BK en KVV Masters een groot succes voor AVR met 10 medailles.

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 10:01

Dit weekend streden de masters om de medailles op het Belgisch Kampioenschap voor de masters. Dit kampioenschap telde eveneens mee als Kampioenschap van Vlaanderen.

Zaterdag:

Steven Vanderiviere deed zaterdag mee aan de ongewone combinatie 800m en hoogspringen. In een heel snelle 800m, kon Steven zich halfweg het pak nestelen en eindigde als 9e in 2’07”16 ( 7e op KVV ). In het hoogspringen sprong Steven vlot over 1m45, 1m50 en 1m55 maar bleef 3 keer haperen bij 1m60. Met 1m55 behaalde Steven een bronzen medaille op het BK en KVV.

Gino Tallieu liep ook de 800m, maar dan bij de categorie M50. Gino plaatste zich op een 6e plaats op het BK en werd 5e op het KVV met een mooie tijd van 2’18”91.

Spurttrainer Lucien Neirynck liep op de 100m bij de M75 naar een zoveelste Belgische titel. Deze keer finishte hij met een tegenwind van 2.5m/sec in een tijd van 15”45.

Sabine Dejaeghere is ook een trouwe klant van de kampioenschappen. Zaterdag startte ze bij de W55 op de 1500m en zoals zo vaak kon ze de wedstrijd naar haar hand zetten. Ze eindigde in 5’38”19 als Belgische kampioene.

Ook Lieve Sambaer is een vaste waarde op het BK, maar dan eerder in de werpnummers. Op zaterdag beperkte Lieve zich tot het speerwerpen. Lieve gooide de speer van 500gr 23m76 ver en dat was voldoende voor een zilveren medaille op het BK. Lieve werd wel Vlaamse kampioene.

Zondag:

Na de 800m en het hoogspringen op zaterdag zagen we op zondag Steven Vanderiviere aan de start van de 400m. 57”31 later was hij aan de finish en dat was goed voor een 8e plaats op het BK. Op het KVV werd hij 7e.

Op de 1500m kwam Gino Tallieu aan de start. Gino loopt al een tijdje telkens net boven 4’50”. Met een tijd van 4’52”74 deed hij net beter dan eerder en met deze prestatie werd hij mooi 6e op het BK en 5e op het KVV.

Het zwaar geschut kwam op de 5000m. Zowel Henk Vandermeersch als Gilbert Walraedt kwamen aan de start met ambities. Bij de M40 liep Henk autoritair weg van de andere atleten in zijn leeftijdscategorie en won uiteindelijk goud met exact 20 seconden voorsprong. Zijn eindtijd is 15’28”39. Bij de M60 overklaste Gilbert al de tegenstanders in zijn leeftijdscategorie. Uiteindelijk finishte hij net iets meer dan 1 minuut eerder dan de andere atleten in zijn categorie. Zijn eindtijd van 17’58”63 mag zeker gezien worden. 2x goud dus voor deze mannen.

Bij de vrouwen op de 5000m kwam Sabine Dejaeghere, na haar overwinning op de 1500m op zaterdag, gemotiveerd aan de start. Uiteindelijk legde ze beslag op de 2e plaats na de onklopbare Kathleen Steenhaut. De eindtijd van Sabine was 20’07”41 en dus goed voor een zilveren medaille op het BK en het KVV.

Lieve Sambaer sluit het rijtje AVR atleten af. In het kogelstoten bij de W55 kwam ze in de laatste poging tot een worp van 8m89. Daarmee behaalde Lieve een 3e plaats op het BK en een 2e plaats op het KVV.