BK 10.000m succes voor onze masters

Gepubliceerd op 4 mei 2019 om 18:42

Het eerste Belgische kampioenschap van het zomerseizoen werd al meteen een succes voor AVR met 2 overwinningen, 1 tweede plaats en 1 derde.

Bij de vrouwen hadden we 2 deelneemsters. Hilde Hindryckx ging van start bij de W40 en Sabine Dejaeghere bij de W50. In een gezamenlijke wedstrijd met alle dames konden ze zich beiden in het midden van de groep plaatsen. Finaal won Hilde in haar categorie in een tijd van 41’29”32, een eerste gouden medaille dus van het nieuwe zomerseizoen. In dezelfde wedstrijd liep Sabine iets sneller dan Hilde en ze eindigde als 2e in haar categorie in 40’13”71. Een zilveren medaille dus voor Sabine.

Bij de mannen waren er wel 2 reeksen bij de masters. Bij de masters M35-M45 stonden er 3 atleten aan de start. Bruno Van Acker streed bij de M35 in een sterk deelnemersveld en eindigde in een mooie tijd van 32’40”89 als 3e. Dat leverde dus een bronzen medaille op voor Bruno die ook meteen een nieuw clubrecord liep. In dezelfde reeks liep Kurt Vallé naar een 4e plaats in 34’07”50. Kris Dehem finishte in 36’43”17 als 11e bij de M35.

Bij de masters +45 stonden er ook 3 atleten aan de start. Kurt Brulez finishte als eerste van de AVR-mannen in 36’30”36 en dat was goed voor een 8e plaats bij de M50. Elie Hoet  eindigde in een tijd van 37’52”64 en werd daarmee 6e bij de M55. De derde man in deze wedstrijd was onze marathonman Steven Deram die een paar weken na zijn 50e marathon onder 3u met de Belgische titel ging lopen bij de M60. In een tijd van 38’01”90 haalde hij het met 10” op zijn naaste belager in zijn categorie.

Tekst: Jürgen Cneut