PK indoor eerste afspraak van 2023

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 10:07

Zondag 08/01 was er het eerste kampioenschap in het jaar 2023. Het provinciaal kampioenschap indoor vanaf cadet was de opener van een reeks kampioenschappen.

AVR was door 21 atleten vertegenwoordigd.

Cadetten meisjes:

Lana Terryn, Lisa Debucquoy, Elise Meirlevede en Fran De Pauw verdedigden onze kleuren. Lana combineerde 60mh en verspringen. Op de 60mh liep ze met 10”81 een nieuw PR. In het verspringen landde ze na 4m09. Lisa combineerde de 60m en de 200m In de reeksen van de 60m finishte ze als 2e West-Vlaamse in 8”48. In de finale liep Lisa nog sneller en bereikte de finish in 8”36. Daarmee mocht ze een eerste keer het podium op. Op de 200m snelde ze naar een eindtijd van 28”30, goed voor een 3e plaats in West-Vlaanderen en een tweede medaille. Elise nam enkel deel aan de 400m. In een mooie tijd van 1’02”74 eindigde ze globaal 3e maar was de winnares in West-Vlaanderen. Fran De pauw combineerde 60m en ver. In de 60m kon ze zich met een nieuw PR van 8”65 plaatsen voor de finale. In de finale werd ze 6e in een tijd van 8”60 en dus opnieuw een PR. In het verspringen landde ze na een beste poging van 4m01.

Cadetten jongens:

Er waren ook 4 cadetten jongens aanwezig. Emile Dorme, Louis Verhaeghe, Flor Hammache en Kobe Verleyen namen deel aan de 60m en de 200m. Emile, Flor en Kobe liepen met een nieuw PR van respectievelijk 8”44, 8”34 en 7”93 plaatsen voor de finale. Louis viel als 9e net naast de finale met een tijd van 8”56. In de finale liepen Kobe, Flore en Emile nog eens naar een nieuw PR met 7”81, 8”26 en 8”41 naar een 2e, 7e en 8e plaats. Op de 200m werden er opnieuw een aantal PR’s gelopen. Kobe verbeterede zich van 27”09 tot 26”32 en werd zo 3e. Flor liep op zijn eerste 200m naar een tijd van 27”12 en Emile finishte in een nieuw PR van 27”64. Louis bleef net boven zijn record met een tijd van 28”30.

Scholieren jongens:

Bij de scholieren jongens kwamen Lukas Cneut, David Kamara en Zeno Neyt in actie. Lukas en David liepen samen de finale van de 60m nadat ze in de reeksen als 1e en 3e West-Vlaming eindigden met respectievelijke tijden van 7”39 en 7”64. In de finale liep Lukas naar een nieuw PR van 7”32 en won daarmee de wedstrijd. David liep met pijn nog naar 7”69 en een vierde plaats. Op de 200m won Lukas zijn reeks in een evenaring van zijn PR met 23”39. Daarmee werd hij overtuigend West-Vlaams kampioen. Zeno liep vandaag de 400m. Met een tijd van 56”80 werd hij 3e West-Vlaming. Mooie prestatie.

Junioren dames:

Lente Devarrewaere, Jitske Bekaert en Adeline Temmerman waren de AVR-atletes bij de junioren dames. Lente was ingeschreven voor de 60m en het verspringen. In de reeksen van de 60m finishte Lente in een tijd van 8”78. In de finale werd het 8”81. In het verspringen landde Lente na 4m50. Jitske Bekaert liep haar eerste indoorwedstrijd en koos voor de 400m. In een tijd van 1’06”35 werd ze 3e West-Vlaamse. Adeline Temmerman won met heel wat overmacht de West-Vlaamse titel op de 800m in een tijd van 2’20”27.

Junioren heren:

Victor Priem was de enige AVR-junior aan de start. Hij nam traditioneel deel aan het polsstokspringen. Victor sprong bij zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem over 4m40, goed voor de provinciale titel.

Senioren dames:

Jolien Musseeuw en Jutta Decock namen deel aan de wedstrijden bij de senioren dames. Jolien liep 5’16”98 over de 1500m en werd daarmee provinciaal kampioen. Jutta Decock nam na lange tijd terug deel aan een indoorwedstrijd. Op de 60m liep Jutta 8”27 in de reeksen en 8”32 in de finale. Op de 200m finishte Jutta in 27”04.

Senioren heren:

Iben Degryse, Gino Tallieu, Didier Vermote en Kurt Brulez namen deel aan dit PK. Iben was een van de eerste AVR-atleten in actie en liep de 60mhorden in een tijd van 8”40 en werd daarmee Provinciaal Kampioen. Gino en Didier namen deel aan de 800m. Gino eindigde enkele plaatsen voor Didier in een tijd van 2’18”95. Didier finishte 2’24”79. Kurt nam deel aan de langste afstand en kon die net onder de 5’ afsluiten in een tijd van 4’57”16.