BK 10 KM OP DE WEG

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 08:00

Zaterdag 06/08 werd het BK 10km op de weg georganiseerd. Zoals al de voorbije jaren ging dat BK door in Lokeren, nu op een vernieuwd parcours.

Er stonden heel wat AVR-atleten op het podium.

Bij de vrouwen liep Julie Voet, na haar goede prestatie vorige week op het BK 5km op de piste, in een groepje na de latere winnares Lisa Rooms. De 2e plaats ging naar een Franse atlete die dus niet meetelde voor het BK-podium. Daarna was er een echte wedstrijd met 4 atletes voor de overblijvende 2 podiumplaatsen. Julie Voet werd daarvan 2e en kon zo als 3e Belgische op het podium van dit Belgische kampioenschap. Haar eindtijd van 33”51 mocht zeker gezien worden.

Bij de volgende vrouwen vonden we nog 2 AVR-atletes terug. Hanna Vandenbussche werd in een tijd van 35”25 11e, maar behaalde wel haar eerste titel als W35. 5 minuutjes later werd Sabine Dejaeghere de titel bij de W55. Voor Sabine is het al haar zoveelste Belgische titel. Tussen Hanna en Sabine zagen we ook de aankomst van Lotte Claes. Zij werd in een tijd van 37”19 21e bij de senioren.

Bij de mannen stond er geen maat op de Waalse atleet Dorian Boulvin. Daarachter werd er gestreden voor de andere medailles in de verschillende leeftijdscategorieën. Vaste klant Gilbert Walraedt liep in een voortreffelijke tijd van 37”14 naar de Belgische titel bij de M60. In dezelfde categorie van Gilbert liep Elie Hoet naar een 4e plaats, op amper 8 seconden van de 3e podiumplaats.

Tekst: Jurgen Cneut