PK aflossingen in Zwevegem met 4x goud, 3x zilver en 4x brons

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 09:14

20 AVR-teams stonden aan de start van het PK aflossingen.

Sommige disciplines waren heel goed bezet, andere wat minder.

Hieronder een overzicht van de resultaten van onze ploegen:

Pupillen meisjes:

Op de 4x60m scoorden we direct de hoofdvogel met een duidelijke overwinning en een nieuw clubrecord. Aurelie Boddin, Ilone Maes, Laure Allemeersch en Lena Reddé finishten in een tijd van 33”84. De tweede ploeg met Cara Huysentruyt, Lizet Devreese, Renee Cool en Jill Wybo eindigden in 39”70.

Op de 3x600m liep AVR 1 met Aurelie, Ilone en Lena naar een 3e plaats en AVR2 met Lizet, Cara en Renee eindigden als 7e.

 

Pupillen jongens:

Op de 4x60m hadden we maar 1 team aan de start. Charles Schoonbaert, Mitch Suffys, Robbe Segers en Klaas Hoverbeke liepen naar een mooie 2e plaats in een tijd van 35”75

Op de 3x600m vonden we dezelfde jongens terug aangevuld met Xander Vanhuysse en Arnaud Liefhooghe.  AVR 1 met Mitch, Xander en Klaas finishten als 6e en AVR2 met Robbe, Arnaud en Charles als 11e in een van de best bezette wedstrijden van de dag.

 

Miniemen meisjes:

Zowel op de 4x80m als de 3x600m waren er 2 AVR ploegen aan de start. Op de 4x80m liep AVR 1 met Margaux Duprez, Imani Claeys, Lana Terryn en Lisa Debucquoy naar een bronzen medaille. AVR 2 met Celeste Schoonbaert, Yana Vanwildemeersch, Mila Vervaeke en Renee Liefhooghe finishten als 7e.

Op de 3x600m eindigde AVR1 met Renee, Mila en Lana als 4e en AVR 2 met Imani, Yana en Celeste als 7e.

 

Miniemen Jongens:

Op de 4x80m en de 3x600m telkens 1 AVR-team aan de start. Op de 4x80m liepen Chase Suffys, Mattis Saint Germain, Flor Hammache en Louis Verhaeghe in een tijd van 42”50 naar een 2e plaats. Op de 3x600m liepen Mattis, Chase en Arthur Devos net het podium mis met een 4e plaats.

 

Na de pupillen en de miniemen kwamen de grotere en snellere atleten in actie.

Bij de meisjes/vrouwen hadden we maar 2 teams meer.

Bij de cadetten was er een ploeg gevormd op de 4x100m. Fran De Pauw, Alexi Himbrecht, Amelie Saint-Germain en Florence Decleir konden het stokje rondbrengen in een tijd van 54”65 en werden daarmee 5e.

Bij de senioren vrouwen liepen Jana Vandepoele, Jolien Musseeuw, Emma Boone en Saskia Vens een eenzame wedstrijd ver voor de andere ploegen. Met hun eindtijd van 9’59”36 bleven ze net onder de 10’ grens en dus was het doel bereikt.

Op de 4x800m bij de cadetten jongens liepen Ewoud Lagrou, Niels Depont, Amani Roelens en Jonas Lagrou. Tot aan de laatste 100m liepen onze jongens samen met een ploeg van Flac samen aan de leiding, maar toen zette Jonas zijn eindsprint in en konden ze als overwinnaar op het podium.

Bij de 4x800m bij de scholieren jongens liepen Jeroen Lagrou, Alex Spriet, Nand Vanderiviere en Arne Depotter voor wat ze waard waren. Jeroen en Alex konden de ploeg van Flac nog volgen, maar daarna moesten Nand en Arne de laatste atleten van Flac laten gaan. Uiteindelijk finishten ze als 2e.

Arne moest daarna nog aan de slag als slotloper op de 4x400m. In een wedstrijd bij alle categorieën liep hij samen met cadet Lukas Cneut en scholieren Stan Van den Broucke en Joppe Bekaert. Deze jonge ploeg eindigde als 3e.

Dubbels waren er ook voor de afstandslopers bij de senioren. Op de 4x800m liepen Robbe Depotter, Warre Bouckaert, Rahmon Idrizi en Mathias Hoornaert in een heel tactische wedstrijd. Toen de wedstrijd ontplofte op 250m van de aankomst moest Rahmon de heel snelle atleten van AVMO en AZW laten lopen. Mathias kon niets anders meer doen dan de 3e plaats veilig stellen. Op de 4x1500m liep bijna dezelfde ploeg. Alleen nam Simon van Bruaene de plaats in van Rahmon. Warre nam eerst wat voorsprong, Simon kon de voorsprong behouden, Robbe liep door een blessure een heel voorzichtige eerste 1000m om daarna te versnellen en terug aan de leiding te komen. Mathias kon de klus afmaken en zo begonnen we niet alleen de meeting met een overwinning, maar eindigden we die ook met een overwinning.

 

Dank u wel aan alle AVR leden en sympathisanten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.