KVV cadetten en scholieren in Heusden Zolder

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 21:36

Elk jaar op 15 augustus gaat het Kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en de scholieren door. Ieder jaar is het een beetje koffiedik kijken naar de resultaten want veel van deze atleten zijn op vakantie geweest, gingen op kamp met de mutualiteit of de jeugdbeweging, … Anderen trainden dan weer goed door en dat kan soms voor verrassende resultaten zorgen.
Dit jaar lag het niveau van de meeste disciplines heel hoog.

7 AVR atleten namen deel aan dit KVV.

Bij de cadetten meisjes kwamen Flore Vandenbroucke, Lisa Debucquoy en Elise Meirlevede aan de start van telkens 2 disciplines.
Flore mocht de dag openen om 9u30 met de rechtstreekse finale van de 300mhorden. Ingeschreven met een tijd van 45”41 maakte ze zeker kans op het podium. In de snelste reeks werd Flore 3e in een tijd van 47”16 en over de 3 reeksen was dat ook goed voor de 3e plaats en een bronzen medaille. Later op de dag nam ze ook nog deel aan het verspringen. Met een beste sprong van 5m19 ( maar met 5 sprongen meer dan 5m00 ) werd ze mooi 6e, ook de plaats die ze op de inschrijvingslijsten bekleedde.
Lisa mocht kort na Flore deelnemen aan de reeksen van de 100m. met heel weinig training, bleek dat er toch nog heel wat aangeboren snelheid in de jonge benen van Lisa zit. Na maanden met blessures was dit pas haar 2e wedstrijd van het seizoen en ze verbeterde haar eerdere besttijd op de 100m van 13”24 naar 13”17. Het was dan uitkijken naar de 3e reeks waar er maximaal 2 atleten sneller mochten zijn dan Lisa, maar uiteindelijk werd ze 9e en viel ze net buiten de finaleplaatsen. Later, na een lange dag in de zon, nam Lisa ook deel aan de 200m. Die liep wat minder goed maar met een tijd van 27”89 mag ze toch niet helemaal ontevreden zijn.
Elise nam deel aan de 400m en het speerwerpen. Op de 400m startte Elise met een mogelijkheid tot een medaille. In de snelste reeks geraakte Elise net niet voorbij de atlete van ROBA die uiteindelijk de 3e plaats zou behalen. Elise werd zo 4e op 0”07 van het podium en met een eindtijd van 1’01”40. In het speerwerpen werd het ook net geen finaleplaats. Na 3 beurten en met een beste worp van 27m93 kwam ze net 1m te kort voor een top 8 plaats en bijkomende 3 pogingen.

 

Bij de scholieren kwamen er 4 atleten aan de start. Bij de meisjes liep Daglinde Cools de 1500m en bij de jongens kwamen Lukas Sarrazyn ( speer ), Alex Spriet ( 800m ) en Niels Depont ( 3000m ) aan de start.
Daglinde startte met een 8e jaartijd van 5’01”83. Ze kon in deze wedstrijd goed haar ritme houden en finishte uiteindelijk als 7e in een tijd van 5’02”47. Dicht bij haar jaarbeste en een plaatsje gewonnen ivm de starttijden en dus een goed resultaat.
Lukas Sarrazyn mocht ook uitkijken naar een plaats op of dicht bij het podium. Hij was ingeschreven met de 3e beste prestatie van 54m62. Na 3 beurten stond Lukas 3e met een beste worp van ruim 53m. In de laatste 3 worden zou hij nog 2 keer verder werpen en met een beste worp van 55m46 werd hij mooi 3e. Met deze prestatie vestigt Lukas ook een nieuw clubrecord bij de scholieren.
Alex kwam aan de start van de 800m. In een heel sterke snelste reeks kwamen er een paar verrassingen. De atleet ingeschreven met ruim de beste tijd zou uiteindelijk als 4e naast het podium vallen. Alex kon zich als 8e plaatsen in die reeks in een tijd van 2’02”11. Met nog 2 atleten die sneller waren uit de eerste reeks, betekende dat dus een 10e tijd in het totaal.
Als laatste AVR-atleet mocht Niels Depont aan de slag op zijn eerste 3000m uit zijn loopcarrière. Met een aantal toppers uit oa het veldlopen was het een beetje zoeken naar een goed tempo. Niels deed dat voortreffelijk en kon zich uiteindelijk als 10e plaatsen met een tijd van 9’42”51.

 

Met enkel Alex Spriet als 2e jaars scholier moeten we zeker hoopvol vooruitkijken naar volgend jaar. Dit jaar waren er nog een paar afwezigen wegens blessures, maar volgend jaar moeten we als AVR zeker mikken naar minimum 10 en waarom niet 15 atleten op dit mooie kampioenschap.

 

Proficiat aan alle deelnemers van dit jaar.

 

tekst: Jurgen Cneut

foto: Flore Vandenbroucke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.