BK en KVV halve marathon levert 3 medailles op.

Gepubliceerd op 22 september 2019 om 22:30

Zondag mochten onze AVR mannen de weg op voor hun BK en KVV halve marathon met start en aankomst in Wevelgem.

Het parcours liep grotendeels langs de Leie en een deel door het centrum van Kortrijk.

Onze AVR-mannen deden het dan ook prima.

Bij de senioren hadden we 2 Stijnen als deelnemers, nl. Stijn Van Damme en Stijn Depoortere. Stijn van Damme won de onderlinge strijd en finishte als 27e op het BK en als 21e op het KVV. Stijn Depoortere finishte telkens 1 plaatsje verder. De onderlinge tijden waren 1u30’37” en 1u32”49

Bij de jongste masters ( +35 ) hadden we ook 2 AVR-atleten aan de start. Kurt Vallé en Kris Dehem  streden beiden voor een top-10 plaats. Kurt kon uiteindelijk als 3e eindigen op het Bk en 3e op het KVV. Kris volgde niet veel verder als 9e op het Bk en als 8e op het KVV. Kurt eindigde in 1u17’41” en Kris deed er een paar minuten langer over met 1u25’05”.

Felix Timperman was onze vertegenwoordiger bij de M+40. Felix liep een goede wedstrijd en kwam finaal een goede 30 seconden te kort om een podiumplaats te behalen. Hij werd 4e op het Bk en 4e op het KVV en dat in een tijd van 1u19’52”.

Bij de masters +55 stond Philiep Vanclooster aan de start. Hij liep een heel verstandige wedstrijd en kon net na zijn 12 jaar jongere clubmakker Felix finishen. Zijn tijd van 1u19’59 was goed voor een Belgische en een Vlaamse titel. Hij won zijn categorie met bijna een volle minuut voorsprong op een atleet van FLAC.

Bij de masters +60 moesten we normaal 2 atleten aan de start hebben maar in laatste instantie moest Steven Deram afhaken met een blessure. Gilbert Walraedt moest dus als enige de vaandel hoog houden en deed dat met verve. In een tijd van 1u29’44” deed hij net 27 seconden beter dan zijn achtervolger en zo eindigde Gilbert ook als overwinnaar op het BK en het KVV op de halve marathon.

Proficiat aan de atleten met al deze mooie resultaten.

Tekst: Jürgen Cneut