BK CADETTEN EN SCHOLIEREN

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 22:40

Dit weekend stond het BK voor de cadetten en scholieren op het programma. De medailles werden dit jaar uitgedeeld in Gentbrugge. 8 atleten namen deel aan in totaal 11 disciplines.

Bij de scholieren jongens kwam eerstejaars Lukas Sarrazyn in actie in het speerwerpen terwijl tweedejaars Alex Spriet aan de start kwam van de 800m.

Lukas stond ingeschreven met de 4e beste prestatie maar op 2m van de nummer 2 op de lijst. Tijdens de eerste ronde met heel wat ongeldige pogingen pakte Lukas stevig uit met een worp van 55m06 ( PR van 55m46 ). Daarmee kwam hij na de eerste poging op een 2e poging terecht. Ook na 3 pogingen stond Lukas op de 2e plaats met ongeveer 3m en 4m voorsprong op de naaste concurrenten. In de laatste pogingen kwamen die atleten niet meer dichter en kon Lukas nog uitpakken met 3 pogingen boven de 50m. Deze prestatie werd beloond met een prachtige 2e plaats op dit BK.

Alex werd net ingedeeld in de op papier tragere reeks en was dus wat afhankelijk van het initiatief in zijn reeks en in de snellere reeks om een goed resultaat te behalen. Met een PR van 2’00 nam hij resoluut de leiding in deze wedstrijd. Hij kwam als leider door op 400m in een tijd van 58”50. In de tweede ronde namen andere atleten het initiatief, maar kon Alex zich goed plaatsen en voor het eerst dook hij onder de 2’ met een tijd van 1’59”51. In de tweede reeks liepen er nog een aantal atleten iets sneller maar met een nieuw PR mag hij zeker tevreden zijn.

Bij de scholieren meisjes kwam Daglinde Cools in actie op de 1500m. Ze startte met het doel om een tijd onder de 5’ te lopen. Tijdens de eerste ronde werd er goed doorgelopen en werd alles op een lint getrokken. Daglinde liep een verstandige wedstrijd, kon een aantal loopsters inhalen en finishte uiteindelijk in een tijd van 5’01”41, net niet onder de 5’ grens, maar wel een beste jaarprestatie.

De cadetten jongens werden vertegenwoordigd door Andres De Deyne en Emile Dorme. Beiden stonden aan de start van de 300mhorden en kwamen ook in dezelfde reeks uit. Andres liep op het BK pas zijn 2e wedstrijd over 300mh en finishte net boven zijn PR in een tijd van 45”08. Emile liep vanuit de buitenbaan een heel goede wedstrijd, deelde goed in en kon nog goed versnellen naar de finish toe. Met een tijd van 45”50 deed hij zelfs meer dan 2” beter dan zijn vorige besttijd. Andres liep in de namiddag ook de 100m. Met behoorlijk wat tegenwind zat er hier geen PR in. Andres finishte in een tijd van 12”84.

Bij de cadetten meisjes hadden we 3 atletes aan de start. Flore Vandenbroucke ( 300mh en ver ), Lisa Debucquoy ( 100m en 200m ) en Elise Meirlevede kwamen tijdens dit kampioenschap in actie.

Flore startte eerder rustig op de 300mhorden, maar maakte nog heel wat goed in de laatste 100m. Uiteindelijk won ze zelfs nog haar reeks en kon ze zich kwalificeren voor de finale op zondag. In de finale liep ze naar een 8e plaats. Toch knap voor een eerstejaars om meteen een finale te lopen op een BK. In het verspringen was het een spannende competitie. Met een beste sprong van 5m12 na de eerste 3 beurten stond ze een tijdje op de 8e plaats doe recht gaf op 3 extra sprongen. Uiteindelijk ging de laatst mogelijke springsters met 4cm nog net voorbij Flore waarmee ze uiteindelijk dan 9e werd. 5m12 is niet ver verwijderd van haar PR van 5m21.

Lisa kwam zaterdag aan de start van de 200m. In de 2e reeks en baan 2 kon ze zich goed weren tegen heel wat sterke tegenstanders. Met een tegenwind van meer dan 2m/sec was het moeilijk om een goede tijd te lopen, maar Lisa liep toch met een tijd van 27”16 naar een nieuw PR. Met deze tijd werd ze mooi 10e in het eindklassement. Zondag kwam ze aan de start van de 100m. Hier werd ze ook ingedeeld in de 2e reeks en baan 2. Met een tijd van 13”18 bleef ze net 0”01 boven haar PR. Rekening houdende dat ze vroeg in de ochtend moest lopen is dat zeker een heel goed resultaat. Met deze tijd werd ze uiteindelijk 13e op 30 deelneemsters die geselecteerd waren voor dit kampioenschap.

Elise geraakte tijdens haar 400m niet helemaal op toerental. In haar reeks werd ze 4e in een tijd van 1’01”85. In het eindklassement eindigde ze als 9e en viel zo net buiten de finaleplaatsen. Volgende keer beter.

 

tekst : Jurgen Cneut

foto: Lukas Sarrazyn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.