GOEDE PRESTATIES VAN PK INDOOR KRIJGEN EEN VERVOLG OP PK CROSS

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 20:40

Vandaag waren de veldlopers aan zet voor hun Provinciaal Kampioenschap in Ieper. Met meer dan 50 ingeschreven AVR-atleten konden we rekenen op een goede vertegenwoordiging.

We zagen dat er algemeen een sterke bezetting was. De podiumplaatsen van oa de crossen bij de junioren heren, de senioren heren en dames en de masters heren waren van een heel hoog niveau.

AVR behaalde uiteindelijk 6 gouden en 5 zilveren medailles.

Na de 14 AVR-lopers bij de kangoeroes en de benjamins kwamen de 38 andere blauwhemden aan bod die liepen voor hun provinciale titel.

Bij de pupillen meisjes liep Olivia Lips naar een 6e plaats bij de eerstejaars. In de tweede reeks behaalden we al een eerste titel met Axelle Lagacie die met een ruime voorsprong won. Amelie Van Acker finishte ook mooi als 5e. Bij de pupillen jongens liepen in de eerste reeks Andreas Mahieu naar een 6e plaats en Felix Wyseur werd 19e op een totaal van 32 deelnemers. In de oudste reeks werd Arthur Slos 19e in een wedstrijd waarbij er 40 deelnemers de finish haalden.

De miniemen van AVR waren iets beter vertegenwoordigd. Bij de 1e jaars miniemen werd Jolien Vansteenkiste 8e en in de 2e reeks kleurden Olivia Verbiest en Noor De Witte mee de wedstrijd en eindigden respectievelijk als 2e en 4e. Fleur Mylleville werd in deze reeks 14e. Bij de jongens hadden Victor Kino en Lars Verbiest goed naar de reeks bij de meisjes gekeken. Ze bepaalden ook mee de wedstrijd en eindigden ook als 2e en 4e. Iets verder in de groep eindigde Arnaud Liefhooghe als 22e en Ceriel Liebaert als 33e. Bij de oudste miniemen werd Miel Vanlerberghe 12e en Tore Goethals 18e.

De cadetten liepen per geslacht in 1 reeks, maar er werden wel medailles uitgereikt per geboortejaar. Bij de meisjes werd Renee Liefhooghe 5e bij de eerstejaars. Bij de jongens werd Mattis Saint Germain 2e en Chase Suffys 6e bij de eerstejaars.

Ook bij de scholieren liepen de beide geboortejaren samen, maar was er een apart klassement. In deze reeks liepen de masters van +50 ook hun PK. Bij de masters vrouwen won Sabine Dejaeghere de wedstrijd en werd dus kampioen bij de W55. Bij de jongens werd Amani Roelens 12e bij de eerstejaars en eindigde Niels Depont als 4e net naast het podium bij de 2ejaars. In dezelfde reeks liepen Peter Sinnesael en Danny Musseeuw in elkaars buurt en finishten respectievelijk als 7e en 8e in de gezamenlijke wedstrijd.

De junioren dames liepen samen met de senioren en de masters -50. EK-gangster Julie Voet nam bijna van bij het begin het commando en liep beetje bij beetje weg van de andere concurrentes. Ze won met ruime voorsprong bij de senioren. Jolien Musseeuw werd bij de senioren 6e. Lies Deruddere en Evelien Naert finishten tussen de andere masters als 6e en 11e.

De wedstrijd bij de senioren mannen was de spannendste wedstrijd van de namiddag. Simon Mestdagh van HAC nam vroeg de leiding en nam wat voorsprong op een tweetal met Steven Casteele. Steven liep een heel snelle laatste 2 km en liep eventjes aan de leiding maar werd in de sprint nog geklopt door EK-deelnemer Aaron Decloedt van OB. Steven mocht zeker tevreden zijn met zijn prestatie.

De junioren heren liepen samen met de masters -50. Bij de junioren was er een heel sterk deelnemersveld met atleten die op het BK in november nog als 8e, 9e en 10e eindigden. De wedstrijd werd vooral gemaakt door Jerome Kindt en Miro Verledens van Flac. Jerome had in de laatste ronde nog de beste versnelling in de benen en won deze wedstrijd. Ook de wedstrijd bij de masters was van heel hoog niveau. Henk Vandermeersch startte behouden, maar kwam geleidelijk aan naar voor en eindigde in de gezamenlijke wedstrijd als 3e over de meet. Hij werd wel provinciaal kampioen bij de M45. Frederik Keersebilck werd 10 na een goede laatste ronde, Jordy Huvaere werd 12e, Jean Claude Maddelein  16e en Kristof Huyghe 19e.

Als laatste wedstrijden werden de korte crossen gelopen. Bij de dames liepen de AVR-dames permanent vooraan. Adeline Temmerman won de wedstrijd voor haar trainsters Evy Pieters, terwijl Estelle Temmerman als 4e finishte.