Flore was dit de eerste keer dat ze een 800m zou lopen en ze had dus geen idee waar ze zou uitkomen. Met een tijd van 2’38”90 plaatste ze zich mooi halfweg de deelneemsters.

Met een totaalscore van 3294ptn behaalde Flore een 9e plaats op het BK en een 5e plaats op het KVV. Als eerstejaars cadet zeker een mooi resultaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.