CrossCup betreurt annulatie van manche in Roeselare

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 09:20

Het BK veldlopen van afgelopen zondag was meteen ook de enige veldloop van de CrossCup van de 39ste jaargang. Vlaams minister van Sport Ben Weyts wees namelijk het concept voor de tweede en laatste manche in Roeselare af. In Roeselare zouden de cadetten, scholieren en junioren ook hun kans krijgen.

Na het bijzonder grote succes van de Brussels CrossCup werd het uitkijken naar de tweede manche op 21 maart in Roeselare. Die wedstrijd zal echter niet doorgaan. Dat besliste Vlaams minister van Sport Ben Weyts gisteren door de plannen die op tafel lagen af te schieten. 'Als organisator ben ik heel erg ontgoocheld, aangezien we afgelopen zondag méér dan bewezen hebben dat we in alle veiligheid een mooie veldloop kunnen organiseren. Het is zo zonde dat de minister ons concept zomaar afschiet zonder rekening te houden met de grote belangen van onze jeugdatleten. De Brussels CrossCup was een bron van positiviteit in moeilijke tijden. Iedereen was na afloop vol lof over ons, waarom krijgen we dan niet de kans om het in Roeselare ook de te bewijzen?', aldus CrossCup-organisator Jos Van Roy.

'Het is extra zuur omdat we in Roeselare eindelijk de jeugd een kans zouden geven met een kampioenschap voor cadetten, scholieren en junioren. Bovendien is de locatie in Roeselare nog makkelijker om af te sluiten voor het publiek dan het Park van Laken. We hadden maar wat graag de jeugd wat perspectieven geboden, maar dat zal voor komend winterseizoen worden. Afgelopen zondag hebben we zowel van de medische staf, als van de lokale politie lovende woorden gekregen over de veerkracht en veiligheid van onze organisatie. Daar trekken we ons aan op'.

Naast de annulatie van de manche in Roeselare en dus per direct ook het einde van het winterseizoen op Belgische bodem is er ook goed nieuws. 'Ik heb echter ook goed nieuws, aangezien ik na een vergadering met Golazo kan meedelen dat de 40ste editie van de CrossCup kan plaatsvinden komende winter. De manche van Roeselare staat gepland op 28 november en zal zoals gewoonlijk dienen als selectiecross voor het EK veldlopen in Dublin. Daarnaast wil ik de burgemeester en het schepencollege van Roeselare bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun', besloot Van Roy.


Bron: www.crosscup.be

Beeld: Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.