AVR dames behalen mooie resultaten met oa 2 PR’s

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:28

2022 is het laatste jaar dat de mannen en de vrouwen in aparte wedstrijden deelnemen aan de BVV. Vanaf volgend jaar zal de BVV afgewerkt worden in 1 wedstrijd, net zoals de cadetten en scholieren jongens en meisjes.

Het was voor de trainers tot op de laatste dag puzzelen om een goede ploeg samen te stellen.

De vrouwen kwamen zaterdag in actie in Bornem in Landelijke 2A. Het doel vooraf was om enkele goede persoonlijke prestaties neer te zetten en een zorgeloze namiddag te hebben voor het ploegenklassement. Ter plaatse bleek dat AVMO en Lier geen volledige ploeg kon opstellen en dus was er geen probleem voor het ploegenklassement.

Invaller van het allerlaatste moment Jolien Musseeuw mocht direct aan de start van de 100mH. Dit is vast en zeker niet de specialiteit van Jolien, maar met een tijd van 22”00 haalde ze wel 5 punten binnen. In een BVV is dat altijd belangrijk. Later op de middag liep Jolien ook de 800m en daarin finishte ze als 9e in 2’36”38.

Sara Stevens mocht ook aan 2 individuele disciplines deelnemen. In het kogelstoten behaalde ze nog een 9e plaats met een worp van 6m64, maar in het verspringen werd ze mooi 4e met een nieuw PR van 4m96.

Lieselot Lannoo behaalde de eerste overwinning van de dag voor AVR. Ze overtrof zich in het speerwerpen en kon met een nieuw PR van 36m36 haar 2 vaste concurrentes Britt Algoet van HCO en Amelie Van de Sande van OB voor blijven.

Op de 400m rekenden we op Manon De Marez voor de nodige punten. Op haar eerste wedstrijd van het seizoen en na wat blessurezorgen liep Manon naar een goede opener van het seizoen. Met een tijd van 58”27 werd ze knap 2e. Opdracht volbracht dus.

Jitske Bekaert is ook nog aan het terug knokken na een lange blessure en ze trad opnieuw aan op de 100m. Met een tijd van 13”63 ging het terug ietsje sneller dan een week geleden. Blijven doorzetten en het komt wel weer goed.

Julie Voet was onze troef op de 1500m. Ingeschreven met de snelste tijd controleerde ze ook haar wedstrijd. Met een eindtijd van 4’46”81 behaalde ze knap het maximale aantal van 13 punten.

Emily Dewulf stapte na enkele jaren terug in de werpcirkel van het discuswerpen. Emily was haar techniek nog niet verloren en wierp haar discus naar een afstand van 27m38. Dat was goed voor een 7e plaats en 6 punten.

Op de 200m kwam cadet Alexi Himbrecht in actie. Zonder referentietijd startte ze in de eerste reeks en met een 3e plaats in haar reeks deed ze het voortreffelijk. Haar eindtijd was 28”54.

Het laatste individuele loopnummer was de 3000m met Saskia Vens aan de start. Ook hier rekenden we op wat puntengewin en Saskia stelde zeker niet teleur. Saskia werd 4e in een tijd van 10’46”26.

Afsluitend stond er nog een 4x100m op het programma. Het viertal Sara Stevens, Alexi Himbrecht, Jitske Bekaert en Lente Devarrewaere liepen in 53”08 naar de finish.

 

Uiteindelijk werden de dames 8e op 12 ploegen en werden de vooropgestelde doelen zeker bereikt.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.