BK Masters Veldlopen met podiumplaats voor Gilbert Walraedt

Gepubliceerd op 24 februari 2020 om 10:23

Het BK veldlopen voor de masters op zaterdag kreeg van de Brusselse overheid wel nog groen licht om door te gaan. Op een zware omloop met modder en met veel wind werden er 8 wedstrijden gelopen en we vinden ook 8 AVR-atleten in de uitslag.

Er werd gestart met een korte cross voor de masters. Dat was een extra wedstrijd die niet meetelde voor het Belgisch Kampioenschap. Over een afstand van 1600m werden Bruno Van Acker en Steven Vanderiviere 3e en 5e.

In de wedstrijd voor de mannen +55 over 5000m kwamen er 81 atleten aan de start. Als M60 liep Gilbert Walraedt een heel attente wedstrijd. Hij finishte als 9e maar mocht als 3e bij de M60 op het podium om zijn bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Bij de dames +45 werd er gelopen over een afstand van 4000m. Onder de 59 deelneemsters ook 1 AVR-atlete : Sabine Dejaeghere. Als W50 kon ze goed haar vrouwtje staan tussen de jongere atleten en ze eindigde als 8e. In haar categorie viel ze net naast het podium en werd ze 4e. Toch een heel knappe prestatie.

Bij de mannen M45 en M50 liep Kristof Huyghe mee tussen de 68 atleten. Met een 35e plaats en een 24e plaats bij de M45 plaatste hij zich midden in het pak.

De masters dames van de categorie W35 en W40 liepen een afstand van 5000m. Hilde Hindryckx hield de kleuren van AVR hoog en ze eindigde als 14e bij de W40.

In de laatste en langste wedstrijd van de dag kwamen de mannen M35-M40 aan de start over een afstand van 7000m. Op de zware omloop konden Dries Depoortere en  Frederik Keersebilck hun uithoudingsvermogen goed kwijt. Kersvers master Dries eindigde tussen de 89 atleten mooi als 14e en eindigde als 9e bij de M35. Frederik volgde iets verder als 32e algemeen en als 12e bij de M40.

En daarna ging het Park van Laken voor de volgende 24u op slot.

Verslag: Jürgen Cneut
Foto's: Crosscup