BK VELDLOPEN MET HANNA, SASKIA EN INNEKE

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 19:24

Vandaag werd het BK veldlopen georganiseerd in Brussel. Waar er andere jaren een paar duizenden lopers en toeschouwers waren, was het nu in heel beperkt gezelschap. Ook de atleten wisten eigenlijk niet waar ze stonden en het as uitkijken hoe de tegenstanders zich hadden voorbereid.
AVR had 3 atleten aan de start op de lange cross bij de senioren dames. Op hun programma 6 ronden van elk 1km. Snel na de start vormde er zich een kopgroep met 6 atleten waaronder onze Hanna Vandenbussche. Bij de eerste serieuze versnelling van Mieke Gorissen van ADD kon enkel Eline Dalemans van AVLO volgen. Kort daarna volgde Hanna met Sofie Van Accom. Bij een tweede versnelling van Mieke moest Eline ook lossen en kwam ze plots in het vizier van Hanna. Samen gingen ze de laatste 200m in en daarin moest Hanna nipt de duimen leggen tegen de iets snellere Eline. Een 3e plaats op dit kampioenschap en met deze tegenstand is zeker een heel mooie prestatie.
Saskia Vens en Inneke Lambert namen een eerder voorzichtige start. Tijdens de wedstrijd konden ze een aantal plaatsen goedmaken en Saskia liep telkens een paar plaatsen voor Inneke. Aan de finish was Saskia 20e en 32” later eindigde Inneke als 23e.

 

Proficiat aan onze dames.

 

Tekst: Jürgen Cneut

Foto: Bram De Keyser

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.