PK EN BK MASTERS SLUIT INDOORSEIZOEN AF

Gepubliceerd op 13 maart 2019 om 09:11

Na een lange dag stonden onze AVR atleten 7 keer op het podium van het BK ( 4x goud, 1x zilver en 2x brons ) en maar liefst 13 keer op een podium van het PK ( 10 x goud, 1 x zilver en 2 x brons )

Op de 60m bij de M45 kwamen Peter Cneut en Kurt Verstraete in dezelfde reeks terecht. Deze keer was Peter de snelste in 8”39 en dat voor Kurt met 8”48. Peter werd zo Provinciaal kampioen en neemt het clubrecord terug over van Kurt.

Op dezelfde afstand bij de M70 stond Lucien Neirynck nog eens aan de start. Met een tijd van 9”28 behaalde hij de gouden medaille in zijn leeftijdscategorie. Straffe prestatie van onze spurttrainer.

Op de 800m hadden we 2 vertegenwoordigers. Bij de M40 startte Steven Vanderiviere met ambitie en kon die waarmaken met een 2e plaats en een zilveren medaille op dit BK. Met zijn tijd van 2’10”55 liep hij ook een nieuw clubrecord. Bij de M45 liep Gino Tallieu zijn eerste indoorwedstrijd op 800m en liep naar 2’24”16.

Direct na de finish van zijn 800m moest Steven aan de slag in het hoogspringen. Blijkbaar was zijn 800m een goede opwarming want Steven won de competitie bij de M40 met een sprong over 1m55. Hier niet alleen de gouden medaille, maar ook een clubrecord.

Bij de vrouwen W40 liep Hilde Hindryckx de dubbel 800m en 1500m. Op de 800m kwam ze aan in 2’41”60 en ze behaalde daarmee een 3e plaats en bijhorende bronzen medaille. Net zoals bij Steven lijkt het er op dat de 800m een goede opwarming was want op de 1500m liep Hilde naar een nieuw clubrecord en naar de overwinning in 5’24”14. Na de bronzen medaille dus nu een gouden medaille.

Op de 200m kwamen Peter Cneut en Kurt Verstraete elkaar terug tegen. Opnieuw was Peter iets sneller ( 27”36 en 27”87 ). Voor Peter was dat de tweede provinciale titel en het tweede clubrecord van de dag.

Jeannine Tanghe deed mee aan het verspringen bij de W65. Met een sprong van 2m24 behaalde ze intussen haar zoveelste nationale titel.

Op de 1500m kwamen de laatste AVR-atleten van de dag in actie. Kurt Brulez startte in de categorie M50 en eindigde in een mooie tijd van 4’44”38 en dat op een tweede plaats. Kurt mocht op het podium dus zijn zilveren medaille gaan afhalen.

Bij de dames kwam Sabine Dejaeghere aan de start bij de W50. Zij moest starten in de laatste wedstrijd van de dag en eindigde in 5’47”58 en dat leverde een 3e plaats op en een bronzen medaille.

Tekst: Jurgen Cneut