ALEXANDER 2x WERELDKAMPIOEN

Gepubliceerd op 2 maart 2024 om 23:42

Vanaf vrijdag 01/03 tem zondag 03/03 vindt het WK indoor plaats in Glasgow.

 

Er is een ruime Belgische selectie aanwezig en met onze Alexander Doom ook een speerpunt van de Belgium Tornados.

Na de goede wedstrijd in Metz besliste Alexander om op dit WK naast de 4x400m ook individueel deel te nemen.

 

Vrijdag liep Alexander in zijn reeks op cruisecontrol op de laatste 100m naar de overwinning in een goede tijd van 46"11. Dat was toen goed voor een 2e tijd van alle deelnemers. In de avondsessie werd al de halve finale gelopen en daarin remonteerde Alexander in de laatste 50m de laatste tegenstander en won terug zijn reeks, nu in een nieuw PR van 45"69. Deze tijd was goed voor de snelste tijd van alle halve finalisten.

Zaterdag liep Alexander de finale vanuit de buitenbaan. Zijn grootste tegenstander was de Noor Karsten Warholm, een fenomeen en wereldrecordhouder op de 400mh. Na 200m kwam Alexander als 2e door in de slipstream van Warholm. In de laatste 50m toonde Alexander terug zijn goede uithouding en ging op en over Warholm naar de Wereldtitel. Met een tijd van 45"25 liep hij niet alleen een PR maar ook een nationaal record. Hij komt daarmee ook op de 4e plaats AT in Europa.

 

Op zondag mocht Alexander zich nog sparen voor de 4x400m, maar in de finale was hij wel present. Als slotloper kreeg hij de stok prima in tweede positie met een kleine achterstand op de Amerikanen. In de laatste 50m haalde Alexander terug zijn alvast bekende eindspurt boven en passeerde op 5 meter voor de finish de Amerikanen om zo zijn 2e gouden medaille binnen te halen.

 

 

Een dikke welgemeende proficiat van alle AVR-leden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.