WK voor scholen

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 09:23

Michiel Cneut en Elias Doom zijn maandag 13 mei vertrokken naar Split, Kroatië om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap voor scholen. Hun avontuur lees je de komende dagen hieronder... Kom dus zeker nog eens terug en lees hun verslag als eerste.

Dag 1

maandag 13/5: afspraak om 12u15 in Zaventem voor onze vlucht naar Kroatië (Split).

De kennismaking met de andere geselecteerden verliep vlot, er zaten heel wat gekende gezichten bij. Britt Algoedt van Oostende werd op het laatst opgeroepen als vervangster zodat we met 3 Westvlamingen zijn. Ook deel van onze selectie is de kersvers Belgisch recordhouder 10-kamp bij de scholieren Jente Hauttekeete die gisteren om 21u nog op de piste te Herentals als laatste nummer net zijn 1500M beëindigd had. Voor atletiek moet je een beetje zot zijn! 

Na heel wat vertraging in Zaventem en Zurich (waar we moesten overstappen) zijn we eindelijk na 21u in ons hotel aangekomen. We hebben daar nog een spaghetti kunnen eten en omstreeks 23u30 waren we op de kamer. We logeren met 4 in een huisje: Elias, Arne Min, Milan De Neef en ikzelf.

Dag 2

dinsdag 14/5: uit bed om 7u30 en een uitgebreid ontbijt. Het heeft gesmaakt! 

Deze morgen al een eerste training van een 2-tal uur op de piste. Ook onze aflossing voor donderdag hebben we al eens geoefend. Daarna terug naar het hotel voor het middagmaal. 

Deze namiddag/avond tijd voor de openingsceremonie. Het was leuk om eens alle andere landen met hun verschillende uitrustingen te zien. Na een klein feestje met de andere delegaties en een lange busrit terug naar het hotel tijd voor het avondmaal. Nu vroeg in bed want morgen en overmorgen staan de wedstrijden op het programma.

 

Dag 3

woensdag 15/5: de eerste wedstrijddag (resultaten zijn terug te vinden op volgende link: http://www.isfsports.org/sites/default/files/rezultati_atletika.pdf) 

Om 11u30 moest Michiel aan de slag voor het discuswerpen. Met een beste worp van 30M42 bleef hij wat onder de verwachtingen. Tegelijkertijd begon Elias aan het verspringen waar hij een sprong van 6M10 lukte. 

Om 15u45 stond dan de 200M voor Elias op het programma waar hij afklokte na 23”35 met een tegenwind van 1,2m/s. 

Er wordt ook een totaal uitslag gemaakt in 4 groepen: de schoolploegen jongens en meisjes en dan de individueel geselecteerden jongens en meisjes. Na dag 1 staan we met de schoolploeg van de meisjes op de eerste plaats en de individueel geselecteerde jongens (Michiel en Elias, Arne Min, Milan De Neef, Lennert Dewulf en Tomas De Langhe) op de 2de plaats, een superresultaat. 

Morgen staat er voor Michiel een 100M op het programma en ’s namiddags lopen Michiel en Elias nog samen in de estafetteploeg. Duimen maar!

 

Dag 4

donderdag 16/5: 2de wedstrijddag 

Vandaag rond de klok van 12u moest Michiel de 100M lopen. Hij vond zijn benen van vorig jaar terug en liep een mooie 11”66 en eindigde 2de in zijn reeks na een Fransman. In totaal werd hij hiermee 10de op een totaal van 30 deelnemers. Met dank aan de ganse Belgische ploeg die hevig gesupporterd heeft. 

Dit was het laatste van de individuele nummers, ’s namiddags stonden de aflossingen op het programma. Ook hierin werd een fantastisch resultaat gehaald. Michiel op 100M, Elias op 200M, Tomas De Langhe op 300M en Milan De Neef op 400M liepen naar een mooie eindtijd net onder de 2’ en behaalden hiermee de 6de plaats in totaal. Dit zou een ‘officieus’ Belgisch record zijn! 

Tijd voor een feestje na 2 dagen competitie: alle landen samen op de piste en het middenveld en de Macarena dansen! Gelukkig hebben we meer aanleg voor atletiek. 

Deze mooie dag hebben we afgesloten met een frisse duik in de zee en een lekker etentje. Vanaf morgen zullen we nog meer verbroederen en verzusteren met de andere landen met de internationale aflossingsploegen en de culturele activiteiten die nog op het programma staan.

 

Dag 4 door de ogen van onze atleet ter plaatse

Weer heel vroeg op om te lopen, een beetje te vroeg zelfs. Na een stevig ontbijt onze weg gezet naar de piste waar alles meteen een halfuur vertraging had. Na een redelijk rustige maar goeie opwarming was het nog even wachten en het was aan mij. Eens ik op de piste kwam riep heel België mijn naam en dat gaf een goed gevoel. Ik was na het startschot meteen fantastisch weg en liep naar een snelle tijd van 11”66. Ik ben daarmee 10de op de 36 ingeschrevenen. Heel blij met dit resultaat maar de aflossing moest nog komen. Na een korte opwarming en een goeie sfeer binnen de ploeg waren we klaar om te lopen. De wedstrijd verliep fantastisch en we kwamen aan in een nieuw Belgisch record op de nummer bij alle categorieën. Na een mindere dag 1 een geslaagde dag 2. Onze ploeg werd 13de in het totaal, best goed voor ons kleine belgenlandje. In de avond hebben we dan nog een feestje gebouwd en zijn we pas laat gaan slapen.

Dag 5

Vandaag mochten we iets langer uitslapen, dit was wel eens welgekomen na elke dag vroeg op te moeten. Na het ontbijt gingen we naar de promenade in Trogir voor de friendshiprelays. Iedereen kreeg een letter van het alfabet en een nummer van 1-23. De mensen met dezelfde letter waren je teamgenoten. Eens de aflossingen gestart waren was ik van mijn ploeg al als tweede aan de beurt. Ik liep het rondje van ongeveer 300m aan een redelijk tempo om de stok aan een Chileense door te geven. Daarna gingen we weer naar het hotel om te eten, in de middag gingen we dan naar de Promenade van Split waar elk land een standje kreeg waar je streekproducten kon proeven en accessoires kon ruilen. We deden ook een optreden met een typisch volksdansje. Na dit gebeuren was het weer tijd om te eten en om nog een feestje te bouwen.

Alle video's

Meer info en het volledig dagverslag in video kan u terugvinden op deze website: http://www.isfsports.org/athletics-world-schools-championship-news-results-and-live-stream

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.