PK levert een record aantal medailles op

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 23:59

Het tweedaagse Provinciale Kampioenschap alle categorieën werd geteisterd door koude temperaturen, veel wind en nu en dan een plensbui op zaterdag. Onze AVR-atleten lieten heel mooie prestaties zien.

Opmerkelijk was dat we op elke discipline, met uitzondering van het polsstokspringen, minimum 1 medaille behaalden. Op zaterdag behaalden we op de 100m de overwinning bij de scholieren, junioren en senioren. Ook de langste afstandsnummers bij de vrouwen en de mannen werden met groot overwicht gewonnen door AVR-atleten. Nog opmerkelijk was het volledige AVR-podium op de 800m bij de junioren heren en de 1500m bij de senioren dames. Hieronder een overzicht van de voornaamste prestaties.

Cadetten meisjes:

Imani Claeys combineerde 400m op zaterdag met 100m op zondag. Op de 400m behaalde ze een 2e plaats en op de 100m werd ze 3e, telkens met een nieuw PR. Camille Monserez werd na Imani 3e op de 400m. Mila Vervaeke en Flore Vandenbroucke behaalden op zondag beiden een 3e plaats, respectievelijk in het hoogspringen en het kogelstoten.

Cadetten jongens:

Mattis Saint Germain zorgde hier voor een opmerkelijke tweedaagse. Op zaterdag won hij de 800m in een mooie tijd en op zondag werd hij verrassend 3e op de 400m. Flor Hammache op de 100m en Louis Verhaeghe in het verspringen behaalden beiden brons.

Scholieren meisjes:

Alexi Himbrecht kwam op zaterdag uit in het verspringen en het hinkstapspringen. Op beide onderdelen behaalde ze de 2e plaats. Elise Meirlevede liep de 400m en finishte als 3e

Scholieren jongens:

Lukas Cneut dubbelde op zaterdag 100m en 200m en won beide afstanden in een mooie tijd. Als scholier behaalde Lukas alle mogelijke provinciale titels op de 60m en 200m indoor en de 100m en de 200m outdoor. Op zondag kwamen er nog medailles bij met 2e plaatsen voor Emile Dorme op de 400mh, Niels Depont op de 3000m en Jonas Lagrou op de 400m. Er was ook nog een derde plaats voor Andres De Deyne op de 110mh. Al deze lopers liepen in minder goede omstandigheden naar een goede tijd. Lukas Sarrazyn moest wachten tot het laatste kampnummer om zijn kunnen te tonen. In het speerwerpen won hij overtuigend met een goede seizoen opener van ruim 54m.

Junioren dames:

Lente Devarrewaere sprong zaterdag naar een 2e plaats in het verspringen en op zondag deed ze er nog een bronzen medaille bij op de 100m.

Junioren heren:

Joseph Ben Panford liep zaterdag de dubbel op de 100m en de 200m. In de finale van de 100m liep hij naar een nieuw PR, met geldig windvoordeel. Op de 200m blies de wind te veel in zijn voordeel zodat zijn PR niet geldig is. Hij kon wel naar huis gaan met 2 gouden medailles. Op de 800m hadden we met Jerome Kindt, Alex Spriet en Nand Vanderiviere de snelste 3 atleten aan de start van de 800m. Deze volgorde werd ook gerespecteerd aan de finish en zo hadden we een compleet AVR-podium.

Senioren dames:

Cindy Catteeuw opende het PK op zaterdag met de 400mhorden. Voor het eerst kwam ze aan de start van deze discipline en ze liep meteen naar de 1e plaats. In dezelfde reeks werd Jolien Musseeuw 3e. Lieselot Lannoo stond lange tijd aan de leiding van het speerwerpen. Uiteindelijk werd ze toch mooi 2e met een beste prestatie van meer dan 35m. Manon De Marez combineerde dit weekend de 400m op zaterdag met de 200m op zondag. Het was uitkijken hoe ze de stage in Tenerife verteerd had. Op de 400m startte ze heel snel en finishte onbedreigd als 1e in een heel knappe tijd. Op zondag deed ze dat nog eens exact over op de 200m met haar 2e beste tijd ooit gelopen. Adeline Temmerman won een tactisch gelopen 1500m voor Julie Voet die wat later vlotjes de 3000m naar haar hand zette. Op de 1500m kregen we een volledig AVR podium met Lies Deruddere als 3e en Saskia Vens werd na Julie 2e op de 3000m.

Senioren heren:

Victor Priem combineerde op de eerste dag kogel en discus. In het kogelstoten werd hij 2e om later in het discuswerpen als 3e te eindigen. Iben Degryse plaatste zich met de 3e tijd op de 100m voor de finale, maar daar haalde hij alles uit de kast om als 1e over de meet te lopen in een schitterende tijd van 10”97. Jammer genoeg was er net te veel rugwind en na de finish maakte Iben nog een smak tegen de grond waarbij hij letsels aan zijn schouder, been en rug opliep. Hopelijk is hij snel weer beter. Op zondag liep Mathias Hoornaert onbedreigd naar de overwinning op de 5000m in een nieuw PR.

In totaal behaalden er 31 AVR-atleten 1 of meerdere medailles. Na 2 dagen kou trotseren eindigen we met 14 gouden, 12 zilveren en 14 bronzen medailles.

Alle resultaten kan je terugvinden op atletiek.nu.