BK Cadetten en scholieren

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 09:12

Dit weekend was er het Belgisch Kampioenschap voor de cadetten en de scholieren in Lier.

AVR was goed vertegenwoordigd.

Op zaterdag kwamen de volgende atleten in actie:

Bij de cadetten jongens hadden we met Stan Van den Broucke en Lukas Sarrazyn 2 AVR deelnemers.

Stan liep op de 100m in de laatste reeks. Vanuit de binnenbaan en met lichte tegenwind finishte Stan in een tijd van 12”58, net 0”10 boven zijn PR. Een goede prestatie dus van Stan.

Lukas mocht aantreden in zijn favoriete speerwerpen en net voor het einde van de inschrijvingstermijn behaalde hij ook nog de limiet voor het kogelstoten. In het kogelstoten stond Lukas na 3 pogingen op de 8e plaats met een worp van 11m17. In de vierde poging kon hij zich nog verbeteren tot 11m59, maar verder opschuiven in het klassement zat er niet meer in.
In het speerwerpen begon Lukas met een nulworp maar bij de tweede worp gooide hij een nieuw PR van 43m67. Na 3 pogingen stond hij 6e en mocht dus nog 3 keer werpen. Met nog 2 worpen boven de 40m kwam hij nog in de beurt van zijn beste prestatie. Uiteindelijk bleef hij op de 6e plaats. Als eerstejaars een 6e en 8e plaats op werpnummers op een BK is zeker een prima resultaat.

Bij de scholieren meisjes kwamen met Lore Louagie,  Emma Demaeght, Adeline Temmerman en Elise Depreiter Malysse 4 deelneemsters aan de start.

Lore liep op de 200m in de 4e reeks vanuit de buitenbaan naar een nieuw PR van 26”80. Voor Lore dus een geslaagde wedstrijd.

Op de 1500m hadden we 2 deelneemsters. Met Adeline hadden we een kanshebster op een mooie positie. Uiteindelijk liep ze in een tijd van 4’38”83 naar een 5e plaats. Met deze plaats moet ze alleszins tevreden zijn want haar tijd was amper 1 seconde trager dan haar PR. Iets verder in de wedstrijd liep Emma een wedstrijd in de wedstrijd. Met een eindtijd van 5’02”18 bleef ze amper 1 honderdste van een seconde boven haar PR.  Volgende wedstrijd hopelijk net onder de 5 minuten.

Elise Depreiter maakte er een weekendje Lier van. Op zaterdag liep ze de 100mh en op zondag deed ze mee met het hinkstapspringen. Op de 100mh liep Elise in de 2e reeks naar een 4e plaats in een tijd van 15”56, exact een evenaring van haar PR. In het hinkstapspringen begon Elise direct met een nipt PR van 10m58 ( tov haar PR van 10m56 ). Met deze prestatie kon ze zich nipt als 8e plaatsen voor de 3 extra sprongen. Met 10m76 in de 5e poging ging ze nog net iets verder en kon ze nog opschuiven naar een 7e plaats. Met een nieuw PR en een evenaring van een PR dus een vruchtbaar weekend voor Elise.

Bij de scholieren jongens hadden we met Victor Priem, Wouter Anckaert en Jerome Kindt 3 deelnemers die zeker in goeden doen waren.

Victor was de AVR-deelnemer met de meeste kansen op een medaille. In het polsstokspringen stond hij met de 2e beste prestatie ingeschreven. Het werd uiteindelijk een rare wedstrijd. De lijstaanvoerder met 4m55, geraakte niet over 4m en werd pas 8e. Uiteindelijk ging de overwinning naar een atleet van Seraing met een gelukte poging van 4m40. Hij begon de competitie met een PR van 4m01. Victor ging vlot over 3m90, 4m10 en 4m25 maar kwam toen in de problemen op 4m35. Hij moest wat gokken met zijn pogingen en eindigde uiteindelijk op 4m25 en als 3e. Toch een prima bronzen medaille voor Victor. Later op de dag nam Victor ook deel aan het speerwerpen. In zijn 3e poging kwam hij tot 54m02 en kwam toen op de 4e plaats terecht. In de laatste 3 pogingen werd er niets meer gewijzigd aan de stand. Met een 3e en een 4e plaats scoort Victor terug hoog op dit BK.

Wouter nam deel aan zijn favoriete discipline, de 400m. In de 3e reeks kwam Wouter tot een tijd van 53”80, iets boven zijn PR maar wel een heel degelijke tijd.

Als laatste in het rijtje AVR-atleten, streed Jerome Kindt op de 1500m voor een dichte ereplaats. In een heel snelle wedstrijd waarbij de winnaar maar liefst 15 seconden voor de anderen finishten kon Jerome zich vooraan de achtervolgende groep plaatsen. Uiteindelijk behaalde hij in de spurt een 4e plaats en dat nipt in een nieuw PR van 4’11”33. Een zeer knappe prestatie van Jerome.