BK JUNIOREN EN BELOFTEN GOED VOOR 3 TITELS

Gepubliceerd op 12 september 2023 om 00:03

Het BK voor junioren en beloften was het laatste grote individuele kampioenschap op de piste van dit zomerseizoen. De atleten werden verwacht in Jambes.

 

Bij de junioren hadden we 3 deelnemers. Op de 1500m kwamen Jerome Kindt en Adeline Temmerman aan de start van de 1500m. Adeline was ingeschreven met de 6e beste prestatie, maar op een kampioenschap wordt er altijd wat anders gelopen. In een tragere wedstrijd eindigde Adeline mooi as 5e met een tijd van 4’49”35. Daarna kwam Jerome aan de start. Er werd echt gewandeld in zijn wedstrijd en op het einde moest hij zich nog reppen om een snellere tijd dan Adeline te noteren. Ingeschreven met de 5e tijd was dit ook zijn plaats aan de finish. Zijn tijd van 4’46”22 is hierbij niet van belang. De derde junior aan de start van een discipline was Victor Priem. Victor nam traditioneel deel aan het polsstokspringen. Ingeschreven met de 2e beste prestatie mocht hij zeker een medaille ambiëren. Victor deed nog beter en met een sprong over 4m70 behaalde hij de gouden medaille.

Bij de senioren beloften stonden Iben Degryse ( 110mh ) en Julie Voet ( 5000m ) aan de start van hun rechtstreekse finales. Iben was ingeschreven met de 3e beste prestatie en Julie met de beste prestatie. We konden dus het een en ander verwachten. Iben overtrof zijn prestaties van eerder dit jaar en snelde over de 10horden met een hoogte van 1m06 naar een eindtijd van 14”56. Daarmee liep hij niet alleen persoonlijk record en een nieuw clubrecord, maar hij kon daarmee ook al zijn tegenstanders achter zich laten. Een schitterende prestatie. Julie liep op de 5000m beetje bij beetje weg van haar naaste tegenstander Roxanne Cleppe en finishte afgescheiden als winnares met een voorsprong van bijna 15 seconden. De eindtijd van 17’04 was hier ook niet van belang en met deze medaille kon Julie een heel knap zomerseizoen goed afsluiten.

 

Proficiat aan onze junioren en beloften.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.