PK Veldlopen succesvol voor AVR

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 09:04

Zondag was er op Schiervelde het PK veldlopen. Met een totaal van 660 inschrijvingen was er ondanks het slechte weer van de laatste dagen toch heel wat atleten ingeschreven.

Onder die 660 atleten ook 77 AVR-atleten die de finish bereikten.

Onder de foto een overzicht van de belangrijkste resultaten.

Bij de kangoeroes en de benjamins wordt er een korte afstand gelopen nadat de voorlopers aan de kant gingen. Bij de kangoeroes waren er 7 AVR-atleten, bij de benjamins meisjes ook 7 en bij de benjamins jongens 9 AVR-atleten. Mooie groep atleten bij de allerkleinsten.

Bij de jongste pupillen meisjes behaalden we direct de eerste plaats met Axelle Lagacie. We konden geen betere start verwachten van onze atleten op dit kampioenschap. Wel jammer dat Axelle als enige AVR-pupille aan de start stond.

Bij de pupillen jongens hadden we 9 atleten bij de oudste pupillen. Hier behaalden we mooie resultaten met een 2e plaats voor Klaas Hoverbeke, een 11e plaats voor Lars Verbiest en een 13e voor Iben Demets. Verder in de uitslag vinden we Charles Schoonbaert, Benne Santens, Robbe Segers, Elias Arteel, Ceriel Liebaert en Guillaume Tanghe.

Bij de jongste miniemen meisjes leek Olivia Verbiest lange tijd naar de overwinning te lopen, maar op het einde werd ze nog nipt voorbijgelopen en werd toch heel mooi 2e. Ilone Maes en Fleur Mylleville eindigden ook nog in de top 10. Lena Reddé werd 19e. Bij de oudste miniemen meisjes eindigden met Margaux Duprez als 7e en Imani Claeys als 14e 2 atleten in de eerste helft van de groep. Celeste Schoonbaert werd 18e.

De miniemen jongens behaalden ook goede resultaten. Miel Vanlerberghe en Tore Goethals liepen bij de jongsten in de eerste helft naar de finish. Bij de tweedejaars liep Mattis Saint Germain van bij de start aan de leiding en kon onbedreigd winnen. Chase Suffys werd mooi 11e en Brik Depont eindigde als 28e.

Bij de cadetten en de scholieren lopen beide jaren samen, maar wordt er een apart klassement opgemaakt volgens geboortejaar. Bij de cadetten jongens werden Ewoud Lagrou werd totaal 17e, maar 11e tweedejaars. Arthur Devos en Amani Roelens vonden we iets verder terug. Bij de scholieren liep Alex Spriet naar een 5e plaats maar ook naar een 3e podiumplaats bij de scholieren 2006. Bij de scholieren 2007 werd Jonas Lagrou 6e.

Tussen de scholieren meisjes liepen ook de masters van +50. Sabine Dejaeghere liep als +55er een heel sterke wedstrijd en won de wedstrijd bij de masters. Ze moest in de wedstrijd enkel 7 scholieren laten voorgaan. Knappe prestatie. Bij de scholieren jongens liepen ook de masters mannen +50. In de categorie +55 liep Kurt Brulez naar de overwinning terwijl Danny Musseeuw als 4e net naast het podium viel. Bij de masters +60 liep Gilbert Walraedt naar de overwinning.

Bij de senioren dames behaalden we een eerste clean sweep van de dag. Julie Voet nam direct de leiding op korte afstand gevolgd door Emma Boone. Zij liepen een beetje van de andere concurrentes weg waar oa Lotte Claes en Saskia Vens zouden strijden voor de laatste podiumplaats. Uiteindelijk kon Lotte als 3e finishen en Saskia als 5e. Proficiat aan alle dames. Bij de senioren heren was er snel een afscheiding en was het duidelijk dat Mathias Hoornaert naar een 3e plaats zou lopen. De eerste 2 deelnemers waren iets te sterk en Mathias kon al heel vroeg veel afstand nemen van zijn directe achtervolgers.

De junioren heren en de masters +35 liepen in dezelfde wedstrijd. Vooraan was er heel wat AVR-blauw te vinden. Bij de junioren werd Jerome Kindt 2e en Jesse Claus 3e. Iets verder werd Jeroen Lagrou 6e. Bij de masters liepen de AVR-atleten met alle titels weg. Davy Stieperaere won bij de +35, Bruno van Acker bij de +40 en Henk Vandermeersch bij de +45. Met Kurt Vallé, Bart Lezy, Jean-Claude Maddelein, Wouter Lambert en Kristof Huyghe waren er nog heel wat AVR-masters goed bezig.

Bij de korte cross dames liepen onze AVR-ladies naar de eerste 5 plaatsen. Adeline Temmerman, Jana Vandepoele, Estelle Temmerman, Lien Goossens en Jolien Musseeuw vervolledigden de top5.

De korte cross bij de mannen was de laatste wedstrijd van de dag. Vader en zoon Vermote namen hieraan deel. Gillian won het pleit van zijn pa met een 8e plaats voor een 10e plaats voor Didier.

 

Dank aan de mensen die verschillende dagen bezig waren met de voorbereidingen van dit PK, waaronder een deel ook onder heel slechte omstandigheden. Dank aan de vele vrijwilligers en hopelijk zien we jullie allemaal terug op een volgende wedstrijd.

 

Jurgen