BK 10km op de weg sluit zomerseizoen af

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 20:07

Op het uitgestelde Belgische kampioenschap 10km op de weg in Lokeren kwamen er in totaal 11 atleten in actie. Wegens de Corona-maatregelen werd er in 3 verschillende wedstrijden gelopen.

In de eerste wedstrijd kwamen de Masters mannen +40jaar aan bod.  Onder de 146 atleten aan de start ook 6 atleten van AVR.

Henk Vandermeersch wilde zijn korte zomerseizoen nog wat extra kleur geven en startte met de nodige ambitie. Tegen de topper Jean-Charles Byl en Alexander Diaz Rodriguez was er geen kruit gewassen. Henk kon de rest van de deelnemers vlot achter zich laten en werd zo derde bij de M40 en dat in een snelle tijd van 32’31”.

De volgende  AVR-atleet in de uitslag is Gilbert Walraedt. Als M60er liep hij tussen veelal jongere atleten naar een 50e plaats in het totaal. Belangrijker was dat zijn tijd van 36’44” goed was voor de overwinning in zijn categorie. Vandaag dus de zoveelste Belgische titel voor Gilbert.

Verder in de uitslag kwamen we dan eerst Jean-Claude Maddelein tegen als m40er. Hij eindigde als 37e in zijn categorie in een tijd van 37’50”. Kort na Jean-Claude eindigde de nestor van de AVR-deelnemers Steven Deram. Steven liep in de categorie M65 en finishte in 38’35” en dat was goed voor een 2e plaats in zijn categorie en dus mocht hij ook het podium op om zijn medaille af te halen.

15 seconden na Steven eindigde Gino Tallieu als 16e bij de M50. Zijn tijd van 38’50” mag zeker ook gezien worden. Laatste AVR-deelnemer aan de eerste wedstrijd van de dag was Geert Frickelo. In de categorie M55 werd hij nog mooi 8e in een tijd van 40’14”

De volgende wedstrijd was de vrouwen waar we 2 AVR-dames aan de start hadden. Emma Boone liep een goede wedstrijd en eindigde tussen de 148 dames als 44e in totaal en 26e seniore. Emma eindigde met 39”56 nog net binnen de 40’grens. Net na Emma kwam master W50 Sabine Dejaeghere over de meet. In haar categorie werd ze 3e en mocht dus ook op het podium haar medaille afhalen. Met een tijd van 40’13” liep ze net boven de 40’.

In de laatste wedstrijd kwamen de senioren mannen en de masters M35 aan de start. Bij de 181 deelnemers 3 AVR-mannen. Stijn Depoortere kon de AVR strijd winnen en finishte in 33’26”. Daarmee werd hij 69e senior. Kurt Vallé eindigde kort daarna als 20e M35 in 34”05. Tenslotte hadden we nog 1 atleet in wedstrijd en dat was Tom Vandenbussche die een goede tijd van 36’23” liet optekenen.

Het laatste kampioenschap van deze zomer ging dus in de lijn van de vorige kampioenschappen en eindigde AVR met 4 medailles.