Atletiekstage Herentals - door de ogen van een begeleider

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 13:06

Voor Lieve en ik was het de eerste keer dat wij als begeleiders deelnamen aan de paasstage van AVR. Na de verhalen van Luka en Siska van destijds, waren we voorbereid op het ergste : hysterische pubers, gehuil, getier, weinig nachtrust,…

Niets van dat alles : er heerste een positieve sfeer in de groep van jonge atleten; er werd gelachen aan tafel (vooral door de meisjes met schaapjes J); volop ambiance tijdens de avondactiviteiten, zeker tijdens de bijzonder spannende quiz. Die avond hebben we trouwens veel bijgeleerd : dat rozen gewoon rode bloemen mogen worden genoemd (volgens Rune); dat Willy een vriendje is van Kabouter Plop en dat Willy later op de avond plotseling lid werd van K3. Opvallend was dat de meisjes meer wisten van de Rode Duivels dan de jongens. De jongens wisten dan wel wie de sexy Ariana Grande was…

Er werd gelachen en dom gedaan, maar er werd toch ook serieus gesport. Drie trainingen per dag, waaronder een ochtendloop aan een waanzinnig tempo (PS : hertjes hebben we ’s morgens niet gezien; maar ik ben zeker dat die beestjes onze bende van mijlenver hoorden aankomen).

Tijdens de ochtend- en middagtraining werd er intensief gewerkt in kleine groepjes, zodat de trainers de mogelijkheid hadden om elke atleet individueel bij te sturen (zeker nuttig en nodig bij een aantal technische disciplines, zoals hoogspringen en speerwerpen).

De trainingen vonden plaats onder een stralend zonnetje, in een mooi sportstadion, met een deuntje ambiance-muziek van Henok (onzen ‘abjaar’).

Was er al eens een kwetsuurtje, een blaas of muggenbeet, dan kon er beroep worden gedaan op verpleegster Els; pillen, zalfjes of pleisters, alles bij de hand (misschien volgend jaar nog een armband omdoen van het Rode Kruis ?).

Ook wanneer het tijd was om te gaan slapen, verliep alles vlekkeloos. Iedereen kroop blijkbaar moe en voldaan onder de wol, want het was onmiddellijk rustig in de kamers en de gangen. Er werd nog een controle uitgevoerd door de detectives Geert en Jurgen, zeg maar de Janssen en Janssen van het sportkamp (voor wie Jurgen niet kent, dat is die mijnheer met zijn lang haar). Eénmaal de ‘kindjes’ in bed, was er nog tijd voor een glaasje wijn of een Tongerlo.

Je hoort het al : de paasstage was een echt succes. Zou dit te maken kunnen hebben met de nieuwe begeleiders ? Op den duur zou je het inderdaad gaan geloven J.

Johan en Lieve

Bekijk zeker ook eens het fotoalbum van deze stage: 2019 Sportstage Herentals

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.