Heel succesvol weekend voor AVR

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 11:12

Het weekend stond in het teken van 2 kampioenschappen. Zaterdag streden de masters voor de titels in het Kampioenschap van Vlaanderen. Zondag waren de junioren en de beloften aan de beurt in Kortrijk voor hun Belgische Kampioenschappen.

De masters hadden op zaterdag te maken met heel wat regen. Er kwamen 3 AVR-masters aan bod.

Gilbert Walraedt mocht de dag openen op de 5000m bij de masters +50. In een wedstrijd met 23 atleten nestelde Gilbert snel in een tweede groepje. Als 60+er liep hij in de wedstrijd voortdurend mee met de betere M50 en M55 atleten. Aan de finish werd Gilbert als 6e afgevlagd in een tijd van 18’07”99. In de categorie M60 werd hij overtuigend Vlaams Kampioen. Een eerste gouden medaille voor AVR.

Gino Tallieu nam deel aan de 800m bij de M50. In een wedstrijd, samen met de M45 werd er goed door gelopen en Gino probeerde van in het begin zijn eigen tempo te lopen. Uiteindelijk resulteerde dat in een tijd van 2’22”40, ruim boven zijn PR maar in deze omstandigheden kon er niets meer verwacht worden. Gino mocht als tweede bij de M50 zijn zilveren medaille in ontvangst nemen. Tweede medaille dus voor AVR. Later zou Gino ook nog deelnemen aan de 200m en daar finishte hij als 4e in een tijd van 29”41

Lucien Neirynck nam zoals gewoonlijk deel aan de 100m. Intussen is Lucien deelnemer aan de categorie M75. Hij won zijn wedstrijd in een goede tijd van 15”59. Opnieuw een gouden medaille voor AVR.

Zondag bleven de junioren en de beloften gespaard van de regen, maar hier was de wind een grote spelbreker. Op dit kampioenschap kwamen er 4 AVR- junioren aan de start.

Adeline Temmerman nam deel aan de 800m bij de junioren. Ze zette zich direct in 3e positie na de 2 andere favorieten voor een medaille. Tot aan de 650m kon ze de leidsters goed volgen, maar hun laatste versnelling was er wat te veel aan. Adeline eindigde wel mooi 3e in een tijd van 2’21”56. Alweer een medaille voor AVR.

In het polsstokspringen was het heel lastig springen met de soms aanwakkerende wind. Een aantal atleten ging bij hun aanvangshoogte al in de fout of moesten snel nulsprongen noteren. Bij de junioren hadden we met Victor Priem en Mart Verstraete 2 deelnemers. Mart begon op een hoogte van 3m60. Bij zijn eerste sprong was hij ruim over de lat, maar zijn polsstok duwde de lat af. De tweede sprong was een mooie zuivere poging. Op 3m80 had Mart ook een tweede poging nodig, maar klaarde die hoogte ook ruim. De lat ging daarna direct naar 4m00, wat een nieuw record en ook wel een mijlpaal zou betekenen. Na 2 mindere sprongen, ging Mart plots vlot over de lat en doorbrak zo de 4m grens. Vanaf dan was het voor Mart afwachten wat de andere junioren zouden springen. Victor begon de competitie op een hoogte van 4m20 en behaalde die hoogte heel ruim. Daarna ging het ook ruim en vlot over 4m40 en 4m60. De sprong over 4m60 zou dan ook de winnende sprong blijken. Nadien liet Victor de lat nog op 4m70 leggen, maar haalde 3x de lat naar beneden. Bij het opmaken van de wedstrijd zagen we dat Victor de overwinning behaalde, maar dat Mart ook schitterend 3e werd en zo mee het podium op mocht.

Julie Voet was onze AVR-atlete op de 5000m bij de junioren. In een wedstrijd samen met de beloften, vormde er zich heel snel na de start een groepje van 4 atleten met daarbij 3 beloften en Julie. De 2 topfavorieten bij de beloften bleven het tempo hooghouden en ongeveer halfweg de wedstrijd moest Julie hen laten gaan. Toen was al duidelijk dat ze een ruime voorsprong bijeengelopen had op de andere junioren. Julie bleef tot op het einde lopen voor haar tijd en uiteindelijk werd ze 4e in de gemeenschappelijke wedstrijd in een heel mooie tijd van 17’02”05, een mooi nieuw Persoonlijk Record en nieuw clubrecord. In een goede wedstrijd met minder wind zit er zeker een (ruime ) duik onder de 17’ in. In de laatste 10 jaar was er in België maar 1 juniore sneller op de 5000m.

Een weekend met Vlaamse en Belgische kampioenschappen werd afgesloten met 7 verschillende AVR-atleten en evenveel medailles: 4x goud, 1 x zilver en 2x brons