BK aflossingen

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 20:00

Op zaterdag 19 december mochten onze cadetten jongens de spikes aanbinden voor het BK aflossingen (4x800m). Na een moeilijke zomer met tal van geannuleerde wedstrijden, stond deze toch met stip aangeduid. Luxeproblemen voor ons als trainers, want 5 van onze jongens konden deelnemen. Allen verdienen ze hun plaats in de ploeg. Uiteindelijk lag de definitieve selectie en volgorde enkele dagen voor de wedstrijd dan vast. 

Wedstrijddag! Met z’n allen trokken we naar Moeskroen, stiekem hopend op een podiumplaats. We wisten dat onze ploeg dit waard was, een spannende strijd kondigde zich aan. 

 

15u25: We kozen als startloper voor Maarten Dewulf. Hij liep vorig jaar de snelste tijd onder onze atleten. Op papier onze snelste loper. Na een drukke zomer was het zowel voor ons als voor Maarten koffiedik kijken wat hij waard was. De keuze als startloper lag dus voor de hand, aangezien hij dan mooi kon meedraaien in de wedstrijd. Als tweede loper kozen we voor Nand Vanderiviere. Nand kan als geen ander lopen op gevoel en tijd. Een constant tempo is van groot belang tijdens een aflossingswedstrijd over 4x800m. Hij liep als enige een officiële 800m dit seizoen en kon zijn PR reeds verbeteren tot 2’12. Als derde loper kozen we voor Jesse Claus. Relatief een nieuwe ervaring voor hem, want naast veldlopen doet Jesse zelden piste. Enkele weken terug verbaasde hij ons met een razendsnelle 400m. Dat hij over snelle benen beschikt was hierbij bevestigd. Jerome Kindt mocht als laatste loper de stok naar de finish brengen. Jerome verbaasde iedereen vorige week tijdens het KvV 1500m met een zilveren medaille. Hij liep een indrukwekkende 4’18. Een stevige slotronde lopen is dus op zijn lijf geschreven. 

 

15u45: startschot! Maarten nestelde zich mooi voorin het pak en liep attent mee. Bij het ingaan van de laatste 200m plaatste hij zijn versnelling en liep de tegenstand onmiddellijk op 10m. Met 2’08 liep hij een prima tijd. Hij gaf de stok als eerste door. 

 

Nand kon zijn focus behouden en ook het gaatje achter hem werd niet kleiner. Van start tot finish liep hij autoritair aan de leiding. Hij legde zijn 2 rondjes af in een meer dan degelijke 2’14. Amper 2 seconden boven zijn PR. 

 

Jesse begon aan zijn allereerste officiële 800m ooit. Op kop…op het BK. Spanning troef dus. Jesse liep een prima 400m en liep verstandig met overschot. Even later kwam een atleet van KAAG aansluiten en probeerde Jesse af te schudden. Op 200m van de finish plaatste hij een indrukwekkende versnelling. Opnieuw een kloofje van een 10-tal meter en in een tijd van 2’08 gaf hij de stok door aan slotloper Jerome. 

 

Jerome liep zijn eerste ronde verstandig en voelde dat de atleet van KAAG kon aansluiten. Deze pakte over na 500m en probeerde Jerome af te schudden. Elke 50m ging het tempo de lucht in. Jerome nog steeds in het spoor. Laatste 150m…Het ging verschroeiend hard. Nog steeds met Jerome in zijn spoor. Laatste 50m…Zij aan zij sprintend naar de eindmeet. Gekker hoeft het niet te worden! Met een laatste krachtinspanning kon de atleet van KAAG het laken naar zich toetrekken. ZILVER! Podiumplaats op het BK, op amper 14 honderdsten (!) van goud. Een schitterend resultaat en bekroning van hun inzet de laatste maanden.

Met een tijd van 8’39”29 liepen de jongens ook de tweede beste tijd allertijden bij de cadetten jongens van AVR. Sedert 1987 liep er geen enkele ploeg sneller.

 #trotsetrainers. 

 

Evy en Thijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.