GOUD, ZILVER en BRONS OP KVV ALLE CATEGORIEËN

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 11:18

Op zaterdag 18/05 namen er 7 AVR-atleten deel aan het KVV van Vlaanderen in Kortrijk. Tijdens de voormiddag was het nog eerder frisjes terwijl in de namiddag er wat meer zon, maar ook meer wind opkwam.

Om 10u30 startte Jutta Decock het KVV voor AVR in de reeksen van de 100m. De laatste weken had ze wat last van haar hamstring en tijdens de frisse ochtend kwam de last terug wat meer opzetten. In de reeksen liep ze naar een tijd van 12”76. Na de 100m gaf ze uit veiligheidsredenen forfait voor de 200m.

Na de 100m was het de beurt aan de 5000m. Bij de dames hadden we 2 deelneemsters, Julie Voet en master Saskia Vens. Tijdens de eerste ronde liepen er al 6 atletes weg van de anderen. Bij de eerste 6 zat Julie attent mee vooraan en Saskia leidde dan het achtervolgende pakketje. Naarmate de wedstrijd vorderde dunde het groepje van de leidsters verder en verder uit en aan de laatste ronde bleef Julie nog over met Jenka Wittevrongel. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Jenka en Julie kon die laatste versnelling niet meer pareren en eindigde wel mooi als 2e en zorgde zo voor een eerste medaille voor AVR. Daarachter liep Saskia voortdurend in een mooi groepje waar de leiding afwisselend door een aantal atletes werd onderhouden. Saskia liep een constant tempo en finishte mooi als 9e in een nieuw PR van 17’20”15. Bij de mannen stond Mathias Hoornaert aan de start. Sander Vercauteren van ACME ging er als een raket vandoor en liep na 3.5km ongeveer 100m voor op een groepje van een 5-tal atleten waar Mathias voortdurend zijn wagonnetje kon aanhangen. Op 1km van de finishte ontplofte de wedstrijd compleet toen Kobe Hermans van DCLA erg versnelde en nog naar Sander Vercauteren toeliep en hem in de laatste 100m voorbijstak. Mathias liep voor wat hij waard was, kon rekenen op een goede laatste ronde en finishte als 5e in een tijd van 14’49”44. Ook zeker en vast een mooie prestatie.

Enkele uren later nam Jolien Musseeuw deel aan de 800m. In de eerste reeks werd er (te) snel gestart maar Jolien kon niets anders dan achteraan aanhaken. In de laatste 300m moest Jolien de andere atletes dan ook laten lopen en finishte ze nog in 2’42”62.

Intussen was ook het polsstokspringen voor de mannen gestart met daarbij ook Victor Priem. Hij startte de competitie op 4m40 met direct een geldige poging. Op 4m60 ging het bij de eerste poging nog verkeerd, maar daarna haalde hij ook die hoogte. 4m80 bleek daarna 3 x te hoog. Op dat moment leek het alsof Victor 4e zou worden want topfavoriet Thomas Van Nuffelen van DCLA begon de competitie pas op 5m ( met een PR van 5m40 ). Maar toen Thomas 3x afsprong op zijn beginhoogte eindigde Victor alsnog als 3e en dus een tweede medaille voor AVR.

Als laatste AVR-atlete kwam Manon De Marez op de piste voor haar 400m. Traditiegetrouw startte Manon heel snel en na 100m liep ze al bijna naast de medefavoriete Cloë Van Der Meulen van RCG. Na de 2e 100m tegen wind zette Manon haar aanval in en kwam met een mooie bonus in de laatste rechte. Met een heel sterke laatste 100m won ze de wedstrijd in een nieuw PR van 54”02. Vorig jaar zette ze nog een nieuw PR neer van 55”86, maar dit jaar gaat het alleen maar crescendo met tijden van 56”42 tijdens het PK met winterse temperaturen, vorige week op de BVV 54”36 en nu 54”02. Voor Manon is het de eerste podiumplaats op een Vlaams of Belgisch kampioenschap. Proficiat en een mooi voorbeeld dat doorzetting loont.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Foto: Koen Bellemans

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.