BK Veldlopen met zilver voor Hanna en verder nog 4 top 10 plaatsen vanaf cadet.

Gepubliceerd op 1 maart 2020 om 22:49

29 AVR-atleten deden de verplaatsing naar het BK Veldlopen in het Park van Laken in Brussel.

Bij de 2e wedstrijd van de dag mochten we al een eerste keer juichen. Noor De Witte nam bij de start de leiding bij de benjamins geboren in 2011. Na een heel sterke wedstrijd zou ze die leiding niet meer afgeven en ze won haar reeks met 2 seconden voorsprong op een atleet van Looise en Lokeren.
In dezelfde reeks liep Lena Reddé naar een 27e plaats op een totaal van 70 deelneemsters. Dat is zeker en vast ook een knap resultaat.

Bij de pupillen meisjes geboren in 2010 stonden er 79 meisjes aan de start. Mila Vervaeke liet zich niet doen en ze eindigde sterk met een 7e plaats. Terug een mooie prestatie van Mila.

Bij de pupillen mesjes geboren in 2009 was Elise Meirlevede onze AVR-atlete van dienst. In een wedstrijd met 75 atleten kon Elise zich als 10e plaatsen. Een, top-10 plaats is altijd de moeite waard.

In de reeks van de miniemen meisjes van 2007 streed Amelie Saint Germain zich naar een 27e plaats wat haar nog een duidelijk positie opleverde in de eerste helft van het peloton.

De eerste AVR- jongen die aan de start kwam, was Staf Vanderiviere bij de miniemen geboren in 2008. In zijn reeks kwamen er uiteindelijk 81 atleten over de finish en met een 31e plaats kon Staf zich zeker goed plaatsen.

Vanaf de categorie van cadet werden de officiële Belgische titels uitgedeeld.

Bij de meisjes geboren in 2006 liep Joke Stragier haar wedstrijd. Joke kon zich als 47e plaatsen. Bij de oudste cadetten was Emma Demaeght onze AVR-atlete van dienst. Ze klokte af op een 22e plaats.

Bij de cadetten jongens geboren in 2005 hadden we met Maarten Dewulf de titelverdediger in onze rangen. Maarten startte eerst voorzichtig, kwam toen op de 2e plaats maar kon zijn inspanningen niet verder zetten. Uiteindelijk werd hij 14e. Niettegenstaande een tegenvaller op het BK, kan hij toch zeker terugkijken op een geslaagde winter. In dezelfde reeks van Maarten kwam Jerome Kindt aan de start. Hij startte eerder voorzichtig, maar kon gaandeweg de ene atleet na de andere inhalen. Toen hij ook voorbij Maarten ging, kreeg hij vleugels op het zware parcours en eindigde Jerome schitterend als 8e. Verder in deze reeks liep Jesse Claus zijn eerste BK en hij kon zich goed standhouden in de grote groep van 69 atleten. Hij eindigde als 32e net binnen de eerste helft. Net na Jesse kwam Nand Vanderiviere als 34e binnen. Naast deze 4 atleten liepen ook Jeroen Lagrou en Aaron Vanryckeghem mee in deze wedstrijd. Jeroen finishte als 47e en 65e.

Onder de 50 deelneemsters van de cross bij de senioren vrouwen vinden we maar liefst 7 AVR-dames terug. Ze maakten er een collectieve hoogstaande prestatie van. Speerpunt Hanna Vandenbussche liep eerst het gaatje dicht met snelstarter Hanne Verbruggen van VITA om dan een tijdje de forcing te voeren. Ze kreeg iedereen uit haar spoor, behalve Sofie Van Accom van ACHL die in de laatste rechte lijn weg kon lopen van Hanna. Niettemin een schitterende 2e plaats voor Hanna en zeker ook een bevestiging van haar titel van vorig jaar. Master Veerle Dejaeghere bond ook nog eens haar spikes aan en kwam na 1km ongeveer als 15e atlete door. Gaandeweg kon ze een aantal atleten passeren om uiteindelijk de top 10 in te duiken en finaal als 9e te eindigen. Heel knappe prestatie tussen dat jong geweld. Evy Pieters kon de ganse wedstrijd Veerle een paar plaatsen voor zich zien lopen en liep een heel consistente wedstrijd. Als 12e behaalde ze zeker een beoogd resultaat. Tussen plaats 15 en 20 vinden we nog 2 AVR-atleten terug. Sofie Gallein, terug van een hele tijd weggeweest, liep een verstandige wedstrijd en finishte als 17e. Net na Sofie kon Saskia Vens zich als 19e nog net binnen de top 20 plaatsen wat nog altijd een schitterend resultaat is op een BK bij de senioren. Op de 25e plaats met Inneke Lambert en de 36e plaats met Jana Vandepoele vinden we de laatste 2 AVR-dames terug.

Bij de senioren mannen stonden er 68 deelnemers aan de start waaronder een aantal grote kleppers. Mathias Hoornaert liep als een van de jongste van de bende tegen een reeks geroutineerde atleten. Hij finishte als 36e in de wedstrijd en werd 8e belofte van de U23.

Bij de scholieren meisjes 2004 vond Adeline Temmerman haar snelle beentjes terug. In een snelle wedstrijd kon Adeline zich als 8e net voor een aantal sterke atleten plaatsen. Een knap resultaat van Adeline.

Bij de scholieren jongens 2003 kwamen Robbe Depotter, Thomas Dewulf en Noah Vanryckeghem  aan de start. Robbe kon zich als 25e net binnen de eerste helft van de deelnemers plaatsen. Thomas volgde in zijn spoor en eindigde knap als 27e terwijl Noah als 46e over de meet kwam.

Bij de junioren dames kwamen er 37 atleten aan de start, waaronder 2 AVR-atletes. Jani Montaigne startte behouden, schoof naarmate de wedstrijd vorderde verder en verder naar voor en eindigde finaal prachtig als 5e. Jani blijft elke wedstrijd vooruitgang boeken. Estelle Temmerman volgde de wedstrijd constant vanuit de 2e en 3e rij. Aan de finish werd ze als 14e afgezwaaid.

De laatste wedstrijd van een lange dag was de wedstrijd bij de junioren heren. Abdullah Dubad van KKS liep een ruime voorsprong bijeen. Thibo Dewulf liep een heel goede wedstrijd en kon zich vlot binnen de eerste helft van de deelnemers plaatsen. Uiteindelijk werd hij 24e op 53 deelnemers.