PK Veldlopen Meulebeke

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 17:42

Na het PK indoor vorige week was het vandaag de beurt aan het PK Veldlopen. Gastheer was AVMO en de wedstrijden gingen door op het gevarieerde parcours van Ter Borcht in Meulebeke.
AVR behaalde 10 provinciale titels en dat is er 1 meer dan vorig jaar. 5 atleten konden hun provinciale titel van vorig jaar verlengen.

Bij de kleinste benjamins werd Noor De Witte knap vierde, maar mistte zo net het podium. Mila Vervaeke bevestigde haar eerdere goede resultaten met een overwinning bij de meisjes benjamins 2010. Thiaro Buyse werd bij de jongste benjamins  5e . Bij de oudste benjamins hadden we met Chase Suffys en Elian Lakiere de eerste en de tweede plaats. Voor Chase was dat een verlenging van zijn provinciale titel.

Bij de pupillen waren we goed vertegenwoordigd. Bij de jongste meisjes werd Daphne Desseyn tweede en Flore Vandenbroucke werd vijfde.  Bij de oudste pupillen meisjes kon Elise Meirlevede haar titel van vorig jaar verlengen. Ook bij de jongens behaalden we het podium met de eerste plaats voor Faro Pannecoucke bij de jongsten.

Bij de miniemen behaalden de tweedejaars  de beste resultaten. Bij de meisjes werd Elien Anckaert net 4° en bij de jongens behaalde Alex Spriet met de 6e  plaats de beste AVR prestatie.

Bij de cadetten liepen de beide jaren samen en bij de meisjes werd Adeline Temmerman tweede in de wedstrijd, maar werd wel voor het tweede opeenvolgende jaar provinciale kampioene veldlopen bij de meisjes 2004. Ook bij de jongens hadden we een verlenging van een provinciale titel met Maarten Dewulf die de wedstrijd won en dus Provinciaal kampioen werd bij de jongens 2005.

Bij de scholieren werden Thomas Dewulf 5e bij de jongens 2003 en Mien Vanhecke werd 6e bij de scholieren 2003.

De junioren liepen wedstrijden met oudere atleten. Bij de meisjes lieten Estelle Temmerman en Jani Montaigue zich zien tussen de senioren en de masters. Estelle eindigde als winnares bij de junioren en Jani mocht als 2e mee op het podium. De jongens liepen samen met de jongste masters en moesten dus opboksen tegen heel wat ervaring. Mathias Hoornaert won bij de junioren en met Stan Vanhecke als 4e, Thibo Dewulf als 6e en Brecht Vanneste als 9e scoorden we heel goed in de breedte.

Bij de senioren liep Saskia Vens naar een derde plaats. Hilde Hindryckx eindigde als 2e bij de W40.

Bij de masters mannen liep Henk Vandermeersch naar de overwinning bij de M40. Daarmee was hij de 5e AVR-atleet die zijn titel van vorig jaar kon vernieuwen. Bij de M55 liep Gilbert Walraedt naar de overwinning. Nog bij de masters werd Kurt Brulez 3e bij de M50.

Proficiat aan alle atleten die de natte weersomstandigheden hebben getrotseerd.

Tekst: Jurgen Cneut