Beker van Vlaanderen voor de pupillen en de miniemen openen het zomerseizoen

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 11:20

Op zaterdag 09/04 en zondag 10/04 werden de verschillende wedstrijden voor de BVV voor de pupillen en de miniemen georganiseerd. De meisjes konden zaterdag terecht in Wervik en de jongens konden zondag eigen piste hun wedstrijden betwisten.

In een koud en winderig Wervik begonnen de meisjes zeker niet slecht aan de wedstrijd. Na de eerste disciplines stonden ze al in de eerste helft van de ploegen. Met 5 individuele overwinningen, 2 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen kwamen we heel hoog te staan voor de aflossingen. Met een zege in de beide aflossingen 4x60m bij de pupillen en 4x80m bij de miniemen was het uitkijken naar het eindresultaat. Onze 17 atletes behaalden uiteindelijk de overwinning met amper 0.5pt voorsprong op de organiserende vereniging FLAC. De meisjes zien we dus terug op zaterdag 24 september in de finale met de beste 12 clubs van Vlaanderen.

De individuele overwinningen gingen bij de pupillen naar Lena Reddé op de 60m en laure Allemeersch in het hoogspringen en het verspringen. Bij de miniemen liep Lisa Debucquoy naar de overwinning op de 80m en de 150m. Tweede plaatsen waren er voor Lena Reddé op de 60mh bij de pupillen en Lana Terryn in het speerwerpen bij de miniemen.

Zeker en vast een dikke proficiat aan ALLE 17 atleten die hebben deelgenomen.

 

De jongens waren op zondag aan zet op eigen terrein in Roeselare. Met betere weeromstandigheden en meer deelnemers dan in Wervik de dag eerder was het een heel mooie wedstrijd. Snel werd het duidelijk dat de ploegen van Deinze en Flac zouden strijden voor de eerste 2 plaatsen die recht gaven op een finaleplaats. De AVR-boys deden goed hun best. Louis Verhaeghe haalde met de kogel bij de miniemen een 2e plaatse en de pupillen op de 4x60m liepen zelfs naar de overwinning. Verder kwamen we de eerste AVR-atleet vaak tegen tussen de 5e en 10e plaats in de uitslag.

Uiteindelijk werd de eindklassering beslist met de aflossingen op de 4x80m bij de miniemen waarbij DEIN duidelijk sneller was dan Flac en zo de overwinning behaalde. Onze jongens werden uiteindelijk 7e.

Ook bij de jongens hadden we 17 verschillende atleten die hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Proficiat aan alle deelnemers.

 

Hopelijk mag dit een goede start zijn met veel deelnames en goede prestaties in de verdere wedstrijden bij de pupillen en de miniemen.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Foto: Alain Luppens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.