Net niet en net wel op BK AC in Brussel

Gepubliceerd op 1 september 2019 om 14:31

Op het BK Alle Categorieën in Brussel kwamen er op zaterdag 31 augustus drie atleten in actie.

Loïc Van Oost mocht als eerste AVR-atleet op de piste. Hij eindigde in zijn reeks als 3e in een tijd van 54”01, net boven zijn beste jaarprestatie. Na de reeksen bleek dat hij als 9e Belg zo nipt de finale op zondag mist.

Daarna was het de beurt aan onze 400m atleten. Manon De Marez wilde haar goede conditie gebruiken voor een nieuw PR. In haar reeks werd ze 3e in een tijd van 58”18, net boven haar PR van 58”05.

Als laatste atleet kwam Alexander Doom aan de start. In de reeksen werd er al snel gelopen en met een tijd van 47”57 werd hij 8e Belg. Daarmee is hij nipt geplaatst voor de finale op zondag.

In die finale moest hij vanuit de binnenbaan zien te knokken tegen enkele heel snelle atleten voor hem.  Uiteindelijk eindigde hij in een tijd van 47”39 en werd 7e Belg in de finale.

De kampnummers gingen allemaal door op zondag. Hierbij hadden we 1 AVR-atlete, Luka Lescrauwaet. Luka was ingeschreven met de 8e jaarprestatie en deed tijdens dit BK beter. Uiteindelijk werd ze 5e met 42m04, net onder haar clubrecord van 42m12.

 

Proficiat aan de deelnemende atleten.

 

Tekst: Jürgen Cneut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.