BVV Masters met de hakken over de sloot

Gepubliceerd op 30 mei 2022 om 16:30

Tijdens de BVV voor masters zou het afwachten worden wat de waarde was van de andere ploegen. AVR moest met een aantal gelegenheidsatleten aantreden en een paar gevestigde waarden werden ook op minder favoriete disciplines ingezet. Met heel wat gelegenheidsdeelnemers en amper 4 masters vrouwen was elk punt belangrijk.

Beginnen deden we met Joost Priem in het speerwerpen. Na een eerste poging van 19m73 volgden er 2 foutieve pogingen. Met de eerste geldige worp kon Joost zich als 9e plaatsen en dat is goed voor 4 punten.

Steven Vanderiviere was onze man in het hoogspringen. Hij ging vlotjes over alle hoogtes tem 1m54. 1m57 bleek wel net te hoog. Steven eindigde als 3e in deze competitie en behaalde zo 10 punten.

De eerste verrassing kwam er van Veerle Dejaeghere. We kennen haar natuurlijk van de langere nummers tem de marathon, maar voor de club nam ze ook deel aan het verspringen. Met een nieuw clubrecord bij de masters +45 behaalde ze onverwacht de 3e plaats. Het nieuwe clubrecord bedraagt nu 4m03.

Pas wedstrijdatleet Severine Vanhecke nam deel aan de 100m. Voor het eerst aan de start van een spurtnummer deed ze het niet onaardig. Met een tijd van 16”06 behaalde ze een 8e plaats.

Peter Cneut nam bij de mannen de 100m voor zich. In de eerste reeks eindigde Peter met een tijd van 14”73 wat uiteindelijk 3 punten opleverde.

Na haar exploot in het verspringen stond Veerle Dejaeghere aan de start van de 800m. Ze legde deze afstand af in 2’30”60, meteen goed voor de 2e plaats en de nodige 11 punten. Voor Veerle meteen het 2e clubrecord van de namiddag en sedert langere tijd terug ondervinden wat verzuring betekent.

Na het speerwerpen mocht Joost Priem zijn spierballen nog eens tentoonspreiden in het kogelstoten. Hij stootte de kogel naar een afstand van 8m01, wat hem een 8e plaats en bijhorende 5 punten opleverde.

Afstandsloopsters Lies Deruddere waagde zich deze namiddag eerst aan het discuswerpen. In deze technische discipline wierp ze de discus 11m87 ver, goed voor 3 punten.

Op de 1500m bij de vrouwen was Sabine Dejaeghere onze afgevaardigde. Sabine kon zich goed plaatsen tussen de vaak veel jongere deelneemsters. Ze finishte als 5e in tijd van 5’31”97.

Op de 1500m bij de mannen stond Frederik Keersebilck aan de startlijn. Hij liep mooi mee in het pak en eindigde in een tijd van 4’45”29; ongeveer 2 seconden sneller dan afgelopen zaterdag in Kortrijk. Met zijn tijd werd hij 6e en dat was goed voor 7 punten.

Severine Vanhecke nam ook deel aan de 200m en met een tijd van 32”87 behaalde ze zo ook 3 punten voor onze AVR-masters.

Na het hoogspringen nam Steven Vanderiviere ook deel aan de 400m. Hij finishte in de tweede reeks als 4e in een tijd van 59”19. Met deze tijd behaalde Steven een 6e plaats.

Gino Tallieu nam plaats aan de aanlooppiste voor het verspringen. Na 3 beurten was de beste prestatie van Gino 4m28, goed voor een 9e plaats en de bijhorende 4 punten.

Na het discuswerpen was het voor Lies Deruddere nu haar beurt op de 3000m, een discipline die haar veel beter ligt. Na een heel mooie wedstrijd kon ze beslag leggen op de 2e plaats en dat in een tijd van 11’04”47.

Bij de mannen moest Wouter Lambert invallen op de 3000m. Hij kweet zich goed van zijn taak en finishte op een 7e plaats in een tijd van 10’22”97, goed voor de volgende 6 punten.

Op de langste afstand van de dag, de 5000m bij de mannen, kwam Davy Stieperaere aan de start. Net als zijn echtgenote Lies op de 3000m eindigde Davy zijn wedstrijd op de 2e plaats. Zijn eindtijd was 15’35”57.

Jan Leenknegt nam na vele jaren nog eens deel aan een discuswedstrijd. Met een worp van 17m92 behaalde hij de 10e plaats en terug de nodige 3 punten.

Voor de aflossingen stond AVR op een dichte degradatieplaats met MACW. De aflossingen, 4x100m bij de dames en 4x400m bij de heren, zouden dus beslissen over een verder verblijf in Landelijke 2.

De dames van de 4x100m met Sabine en Veerle Dejaeghere, Lies Deruddere en Severine Vanhecke liepen naar een 6e tijd van 1’03”55. Belangrijk hierbij was dat ze 3 punten meer dan MACW en 5 punten meer dan AVMO behaalden.

Bij de mannen op de 4x400m kwam AVMO niet aan de start en behaalden zo 0 punten. Onze mannen moesten dus voor of zo dicht mogelijk na MACW eindigen. De ploeg bestaande uit Kristof Huyghe, Steven Vanderiviere, Frederik Keersebilck en Gino Tallieu, konden in de eerste reeks beslag leggen op de 3e plaats. Nog belangrijker was de 4e plaats van MACW. Uiteindelijk zouden de AVR-masters mannen nog 6e worden met een tijd van 4’17”13.

 

In de eindrangschikking ging de overwinning met grote voorsprong naar AZW. Onderaan het klassement werd AVR 9e gevolgd door AVMO en MACW dat daardoor samen met RCG, dat forfait gaf, zakt naar landelijke 3.

 

Een grote dank en een dikke proficiat aan alle deelnemers en invallers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.