BVV alle categorieën succes voor AVR

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 09:48

Voor het eerst mochten de dames en de heren alle categorieën op dezelfde dag hun Beker van Vlaanderen afwerken. AVR moest voor hun wedstrijd in Landelijke 1 naar Lanaken, het uiteinde van Limburg.

De wedstrijden werden nauwelijks gehinderd door regen en er kwamen heel wat mooie prestaties uit de bus met oa 4 overwinningen en enkele persoonlijke records erbovenop.

We begonnen de dag met enkele moeilijkere disciplines voor ons. Sara Stevens ( kogel ), Emma Boone ( speer ), Elias Doom ( ver ), Joppe Bekaert ( 400mh ) en Jolien Musseeuw ( 400mh ) deden hun best om de eerste puntjes te verzamelen. Met Elias als 9e op 12 deelnemers behaalden we hierbij de beste score. Maar heel belangrijk op een BVV is dat elk punt telt bij de eindafrekening en dat kan altijd beslissend zijn.

Daarna kwamen we aan de disciplines waar we zekerder waren van meer puntengewin. In het hoogspringen bij de mannen sprong Victor Priem naar 4e plaats met een nieuw PR en clubrecord bij de junioren van 1m90, liep Jutta Decock naar een nieuw PR op de 100m ( 12”55 ) en een 5e plaats en sprintte Alexander Doom naar een 2e plaats op de 100m in 11”04. Ook op de 1500m scoorden we goed met 5e plaatsen en nieuwe persoonlijke records voor Julie Voet en Jerome Kindt. Nog voor de middag konden we de eerste overwinning noteren met Manon De Marez op de 400m. Ze finishte in een mooie tijd van 57”21. Bij de mannen liep 800m loper Jesse Claus naar een 7e plaats in 53”00. Intussen waren er nog 2 kampnummers gestart voor de middag. Michiel Cneut en Lente Devarrewaere werden beide 8e in respectievelijk het discuswerpen en het hinkstapspringen.

We konden de korte middagpauze ingaan met goed gevoel en een goede rangschikking in het vooruitzicht.

Na de middag begonnen we direct met heel wat kampnummers. Jongeling van de ploeg, cadette Amelie Saint Germain sprong over 1m45 in het hoogspringen ( 6e plaats ), Victor Priem stootte de kogel 12m18 ver ( 4e plaats ), Michiel Cneut gooide de speer naar een nieuw Pr van 44m62 ( 4e plaats ) en Sara Stevens sprong naar een 10e plaats met 4m73. Als laatste deelneemster op een kampnummer gooide Jitske Bekaert zich naar 2 punten in het discuswerpen. Intussen werden de loopnummers terug op gang geschoten met de 100mh voor de dames en de 110mh voor de heren. Lente Devarrewaere had 19”01 nodig en werd daarmee 8e en Iben Degryse werd mooi 2e in een nieuw PR van 15”05 en dat met serieus wat tegenwind. Op de 800m behaalden we verder mooie resultaten. Adeline Temmerman werd 2e en Warre Bouckaert 5e. De goede prestaties werden verdergezet op de andere loopnummers met Jutta Decock ( 5e op 200m ) en 2e plaatsen voor Alexander Doom ( 200m ) en oudersdomsdeken van de ploeg Hanna Vandenbussche ( 3000m ). Op de langere loopnummers bij de mannen was er geen kruid gewassen tegen onze jongens. Zowel Mathias Hoornaert op de 3000m met een dik nieuw PR en Steven Casteele op de 5000m liepen naar de overwinning.

Als laatste onderdelen van de dag kwamen de aflossingen aan de beurt. Bij de vrouwen liepen Sara Stevens, Lente Devarrewaere, Manon De Marez en Jutta Decock naar een 5e plaats in een tijd van 50”28. Bij de mannen liepen Iben Degryse, Michiel Cneut, Victor Priem en Alexander Doom naar de overwinning in een tijd van 42”62. Voor beide teams betekende dit de 2e beste tijd ooit gelopen door een AVR-team.

In de afsluitende 4x400m mixed kwamen Jesse Claus, Lore Goossens, Warre Bouckaert en Adeline Temmerman aan in 3’51”03.

 

In de eindstand behaalde AVR een mooie en comfortabele 4e plaats.

 

Proficiat en dankuwel aan alle deelnemers.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Foto: Michiel Cneut