Veel volk bij de start van het nieuwe veldloopseizoen !

Gepubliceerd op 24 oktober 2018 om 15:13

Met de cross-cup is afgelopen weekend het veldloopseizoen van start gegaan. De cross-cup relays van zondag ll. zullen de geschiedenis ingaan als grootste veldloop ooit in België met maar liefst 3338 deelnemers. Voor de relays waar men loopt in teams van drie atleten waren er 1078 teams ingeschreven.

Onder die ploegjes ook wat AVR jeugd en het eerste   drietal dat in actie kwam waren de benjamins meisjes.  Yana, Mila en Alice hebben direct de toon gezet met een voortreffelijke zevende plaats als beloning en dit op 41 ploegen. Bij de pupillen meisjes gooide trainer Willy  figuurlijk twee ploegen in de strijd. Imke ,Viona en Flore eindigden op een verdienstelijke 46ste  plaats op 74 gestarte ploegen. Maar wat dan gezegd van Daphne ,Flore en Elise die vanaf de start de wedstrijd gedomineerd hebben en ze zegevierend mochten afsluiten. Kleine voetnoot: voor Dahpne en Flore was het derde keer op rij dat zij de relays  als winnaars afsluiten . Voor Elise de tweede keer op drie jaar en tussen de jaren door was Imke een geweldige supersub. Wie kan zo een prestatie neerleggen !!

Proficiat dames en op naar volgend jaar .

Bij de pupillen jongens was er een sterk bezette wedstrijd met maar liefst 80 ingeschreven teams. AVR 1 met Elias , Amani en Staf liepen een verstandige en stabiele wedstrijd  met als resultaat een meer dan behoorlijke 23ste plaats. Ook het tweede team met Emile , Yniesta en Kobe hebben met een 35ste plaats hun vooruitgang in de verf gezet.

Laatst aan de slag bij de jeugd zijn de miniemen ,door het vertrek van onze tweedejaars  is het wat moeilijker dan andere jaren niettemin toch twee ploegen aan de start. Het aantal startende teams blijft maar stijgen nu al 86 ploegen die staan te drummen en te duwen aan de startlijn. Anahy ,Flore en Joke laten zich niet van de wijs brengen en tonen heel wat maturiteit met een verdienstelijke 49ste plaats. Alex  een invallende Staf (waarvoor mijn oprechte dank )  en Zeno waren de vertegenwoordigers van AVR. Alex als starter is wat raar maar hij deed het voortreffelijk en als test naar het nieuwe seizoen kon dat tellen. Met Staf en Zeno liepen de miniemen naar een 42ste plaats.

Deze wedstrijden zijn een goede waardemeter voor de komende veldlopen en vanaf 4 november gaan we er met z’n allen opnieuw tegenaan.

Hopelijk heel wat AVR deelnemers aan de Gaverbeek  (of het Zilvermeer) !!!!!

De resultaten vanaf Cadet worden in een volgend artikel onder de loep genomen door onze hoofdtrainer.

Geert Dekaezemaker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.