Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 22:18

Hieronder een overzicht van de voornaamste prestaties van onze AVR-atleten tijdens de afgelopen winterkampioenschappen in zaal.

22/01 KVV cadetten en scholieren in Gent

Cadetten:

Lisa Debucquoy en Fran De Pauw liepen de 60m. Lisa liep 8”34 en Fran 8”62. Voor Lisa was dat 1 honderdste onder haar PR, voor Fran net 2 honderdsten boven haar PR, goede resultaten dus. Op de 200m liep Lisa na een iets tragere start naar een tijd van 28”33. Elise Meirlevede nam deel aan de 800m. Ze eindigde in een tijd van 2’24”13, maar wat belangrijker is op een kampioenschap is de plaats en met deze prestatie werd Elise 3e op dit KVV.

Flor Hammache nam de dubbel 60m en 400m voor zijn rekening. Flor is geen snelstarter en eindigde zijn 60m in een tijd van 8”39. Op zijn eerste 400m ooit wilde hij graag rond de minuut uitkomen en na een mooie wedstrijd en serieuze verzuring op het einde liep hij 59”85, doel bereikt en een goede prestatie voor een eerstejaars cadet.

Scholieren:

Lukas Cneut en Zeno Neyt namen deel aan de 60m en de 200m. Lukas kon zich via een tijd van 7”37 plaatsen voor de finale waarin hij als 6e eindigde met een tijd van 7”32. Zeno liep op de 60m 8”02. Op de 200m finishte Zeno in een tijd van 25”21, net 2 honderdsten boven zijn PR. Lukas liep naar een 8e totaal tijd met een tijd van 23”63.

28/01 KVV alle categorieën in Gent

Victor Priem was de enige AVR-deelnemer. Met een sprong over 4m40 in het polsstokspringen werd hij 6e.

19/02 BK alle categorieën in Gent

Ook op dit kampioenschap sprong Victor over 4m40 en nu werd hij daarmee 8e.

Iben Degryse nam deel aan de 60m horden. In de reeksen liep hij naar een 5e tijd met 8”26. In de finale liep hij 1 honderdste sneller en finishte in 8”25 eveneens als 5e.

26/02 PK en BK masters in Gent

AVR-atleten kwamen traditiegetrouw naar huis met enkele medailles. Bij de vrouwen won Sabine Dejaeghere bij de categorie W55 goud op zowel de 800m als op de 1500m. Op de 800m finishte ze in een tijd 2’53”58 en op de 1500m in een tijd van 5’27”28.

Bij de mannen hadden we wat meer AVR-deelnemers. Lucien Neyrinck nam als 75-plusser deel aan de 60m en won in zijn categorie met een tijd van 9”70. Op de afstandsnummers kunnen we niet om Gilbert Walraedt heen. Op de 1500m eindigde hij als 2e bij de M60 in een tijd van 5’04”71. Kurt Brulez liep ook de 1500m, maar dan bij de categorie M55. Hij finishte net naast het podium op een 4e plaats in een mooie tijd van 4’53”32 Didier Vermote en Gino Tailleu namen deel aan de 800m. Bij de M45 liep Didier 2’23”85 en bij de M50 finishte Gino in 2’17”20 goed voor een 7e en 5e plaats. Joost Priem nam deel aan het kogelstoten bij de M50. Hij benaderde zijn PR met een beste stoot van 9m02 en behaalde daarmee de bronzen medaille.

04/03 BK cadetten en scholieren in Louvain-la Neuve

Op dit kampioenschap amper 2 AVR-atleten met Elise Meirlevede en Lukas Cneut. Elise liep deze keer de 400m en finishte net naast het podium als 4e met een tijd van 1’01”13. Lukas liep in de reeksen van de 60m naar 7”44 en op de 200m finishte hij in 23”78.

05/03 BK junioren en beloften in Gent

Junioren:

Bij de dames hadden we met Adeline Temmerman en Jitske Bekaert 2 deelneemsters. Adeline startte op de 1500m met ambities voor het podium en kon als 3e finishen in een mooie tijd van 4’47”86. Jitske deed dan weer een gooi naar een nieuw PR op de 400m. met 1’04”15 slaagde ze daar in met een verbetering van 32 honderdsten.

Bij de mannen was Victor Priem de enige AVR-deelnemer. Nadat hij zich een week geleden al verbeterde van 4m61 tot 4m71 en daarmee een nieuw provinciaal record sprong, ging hij nu met zijn 2e poging over 4m75. Daarmee behaalde Victor de Belgische titel.

Beloften:

Lore Goossens nam deel aan de 400m. Met een tijd van 1’03”69 verbeterde ze haar PR met 66 honderdsten, een goed resultaat dus. Iben Degryse liep in een rechtstreekse finale van de 60mhorden naar een nieuw PR. Met een tijd van 8”17 deed hij 5 honderdsten beter dan ooit. Met deze mooie tijd behaalde hij dan ook de Belgische titel.