KVV VELDLOPEN ROTSELAAR

Gepubliceerd op 15 februari 2019 om 11:46

Zondag 10 februari was het de beurt aan de veldlopers om er in Rotselaar het beste van te maken op het KvV. Door de regenval was het een zware omloop en tijdens de wedstrijden viel er nu en dan een stevige regenbui.

AVR behaalde 2 podiumplaatsen. Bij de cadetten eindigde Maarten Dewulf na een heel verstandige wedstrijd als eerstejaars schitterend als 4e. Nadien mocht hij als winnaar bij de eerstejaars cadetten op het podium en werd dus Kampioen van Vlaanderen.

Bij de senioren dames deed Hanna Vandenbussche mee voor de medailles. Een slechte start zorgde er voor dat Hanna 2km moest achtervolgen om dicht bij de podiumplaatsen te geraken. Eventjes liep ze naar een 3e plaats in de wedstrijd maar finaal eindigde ze 4e. De overwinning ging naar een Engelse atlete en dus kon Hanna als 3e op het podium voor het KVV.

Bij de pupillen 2008 werd Staf Vanderiviere mooi 13e
Bij de cadetten 2004 werd Adeline Temmerman 16e nadat ze in de start ten val was gekomen en ze finishte met een grote wonde in haar hand.
Bij de cadetten jongens 2005 werd Nand Vanderiviere net als zijn broer Staf 13e
Bij de scholieren jongens 2003 hadden we 2 atleten aan de start. Thomas Dewulf liep naar een 17e plaats en Robbe Depotter eindigde als 25e
Bij de junioren hadden we bij de meisjes en bij de jongens telkens 2 deelnemers. Bij de meisjes eindigden Estelle Temmerman als 14e en Jani Montaigne als 18e na oa 5 Engelse atletes. Bij de jongens liep Mathias Hoornaert naar de 14e plaats en Thibo Dewulf werd 41e.
Op de korte cross startte vader Vanderiviere. Steven eindigde na een iets moeilijker start als 64e
Bij de masters ook telkens 2 atleten. Bij de vrouwen werd Hilde Hindryckx 7e bij de W40. Sabine Dejaeghere werd ook 7e maar dan bij de W50. Bij de mannen eindigde Bruno van Acker bij de M35 heel goed maar moest opboksen tegen een heel sterke tegenstand en eindigde als 4e maar in dezelfde tijd als de 3e. Kristof Huyghe liep bij de M40 naar een 18e plaats.

Tekst: Jurgen Cneut