KVV VELDLOPEN ROTSELAAR MET GOUD VOOR MAARTEN EN BRONS VOOR HANNA

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 22:17

25 AVR-atleten startten op het KVV veldlopen in Rotselaar als laatste voorbereiding op het BK binnen 2 weken. Er werden heel wat goede resultaten behaald.

Bij de benjamins meisjes geboren in 2012 deed Noor De witte een gooi naar de overwinning, maar ze moest in de laatste 5m nog een atlete laten passeren. Toch een heel mooie tweede plaats voor Noor.

Bij de miniemen meisjes 2007 liep Amelie Saint Germain naar een 21e plaats en dat in een wedstrijd met een totaal van 50 atleten.

In de cadetten reeks liepen de beide geboortejaren samen. Emma Demaeght en Joke Stragier verdedigden de AVR-kleuren bij de meisjes. Emma eindigde in totaal als 41e en als 19e tweedejaars en Joke volgde iets verder als 60e en als 31e eerstejaars.

Bij de cadetten jongens hadden we maar liefst 5 deelnemers. Maarten Dewulf volgde de debatten vanop de eerste rij en kon in een tragere aanvangsfase de groep goed controleren. In de laatste km trok hij dan alle registers open en won de wedstrijd. Voor Maarten dus een tweede opeenvolgende Vlaamse Veldlooptitel. Iets verder in het veld kwamen we Nand Vanderiviere, Jesse Claus en Alex Spriet in elkaars buurt tegen. Tussen Nand en Alex was er slechts 4” verschil. Nand eindigde de wedstrijd als 33e ( 23e tweedejaars ), Jesse als 37e ( 25e tweedejaars ) en Alex als 40e ( 9e eerstejaars ). Iets verderop volgde dan Jeroen Lagrou die zijn plaats goed verdedigde en finaal als 56e en 31e tweedejaars over de finish kwam.

De scholieren meisjes liepen ook samen. Adeline Temmerman liep als eerstejaars een goede wedstrijd. Aan de finish eindigde ze als 7e en viel als 4e eerstejaars net naast het podium. Bij de scholieren jongens stond Robbe Depotter aan de start. In een heel snelle wedstrijd, waar er van in het begin heel snel gelopen werd, eindigde Robbe als 23e en 10e tweedejaars. In dezelfde wedstrijd liep Thomas Dewulf als 56e over de meet en hij eindigde 26e tweedejaars.

In de korte cross bij de mannen nam master Steven Vanderiviere een eerder voorzichtige start. Hij kon in de wedstrijd nog wat plaatsen opschuiven en kwam als 58e over de meet.

Bij de dames senioren hadden we terug een ruimere AVR-delegatie. In een wedstrijd die vanaf het begin open spatte, kon Hanna Vandenbussche zich goed handhaven in een achtervolgende groep. In een internationaal veld met 5 Engelse en 1 Nederlandse atlete binnen de eerste 10 eindigde Hanna mooi als 8e en als 3e Belgische. Iets verder was Evy Pieters rustiger gestart, maar kwam tijdens de wedstrijd nog goed opzetten. Onze AVR-dame die eerder goede resultaten behaalde in de korte cross eindigde als 22e en 10 Vlaamse atlete. Inneke Lambert nam dan weer een heel snelle start om dan in het middenstuk eventjes te moeten bekomen. Uiteindelijk eindigde ze toch knap als 34e en 16e Vlaamse. Saskia Vens had eerder gekozen voor een evenwichtige wedstrijd. Ze bleef de volledige wedstrijd ongeveer in dezelfde positie en kon op het einde nog een paar atletes afhouden.  Saskia finishte net na Inneke als 36e.

Na de senioren kwamen de junioren en de masters dames aan bod. Bij de junioren finishten Estelle Temmerman en Jani Montaigne na elkaar als 15e en 16e met enkele seconden verschil. Voor Jani zat er meer in, want ze werd haar spike uitgetrapt en moest stoppen om die terug aan te doen. In de wedstrijd van de masters liepen Sabine Dejaeghere en Hilde Hindryckx mee. Sabine eindigde uiteindelijk als 21e maar mocht als 3e bij de W50 op het podium. Hilde volgde iets later als 29e en 7e bij de W40.

De laatste wedstrijd van de dag was een wedstrijd met de junioren en masters heren samen. Tussen de 200 atleten vonden we ook enkele AVR-mannen. Bij de junioren liep onze derde broer Dewulf mee. Thibo werd 31e. Bij de masters werd Frederik Keersebilck mooi 40e en wat verder vonden we Kristof Huyghe terug als 78e en Gilbert Walraedt werd als master + 60 nog knap 90e, maar 5e in zijn leeftijdscategorie.

 

En daarna begon het harder te waaien en was het tijd om naar huis te keren.

Tekst: Jürgen Cneut
Foto's: www.crosscup.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.