Crosscup Relays

Gepubliceerd op 8 november 2018 om 15:13

Na de jeugdploegen (zie artikel "Veel volk bij de start van het nieuwe veldloopseizoen“) was het aan de cadetten om te tonen tot wat ze in staat zijn.

De cad meisjes startten met Marith die als eerstejaars ietwat verrast werd door de snelheid waarmee de ruim 70 ploegen van start gingen. Zowat halfweg de groep zond ze na 800m Emma op pad die enkele plaatsen remonteerde waarna 2e jaars Adeline, er op de langste afstand: 1500m, een ware inhaalrace van maakte en als 18e over de eindstreep kwam.

2 ploegen cadetten jongens hadden zich laten inschrijven.

1e jaars Maarten nam een verschroeiende start en gaf als 2e de stok door aan Jérome die zich tot het uiterste weerde en zo ook Lleyton in een schitterende positie op pad kon zenden. Onze 2e jaars liet hier ook zijn kunnen zien en op een prachtige 7e plaats werden deze jongens afgevlagd.

Met Leandro, Milan en Nand vormden 3 eerstejaars de 2e ploeg. Ze streden in het pak voor iedere plaats wat geen sinecure was met heel wat 2e jaars tussen hun tegenstanders en eindigden op een 47e plaats.

Fran nam de start bij de scholieren meisjes nadat ze al enige tijd wedstrijdloos was. Na haar nam Mien het over voor de volledige wedstrijdronde terwijl Amke als 3e teamatlete hier haar eerste wedstrijd ooit liep. Deze meisjes lukten uiteindelijk een 41e plaats.

Hun leeftijdsgenoten bij de jongens waren ook met 3 eerstejaars.

Rachmon was de starter van dienst en halfweg de groep gaf hij de stok door aan Robbe die een sterke indruk naliet. Hij won enkele plaatsen en stuurde Thomas op pad, die in iets minder doen was, maar toch als 22e over de meet bolde en dit op 53 plaatsen.

Bij de junioren meisjes liep de AVR-ploeg onmiddellijk mee voorin met Lore die in 2e positie afloste  met Estelle. Ook zij liet een knappe race zien en Lien kon als 3e atlete nog steeds in 2e positie de grootste afstand zijnde 3000m aanpakken. Met de zware tegenstand op deze wedstrijdbepalende afstand werd op het einde de voorsprong teniet gedaan en werd het niettemin toch een mooie maar ondankbare 4e plaats voor onze meisjes.

Brecht, Stan en Mathias verdedigden de AVR-kleuren bij de junioren mannen.

In deze heel sterk bezette wedstrijd konden onze jongens zich de 17e plaats toe eigenen.

Bij de dames ’alle categorieën’ was het Elise die zich in de groep van zowat 70 teams moest zien te handhaven. Ze liep een voortreffelijke race en stuurde Veerle op pad die menig tegenstandster voorbij liep. Zo kon Hanna in zowat 10e positie de start nemen voor 3000m. met een mooi ingedeelde wedstrijd en sterkste tijd van alle atletes op deze afstand slaagde ze erin om een heel knappe 5e plaats te veroveren.

Een 2e ploeg had hier eveneens de start genomen. Hanne was voor de gelegenheid startloopster. Zij diende af te lossen met Jani -pas junior- die na haar ronde van 1500m Emma het veld inzond voor de dubbele ronde.  Met hun 48e plaats waren ze best tevreden evenals met hun drankje waarvan ze achteraf genoten in het zonnetje.

Onze heren ‘AC’ met Loic, Thibo en Thijs stonden achteraf niet in de uitslag.

Na hun zware inspanning werden ze door clubgenoten als 43e geteld, een prestatie die naderhand toch nog opgenomen werd in de uitslag.

De dames masters waren ook van de partij.

Bronia nam de inleidende kilometer voor haar rekening, Hilde nam de aflossingsstok over voor de volle ronde waarna Sabine mocht starten voor 2 ronden. Zowat 11minuten later kwam ze als 12e atlete over de aankomstlijn.

Bij de masters heren verschenen er 4 AVR-teams aan de startlijn. De 1e ploeg met Steven verscheen onmiddellijk vooraan in de wedstijd waarna Bruno iedereen achterliet. Met een lichte voorsprong kon Henk dan starten voor zijn 3000m. Een vice- wereldkampioen achter je op deze afstand is geen cadeau en de voorsprong werd steeds kleiner. Op 200 m van het einde was het zover en werd de 2e plaats een feit.

Het 2e team met starter Nick beoogde ook een mooi resultaat. Hij stuurde Bart in de eerste helft van het deelnemersveld op pad en die consolideerde zijn positie. Met Frederik, die opnieuw de goede cadans te pakken heeft, als slotloper werd uiteindelijk een mooie 16e plaats behaald.

Met Kurt B. – Kristof en Kris stond er nog een strijdvaardige ploeg tussen de deelnemers.

Zij hadden lang het 2e team in het vizier en werden knap 25e in de einduitslag.

Gino, Wouter en Tom maakten ook deel uit van het mooie aantal masters-teams die de start namen. Niet

Afgevend bereikten ze als 60e de eindstreep en waren ze tevens de 22e AVR-ploeg die bij aankomst hun medaille in ontvangst mochten nemen.

Sommige atleten zullen heel tevreden zijn na deze wedstrijd, terwijl anderen hebben ervaren dat er (nog ) heel wat progressie mogelijk is. Ongetwijfeld zullen we nog heel blije gezichten zien in de komende wintermaanden.