KVV en PK masters sluiten kampioenschappen op de piste af

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 23:28

Zaterdag 21 september waren de masters aan zet op de laatste kampioenschappen op de piste van dit zomerseizoen. Traditioneel werden op het Kampioenschap van Vlaanderen voor de masters ook de Provinciale titels verdeeld.

Enkele van onze atleten namen aan 2 disciplines deel.

Lieve Sambaer nam bij de W55 deel aan het kogelstoten en het speerwerpen. In het kogelstoten moest ze nog haar meerdere erkennen in een atlete van ACHL maar in het speerwerpen kon ze wel de overwinning naar zich toe gooien. Met 9m28 werd Lieve 2e op het KVV in het kogel en met 22m85 werd ze Vlaams Kampioene in het speerwerpen. Ze werd ook telkens Provinciale kampioene.

Hilde Hindryckx nam deel aan het hoogspringen en de 1500m bij de W40. Hilde begon aarzelend aan het hoogspringen, haalde dan enkele hoogtes met meer gemak om finaal te eindigen met een prestatie van 1m15. Op de 1500m was er meer strijd. Hilde kon in de sprint nog een atlete van MACW afhouden en won in 5’33”18. Zowel in het hoogspringen als op de 1500m werd Hilde Vlaams en Provinciaal kampioene.

Steven Vanderiviere koos voor zijn klassieke dubbel hoogspringen en 800m en dat bij de M40. Op de 800m werd Steven overwinnaar in zijn categorie en dat ik een tijd van 2’13”19. Direct na de aankomst moest hij zich reppen naar het hoogspringen waar hij nog tot een puike 1m60 kwam. Ook hier werd Steven Vlaams kampioen. Voor Steven dus ook 2 Vlaamse en 2 provinciale titels. In dezelfde reeks als Steven liep Didier Vermote naar een 2e plaats op het provinciaal kampioenschap en dat in een tijd van 2’27”51.

Gino Tallieu nam ook deel aan 2 wedstrijden. Hij combineerde bij de M45 800m en verspringen. Op de 800m liep hij naar een goede tijd van 2’22”56. In het verspringen landde hij na 4m30 in de zandbak en behaalde daarmee de 3e plaats op het PK. In dezelfde verspringcompetitie sprong Peter Cneut ei zo na naar de overwinning. Hij eindigde ex-aequo met een atleet van AZW. Beiden sprongen 4m78, maar de overwinning ging met een iets betere 2e prestatie naar de atleet van AZW. Peter werd dus 2e op het Vlaams en het Provinciaal kampioenschap.

Op de 5000m hadden we 2 deelnemers. Eerst mocht Sabine Dejaeghere deelnemen bij de W50 en iets later was het de beurt aan haar echtgenoot Geert Frickelo bij de M55. Sabine liep een goede wedstrijd en eindigde net als 2e op het Vlaams Kampioenschap, maar ze werd wel Provinciaal kampioene. Met een tijd van 19’06”03 was ze amper 4” trager dan haar beste tijd van vorig jaar. Knappe prestatie dus. Geert loopt heel weinig op de piste en had dus weinig vergelijkingspunten. Bij de M55 zou hij uiteindelijk 4e worden op het KVV en 2e op het PK. Met een tijd van 19’20”90 moest hij maar weinig onderdoen voor Sabine.

Last but not least ( in dit verslagje ) kwam onze spurttrainer Lucien Neirynck aan de start van de 100m bij de M70. Lucien liep zijn beide concurrenten op 4 seconden en eindigde als triomfator op zijn favoriet afstand. Met een tijd van 15”20 mag hij zeker tevreden zijn want er stond een tegenwind van 2m/sec. Voor Lucien dus een nieuwe titel als Vlaams en Provinciaal kampioen.

 

Proficiat aan alle deelnemers

 

Tekst: Jürgen Cneut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.