3 MEDAILLES EN 2 CLUBRECORDS OP KVV KADETTEN EN SCHOLIEREN

Gepubliceerd op 16 augustus 2022 om 09:16

15/08 is traditioneel de datum waarop er voor de medailles wordt gestreden op het Kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en de scholieren. Dit jaar was ACW – Sint-Niklaas de gaststad.

Bij de 9 ingeschreven atleten hadden we enkele ( halve ) medaillekansen.

Bij de cadetten meisjes nam Shanaya Esther Schollaert deel aan de 1500m steeple. Ingeschreven met de snelste tijd van de 6 deelneemsters was er dus een grote kans op een medaille. Shanaya finishte in een mooie tijd van 5’29”41. Met deze verbetering van haar beste jaarprestatie kon ze de andere deelneemsters ruim voorblijven. Shanaya won de wedstrijd met een voorsprong van ruim 9 seconden.

Bij de cadetten jongens namen Lukas Cneut ( 100m en 200m ) en Niels Depont ( 1500m ) deel.
Lukas was ingeschreven met de 7e tijd op de 100m en het zou dus in de reeksen knokken worden voor een plaatsje in de finale met 8. In zijn reeks werd hij derde met een tijd van 12”00 en dat bleek genoeg om naar de finale te mogen. Lukas was niet tevreden met zijn tijd, alhoewel het tegenwind was en nog vroeg op de dag. In de namiddag mocht Lukas met de 6e tijd deelnemen aan de finale. Daarin overtrof hij zich voor de eerste keer door als 5e te eindigen in een nieuw PR van 11”69 en dat betekent ook een nieuw clubrecord bij de cadetten. 75 minuten later stond Lukas aan de start van de snelste reeks van de 200m. Ingeschreven met de 5e tijd ( 23”97 ) was het tot op de meet strijden tegen een aantal andere deelnemers. Uiteindelijk finishte Lukas in 23”61, goed voor een nieuw PR en een tweede clubrecord. Met deze prestatie werd hij ook 3e op het KVV.
Een goede week nadat Niels zijn limiet voor het BK op de 1500m steeple behaald had, startte hij nu op de 1500m zonder hindernissen. Na wat te twijfelen na 200m viel hij wat alleen en moest hij zijn eigen tempo lopen in achtervolging op een kopgroep. In de laatste ronde kon hij nog wat gebruik maken van het tempo van enkele andere deelnemers en finishte nog sterk. Zijn tijd van 4’28”91 betekende een verbetering van zijn PR met bijna 12 seconden en tevens de limiet voor deelname aan het BK. Proficiat.

Er waren geen scholieren meisjes aanwezig.

Bij de scholieren jongens waren er wel 6 deelnemers. Leandro Tallieu ( ver en hinkstap ), Arne Depotter ( 400m ), Jesse Claus ( 800m ), Alex Spriet ( 1500m ), Nand Vanderiviere ( 3000m ) en Gillian Vermote ( 2000msteeple ) waren de AVR-deelnemers.

Leandro was zowel in het verspringen als het hinkstapspringen ingeschreven met de 3e prestatie en kon dus hopen op eremetaal. In het hinkstapspringen bleef hij tot aan de laatste sprong hangen in 4e positie. In de laatste sprong verbeterde hij zich van 11m83 tot 12m26 en zo kon hij nog een plaatsje opschuiven naar de derde podiumplaats. In het verspringen was het een beetje een verhaal van net niet. Na een nulsprong als opener leverde hij 5 goede sprongen af, maar zonder een echte uitschieter. Met een deelnemersveld dat heel dicht bij elkaar ligt qua mogelijkheden kon het alle kanten uit. Uiteindelijk werd Leandro 6e met een beste prestatie van 6m24, amper 10cm te kort voor een bronzen medaille. Zeker toch een goed prestatie op dit KVV.
Arne mocht net na het middaguur aantreden op de 400m. In de vorige wedstrijden had hij altijd wat de pech in de buitenbaan te moeten lopen, maar nu had hij de iets betere baan 7. Hij startte sterk, passeerde vlot de atleet in baan 8 en kreeg het de laatste 50m wat moeilijker. Zijn eindtijd was uiteindelijk 54”52 deed hij een halve seconde beter dan zijn PR. Geslaagde wedstrijd dus voor Arne.
Jesse stond aan de start van de 800m bij de scholieren. Met een 7e inschrijvingstijd werd Jesse ingedeeld in de snelste reeks. Er werd vlot doorgekomen op de 400m en toen de echte versnelling er aan kwam na ongeveer 500m, moest Jesse de leidersgroep laten lopen. Met een eindtijd van 2’03”87 werd hij in totaal 8e.
Alex nam deel aan de 1500m. Het was zijn eerste 1500m van het jaar en zonder veel wedstrijden en trainingen was het wat afwachten wat hij zou kunnen in een sterk deelnemersveld. Alex had het niet gemakkelijk maar bleef vechten tot op de streep. Met een eindtijd van 4’32”14 mag ij zeker tevreden zijn. Hij eindigde daarmee als 10e.
Nand kwam voor het eerst uit de 3000m. Eerder dit seizoen liep hij voornamelijk 800m en 1500m en dus was het voor Nand een nieuwe ervaring. De eerste km ging goed tot erg goed, maar daarna begon hij het wat moeilijker te krijgen. Hij bereikte de finish in een tijd van 10’06”15. 
Gillian was de laatste scholier die mocht aantreden en dat op de 2000m steeple. Op het PK steeple eerder dit jaar liep hij een goede wedstrijd en miste hij net de overwinning. In een kwalitatiever beter veld ging het direct een stukje sneller en voor Gillian was het lopen voor de derde plaats. Uiteindelijk kwam hij net 1 seconde te kort en werd hij uiteindelijk 4e. Zijn eindtijd is 7’14”80.

 

Proficiat aan de groep deelnemers en hopelijk zien we velen van jullie, aangevuld met enkele afwezigen tijdens dit KVV, terug op het BK in september in Lebbeke.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.