KVV cad en schol met 3 medailles en een festival van persoonlijke records

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 13:00

Door de Corona-crises werd het KVV voor de cadetten en de scholieren over 2 dagen gespreid. Op zaterdag kwamen de scholieren in actie en op zondag was het de beurt aan de cadetten. Beide dagen werden in het Limburgse Heusden georganiseerd.

Zaterdag:

Op zaterdag hadden we de meeste medaillekansen met Adeline Temmerman op de 800m. Zoals de laatste jaren altijd het geval is geweest, moest ze het nu terug opnemen tegen oa de zusjes Kluskens uit Lebbeke. Dit jaar was enkel Elena sneller dan Adeline en zo kon ze huiswaarts keren met een zilveren medaille in een tijd van 2’17”71, een knappe tijd op een kampioenschap. Nog bij de meisjes kwam Elise Depreiter Malysse op 2 onderdelen in actie. Ze liep pas voor de 2e keer een 100mh want ze is nog eerstejaars. Ze eindigde in 16”40 en dat is al een verbetering van bijna een halve seconde met de eerste wedstrijd. In het hinkstapspringen heeft Elise wat meer ervaring. Deze keer eindigde ze net onder de 10m met een prestatie van 9m98.

Bij de jongens hadden we 5 AVR deelnemers. Warre De Pauw nam deel aan de 100m en de 200m. Op beide afstanden bleef hij wat boven zijn PR en eindigde respectievelijk in 11”77 en 23”71. Op de 400m kwam Wouter Anckaert in actie en hij deed het voortreffelijk. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met meer dan 1sec en bracht het nu op 54”11.
Op de dubbele baanronde namen Robbe Depotter en Rahmon Idrizi het tegen elkaar op. Robbe won het pleit tussen de AVR-jongens en eindigde de wedstrijd finaal als 6e in een mooi nieuw persoonlijk record van 2’01”00. Wat verder in de wedstrijd eindigde Rahmon in een tijd van 2’10”90. In het hinkstapspringen deed Henok Dekaezemaker beter dan tijdens de oefenmeeting in Roeselare want sprong nu geen enkele nulsprong. Op het einde van de wedstrijd verbeterde hij tot 3x zijn vorige persoonlijke record en eindigde hij als 6e met een prestatie van 11m68.

 

Zondag:

Zondag kwamen de cadetten in actie. Bij de meisjes hadden we 1 deelneemster en dat was Jitske Bekaert. Jitske combineerde de 100m en de 200m en kwam om haar persoonlijke records te verbeteren. Op de 100m liep ze naar een tijd van 13”41 wat een verbetering zou zijn van haar persoonlijk record met meer dan 2tienden van een seconde maar jammer genoeg was er een rugwind van 2.1m/sec en dus telt haar pr niet. Op de 200m had Jitske meer succes met de wind. Met een meewind van 1.3m/sec komt haar pr van 27”32 wel in de ranglijsten terecht.

Bij de jongens hadden we een paar atleten. Joppe Bekaert startte op de 100mhorden. Voor Joppe was dit de eerste wedstrijd op de horden van dit kort zomerseizoen. Met een tijd van 15”77 deed hij ruim beter dan zijn beste tijd van vorig jaar ( 17”56 ). Op de 400m startte Zeno Neyt ook al met doel om een nieuw pr te lopen en dat lukte ook voortreffelijk. Zeno finishte in 1’01”14 en deed zo ruim een seconde beter dan voorheen. Jerome Kindt en Nand Vanderiviere namen deel aan de 1500m. Jerome verraste met een schitterende 2e plaats en een zilveren medaille. Daarvoor moest hij zijn PR verpulveren want hij liep nu 4’18”74. Na het BK veldlopen waar Jerome 8e eindigde nog eens de bevestiging dat hij op kampioenschappen goed presteert. In dezelfde reeks liep Nand Vanderiviere ook een heel goede wedstrijd. Ook Nand kon naar een nieuw PR lopen en eindigde finaal als 11e in een mooie tijd van 4’35”06. In de kampnummers hadden we 1 AVR-atleet en dat was Leandro Tallieu. Voor Leandro was het een beetje gokken aan welke disciplines hij zou deelnemen en zijn gok draaide goed uit. In het hinkstapspringen landde Leandro na zijn hink, stap en sprong 10m88 ver in de zandbak. Meteen goed voor een bronzen medaille. Jammer voor Leandro dat de wind op dat moment net iets te veel in het voordeel blies en daardoor deze prestatie niet gehomologeerd wordt. In het verspringen verbeterde hij zijn PR met 1cm en bracht het op 5m22.

 

Proficiat aan alle AVR boys en girls

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.