BVV AC MET 5e PLAATS EN 6 OVERWINNINGEN

Gepubliceerd op 12 mei 2024 om 22:41

Onze mannen en vrouwen mochten vandaag aantreden op hun Beker van Vlaanderen in Nieuwpoort. Daar streden ze in Landelijke I voor een mooie ereplaats.

De dag startte met een mindere noot. Sowieso hadden we geen deelnemer op de 400mh bij de mannen. Bij de vrouwen startte Cindy Catteeuw maar aan de tweede horde knalde ze tegen de horde aan en kwam lelijk ten val.

De eerste kampproeven van de dag waren het kogelstoten bij de vrouwen, het speerwerpen bij de vrouwen, het verspringen bij de mannen en het hoogspringen bij de mannen. Lore Goossens kwam tot 6m45 in het kogelstoten, Lieselot Lannoo tot 31m83, Joppe Bekaert sprong met net iets te veel rugwind 6m14 ver en Victor Priem startte zijn dag met 1m80 in het hoogspringen.

Daarna begonnen we met een blokje prestaties waardoor we wat konden opschuiven in het klassement. Op de 100m liep Jutta Decock naar een 3e plaats in 12”52 met een verwaarloosbare meewind van 0.6m/s. Bij de mannen eindigde scholier Lukas Cneut in een nieuw PR van 11”36 op de 6e plaats. Op de 1500m behaalde AVR de maximumscore van 26 punten. Zowel Julie Voet als Jerome Kindt wonnen hun wedstrijd. Julie liep de volledige wedstrijd aan de leiding en kon nog net een sterk opzettende tegenstandster afhouden. Jerome won in een spurt vanuit 2e positie. Voor beiden kwam een tijd net boven hun PR uit de bus, maar in een dergelijke tactische wedstrijd heel mooie resultaten. Sara Stevens in het verspringen en Michiel Cneut in het discuswerpen namen op de middag de kampproeven voor hun rekening. Sara kwam tot 4m64 in het verspringen en Michiel gooide de 2kg zware discus 33m27 ver.

Om 12u15 kwam een van de topprestaties van de meeting. Op de 400m bij de vrouwen duldde Manon De Marez geen tegenstand en spurtte naar een eindtijd van 54”36, 1.5 seconden sneller dan haar toptijd van vorig seizoen. Bij de mannen liep Jonas Lagrou naar een nieuw PR van 52”30, mooie prestatie.

Na een heel korte middagpauze begon het namiddagprogramma met de hoge horden bij de mannen en de vrouwen, het speerwerpen, kogelstoten en hinkstapspringen bij de mannen en het hoogspringen bij de vrouwen. Op de hoge horden bij de dames overwon Cindy haar angst na haar val op de 400mhorden en liep naar een mooie 5e plaats met een tijd van 17”91. Bij de mannen een volgende overwinning, nu eentje voor Victor Priem die de 2e reeks won in een tijd van 15”73. Michiel Cneut gooide de speer met 41m56 net boven de 40m, onze master Joost Priem stootte de kogel 8m01 ver en Joppe Bekaert sprong naar een mooie 12m32 in de hinkstap. Onze tweede scholiere Amelie Saint Germain sprong foutloos over 1m45, maar sprong dan 3x de lat af op 1m50. Volgende keer moet dat zeker lukken.

Vanaf 13u45 kwamen er veel loopnummers aan bod, traditioneel het sterke punt van AVR. Op de 800m bij de vrouwen liep Adeline Temmerman naar de 3e plaats en Alex Spriet bij de mannen naar de 6e plaats, beiden in een goede tijd in wedstrijden waar er meer voor de plaatsen wordt gelopen dan voor de tijden. Op de 200m liep Jutta Decock nu naar de 4e plaats in een goede seizoen opener van 25”92. Bij de mannen startte Alexander Doom niet supersnel, maar er zijn wellicht heel weinig atleten in België die sneller een 150m met vliegende start kunnen lopen dan Alexander. Hij kwam als eerste uit de bocht en liep naar de overwinning in een mooie chrono van 20”89. Jammer genoeg stond er niet iets te veel rugwind. Op de 3000m bij de vrouwen liep master Hanna Vandenbussche voor wat ze waard was en finishte mooi als 3e. Bij de mannen liep Mathias Hoornaert een goede wedstrijd en finishte als 2e in een tijd van 8’32”00, een fractie van een seconde boven zijn PR. Op de langste afstand van de dag nam Steven Casteele direct het commando en toen hij na goed 3000m versnelde kon niemand meer volgen. Met zijn van 14’58”79 bleef hij erg netjes onder de 15’ grens.

Voor de aflossingen was er bij de vrouwen ook nog het discuswerpen en hinkstapspringen. Jolien Musseeuw gooide de discus 12m93 ver en Lente Devarrewaere hinkte, stapte en sprong 9m76 ver.

De aflossingsploegen deden daarna zeker hetgeen ze zeker moesten doen, foutloos rondgaan.

Bij de dames met Sara Stevens, Lente Devarrewaere, Manon De Marez en Jutta Decock was het eventjes close bij een wissel maar aan de finish wachtte de 6e plaats. Met hun tijd van 50”08 presteerden ze de 2e tijd AT bij de senioren in AVR. De mannen konden niet achterblijven en het viertal Lukas Cneut, Michiel Cneut, Joppe Bekaert en Victor Priem kwamen tot een 5e plaats in een tijd van 44”01, de 3e tijd ooit gelopen door een 4x100m team bij de senioren in AVR. De afsluitende 4x400m met Jeroen Lagrou, Lore Goossens, Warre Bouckaert en Elise Meirlevede kwamen tot een 6e plaats in een nieuw clubrecord van 3’48”09.

 

Met al deze resultaten behaalden we een mooie 5e plaats op amper 5 punten van de 3e podiumplaats.

Hartelijk bedankt aan alle deelnemers en supporters.

 

tekst: Jurgen Cneut

foto: Els Defrancq

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.