Alexander met de Belgian Tornados 4e op EK

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 18:29

Alexander mocht voor de eerste keer deelnemen met de Tornados op de 4x400m. De wedstrijd werd gelopen door 5 toplanden. Vooraf lazen we in de kranten dat de Tornados als favoriet werden aangeduid, maar voor Jonathan en Kevin Borlee werd het de eerste wedstrijd sedert meerdere maanden. Vandaar dat het echt afwachten was wat de ploeg in zijn geheel zou kunnen.

 Jacques Borlee, trainer van de Tornados en vader van de 3 andere leden van het aflossingsteam, zette Alexander als startloper.  Vanuit de moeilijke baan 2 moest Alexander na 150m eerst de andere atleten wat laten lopen maar kon in de tweede ronde toch nog het gaatje dichten en sterk finishen en samen met de Engelsen als 4e en 5e de stok te wisselen.

Alexander gaf het stokje door aan Jonathan Borlee die direct probeerde om een plaatsje op te schuiven. Eerst probeerde hij buitenom voorbij te steken en  daarna binnendoor te geraken, maar beide pogingen waren zonder succes. Het doorgeven van de stok verliep heel vlot met Dylan Borlee en hij kon direct de Italianen achter zich laten. Eventjes was er nog hoop om naar de Engelsen te lopen, maar ook Dylan kon het gaatje niet dichten. Laatste loper was Kevin Borlee en ook hij kon de achterstand wel nog met een halve seconde kleiner maken maar niet meer volledig goed maken.

De wedstrijd werd uiteindelijk weinig verrassend gewonnen door Nederland is een tijd van 3’06”06. Daarna kwamen Tjechië ( 3’06”54 ), Groot Brittannië ( 3’06”70 ), België ( 3’06”96 ) en Italië ( 3’07”37 ) kort na elkaar.

Na de wedstrijd bleek dat Alexander de tweede ronde gelopen heeft met een gescheurde hamstring. Anders zat er zeker nog heel wat meer in.

Voor Alexander was het zeker en vast een goede leerschool en een goede ervaring om deel te mogen nemen aan dit EK. Na een maandje rusten kunnen we nu hopelijk een normale zomer tegemoet en kan Alexander zich volop uitleven op de buitenbanen en zich plaatsen voor de Olympische Spelen.

 

tekst: Jürgen Cneut

foto's: FB Alexander Doom

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.