Maarten Dewulf en Hanna Vandenbussche schitteren op BK veldlopen

Gepubliceerd op 25 februari 2019 om 09:57

Op dit Belgisch kampioenschap in Brussel werden de eerste officiële titels vanaf de categorie van cadet uitgereikt.

Bij de cadetten meisjes liep Emma Demaeght bij de leeftijd 2005. Adeline Temmerman liep bij een jaartje ouder naar een goede 15e plaats op 72 deelneemsters.

Bij de eerstejaars cadetten jongens startte Maarten Dewulf met gezonde ambities want hij won 2 weken geleden ook de Vlaamse titel. Na een heel verstandige wedstrijd waar er snel een trio en later een duo aan de leiding liep kon Maarten nog altijd goed volgen. Op 200m van de aankomst kon hij dan zijn grote molen bovenhalen en liep met een mooie voorsprong naar de Belgische Titel. Na de Vlaamse Titel in Rotselaar werd hij nu ook Belgisch kampioen.

In dezelfde reeks liep Jerome Kindt naar een mooie 19e plaats. Nand Vanderiviere werd 27e, Jeroen Lagrou 43e, Gillian Vermote liep naar een 53e plaats en Aaron sloot de AVR reeks met een 82e plaats.

Bij de oudste cadetten liep Lleyton Soenen naar een 24e stek,

Bij de scholieren jongens eindigde Thomas Dewulf als 23e en Robbe Depotter werd 46e. Noah Vanryckeghem sloot de reeks van AVR-atleten als 58e.

Bij de senioren dames waren de verwachtingen hooggespannen bij Hanna Vandenbussche. Twee weken geleden toonde ze al in goede conditie te zijn en vandaag vond ze een parcours dat haar lag. Bij het begin van de wedstrijd was er snel een afscheiding met een 5-tal atleten waaronder Hanna en grote favoriete Nina Lauwaert. Toen Hanna in de 2e ronde van 4 aan de kop sleurde kreeg Nina het verrassend moeilijk en toen Hanna daarna nog eens versnelde had ze een klein gaatje op de achtervolgers. Ze kon die voorsprong beetje bij beetje uitbouwen en ging de laatste rond in met een voorsprong van een 7-tal seconden. Aan de finish kon Hanna dolgelukkig haar handen in de lucht steken want ze behield die voorsprong op haar grote concurrente Sofie Van Accom. Hanne Verbruggen werd 3e. Voor velen toch een beetje een verrassing, maar zeker dik verdiend, deze Belgische titel.

In dezelfde reeks liep Saskia Vens een goede wedstrijd en kon die eindigen als 26e en Lien Goossens eindigde als 40e.

Bij de korte cross Heren liep Iwein Bau als 39e over de finish. De masters Steven Vanderiviere en Kristof Huyghe werden 118e en 148e op 200 atleten.

Jani Montaigne en Estelle Temmerman bleven bij de junioren de volledige wedstrijd in elkaars buurt. Op het einde eindigde Jani als 18e net voor Estelle als 19e.

Bij de junioren heren zagen we een heel verstandige wedstrijd van Mathias Hoornaert. Eerder rustig gestart kon hij de ene na de andere atleet inhalen en eindigde hij knap in de top-10 als 8e. Stan Vanhecke had direct een goed ritme gevonden en eindigde als 21e en Thibo Dewulf werd 33e op een totaal van 82 atleten.

In de laatste wedstrijd van de dag liep Evy Pieters de korte cross. Na een eerder korte voorbereiding werd ze knap 14e op 75 deelnemers.

 

Tekst: Jürgen Cneut

Foto's: Crosscup.be

Bekijk hieronder de fotoreeks genomen door www.crosscup.be 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.