PK VELDLOPEN DIKSMUIDE

Gepubliceerd op 12 januari 2020 om 20:26

Na het PK indoor vorige week was het vandaag de beurt aan het PK Veldlopen. Gastheer was MACW met de wedstrijd in Diksmuide. AVR behaalde net als vorig jaar 10 provinciale titels.

Bij de jongste benjamins werd Renée Cool  mooi 10e. Noor De Witte liep met ruime voorsprong naar de zege bij de oudste benjamins. Na een 4e plaats vorig jaar, dus een hele stap vooruit. In dezelfde reeks werd Lena Reddé ook knap 6e. Bij de benjamins jongens geboren in 2012 ging de overwinning verrassend naar Klaas Hoverbeke, vooral omdat dit de eerste cross was van Klaas als aangesloten atleet. Mitch Suffys eindigde als 6e van in totaal 42 deelnemers. Bij de oudste benjamins was Mathis Anckaert als 8e de eerste AVR-atleet die de finish overschreed.

Bij de pupillen meisjes hadden we enkel AVR-atleten bij de jongste pupillen. Bij de eerstejaars werd Mila Vervaeke net als vorig jaar 4e. Bij de jongens behaalde Chase Suffys zijn 3e Provinciale titel na elkaar en won vandaag terug met duidelijk verschil. Elian Lakiere werd hier 6e. Faro Pannecoucke kon ook zijn titel verlengen en dat bij de jongens geboren in 2009.

Bij de miniemen behaalden de eerstejaars de beste resultaten. Bij de meisjes werd Elise Meirlevede mooi 2e en kort nadien deed Staf Vanderiviere dat over bij de jongens. Bij de eerstejaars jongens viel Kobe Verleyen als 4e net naast het podium. Bij de oudste miniemen eindigde Amelie Saint Germain als enige AVR-atlete op een goede 11e plaats. Bij de jongens werd Jonas Lagrou ook mooi 13e.

Bij de cadetten en de scholieren lopen de beide jaren samen en is er een beetje telwerk nodig omdat er wel provinciale kampioenen per jaar worden gehuldigd. Bij de meisjes werd Joke Stragier 12e bij de eerstejaars en bij de tweedejaars was Emma Demaeght eerste AVR-atlete op een 6e plaats met net daarna Romée Desmet als 7e. Bij de jongens kon Maarten Dewulf als tweedejaars zijn provinciale titel vlot verlengen. Met Jerome Kindt en Nand Vanderiviere  als 6e en 7e tweedejaars behaalden we hier een mooie collectieve prestatie. Alex Spriet kon zijn oudere ploegmakkers goed volgen en dat leverde voor hem een 2e plaats op bij de eerstejaars.
Bij de scholieren deed Adeline Temmerman 1 plaatsje beter dan vorig jaar en nu ging ze met de overwinning lopen bij de eerstejaars.  Bij de jongens werd Robbe Depotter 4e bij de tweedejaars.

Bij de vrouwen liepen de junioren, senioren en de masters tem de categorie W45 hun wedstrijd samen. De wedstrijd werd door onze AVR-dames gekleurd. Algemeen won Evy Pieters en met Sofie Gallein net na Evy behaalden we de eerste 2 plaatsen bij de senioren. Saskia Vens werd iets verder 4e senior. Bij de junioren gingen ook de eerste 2 plaatsen naar AVR-atletes.  Waar vorig jaar Estelle Temmerman won van Jani Montaigne, was het resultaat dit jaar andersom, Jani won het pleit voor Estelle.

Bij de vrouwen was er ook een korte cross. Daarin behaalde Jolien Musseeuw een 3e plaats. Bij de masters vanaf de categorie W50, won Sabine Dejaeghere afgetekend de wedstrijd en won zo bij de W50.

De junioren en de masters mannen tem de categorie M45 liepen ook samen. Warre Bouckaert eindigde in de wedstrijd als 3e, maar mocht als 2e op het podium bij de junioren. In de masterswedstrijd eindigden Frederik Keersebilck en Kurt Vallé in elkaars spoor als 8e en 9e. Frederik werd zo 2e bij de M40 en Kurt werd 5e bij de M35.

In de masterswedstrijd vanaf de categorie M50 werd Gilbert Walraedt 3e in de wedstrijd, maar als 60+er eindigde hij met grote voorsprong als overwinnaar in zijn categorie M60.

Bij de senioren heren liep eerstejaars senior Mathias Hoornaert naar een knappe 6e plaats.

Proficiat aan alle 71 atleten die vandaag hebben deelgenomen.

Tekst: Jürgen Cneut