PK Veldlopen in Eernegem met 14 medailles.

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 08:27

Op zondag 16 januari 2022 werden de Provinciale Kampioenschappen veldlopen georganiseerd in Eernegem.

Er stonden een mooi aantal atleten van AVR aan de startlijn. We hadden ook te maken met enkele afwezigen wegens de inmiddels goed gekende redenen.

Bij de kangoeroes en de benjamins hadden we telkens een aantal atleten. Voor hen werd er geen klassement opgemaakt. Maar we willen toch zeker Jelte van Eenoo en Ada Liebaert bij de kangoeroes en Jasmien Hoverbeke en Alan Sanchez Vandamme bij de benjamins feliciteren met hun prestatie.

Vanaf de categorie van de pupillen werden er wel medailles uitgereikt op dit Provinciaal Kampioenschap.

Bij de pupillen meisjes eindigde Noor De Witte bij de tweedejaars net naast het podium, maar werd toch mooi 4e. In dezelfde reeks liep Lena Reddé naar een 8e plaats, Ilone Maes werd 12e in een reeks met 32 atleten die de aankomst bereikten.

Bij de pupillen jongens behaalden we met Klaas Hoverbeke bij de eerstejaars een eerste podiumplaats van de dag met een 3e plaats. In dezelfde reeks werd Mitch Suffys mooi 8e, Charles Schoonbaert werd 23e en Ceriel Liebaert 29e.

In de miniemencategorie werd er een afstand van 1830m gelopen. Bij de jongste miniemen meisjes behaalden we de eerste titel van de dag. Renée Liefhooghe won met mooie voorsprong. Mila Vervaeke en Leonie Toye bleven in elkaars buurt en eindigden knap als 5e en 6e. Een beetje verder in de uitslag vinden we op een 15e plaats Imani Claeys, op een 19e plaats Celeste Schoonbaert en Lea Luppens werd 28e. Lana Terryn was de enige AVR-atlete bij de oudste miniemen meisjes en ze finishte mooi als 5e.
Bij de jongens liepen bij de eerstejaars Mattis Saint Germain en Chase Suffys voortdurend vooraan mee in de wedstrijd. Op het einde moest Mattis de leider laten gaan en eindigde prima als 2e. Chase viel net naast het podium en werd wel mooi 4e. Voor beiden een mooie wedstrijd. Brik Depont werd in deze wedstrijd als 34e geklasseerd. In de tweede reeks was Arthur Devos de enige AVR-deelnemer. Hij kon zich prima in de eerste helft van het peloton houden en eindigde als 7e. ook een goede wedstrijd van Arthur.

Bij de cadetten en de scholieren liepen de eerstejaars en de tweedejaars in dezelfde wedstrijd. Dat zorgde voor een groter deelnemersveld, maar soms ook wat meer onduidelijkheid omdat er wel een apart podium was voor de eerstejaars en de tweedejaars.
Bij de cadetten meisjes was het een spannende wedstrijd tussen de 2 AVR-atletes Daglinde Cools en Shanaya Esther Schollaert. Daglinde was traditioneel traag gestart in tegenstelling tot Shanaya die meteen de wedstrijd in handen nam. Gaandeweg moest Shanaya wat gas terugnemen terwijl Daglinde naar voor schoof. Uiteindelijk kwam het tot een spurt en werd Daglinde 2e en Shanaya 3e bij de tweedejaarscadetten. Amelie Saint Germain liep daarachter een heel goede wedstrijd. Ze bleef constant lopen, verzwakte niet en liep als 8e tweedejaars over de meet. Voor Amelie, die ook op de indoorbanen spurt loopt, een heel goed resultaat.

Bij de cadetten jongens hadden we een mooie groep AVR-atleten aan de start. Niels Depont plaatste zich na de inleidende ronde dicht bij de podiumplaatsen. Jonas Lagrou startte wat behoudender. Na verloop van tijd moest Niels wat plaatsjes prijsgeven en won Jonas er enkele. Op het einde eindigden ze nog in elkaars buurt. Niels werd uiteindelijk 4e tweedejaars en Jonas 5e. Iets verder in dit pak van 40 atleten vonden we ook nog de eerstejaars Ewoud Lagrou, Amani Roelens en Elias Vanhuysse. Ewoud behield en beetje zijn positie van na de eerste ronde en Amani kon nog enkele atleten remonteren. Elias liep een heel constante wedstrijd. Uiteindelijk werden ze 17e, 19e en 22e bij de eerstejaars.

Bij de scholieren meisjes was Emma Demaeght de enige AVR-deelneemster. Ze liep een verstandige wedstrijd, had wat last van de heuveltjes, maar mocht uiteindelijk als 3e op het podium bij de tweedejaars scholieren. In dezelfde wedstrijd liepen de masters +50 hun wedstrijd over 3565m. Sabine Dejaeghere startte  direct goed en kon voortdurend als 1e master haar rondjes afhaspelen.  Aan de meet had ze een mooie voorsprong op de andere masters en zo kon ze zich kronen als provinciaal kampioen bij de masters +55.
Bij de scholieren jongens hadden we terug een mooie groep AVR-atleten aan de start. Direct na de start liep Jerome Kindt voorin mee met kort daarna een groepje met Nand Vanderiviere, Jesse Claus , Alex Spriet en Jeroen Lagrou. Jerome, Nand, Jesse en Jeroen liepen bij de tweedejaars en Alex bij de eerstejaars. Jerome voelde zich de ganse wedstrijd goed en probeerde van ver weg te lopen van de naaste concurrenten. Uiteindelijk bleek zijn poging net niet ver genoeg te reiken en op een dikke 200m van de aankomst werd hij terug bijgehaald. Uiteindelijk werd hij wel heel knap 2e na een sterke wedstrijd. Nand kon zich gaandeweg de wedstrijd losrukken van de andere AVR-atleten en finishte sterk als 4e bij de tweedejaars. Een kleine 20 seconden later werd Jesse 5e en Jeroen finishte nog als 7e. Bij de eerstejaars liep Alex vlotjes mee met zijn 1 jaar oudere collega’s. Uiteindelijk bleek dat hij aan de finish als 3e eerstejaars werd afgevlagd.
Net zoals bij de scholieren meisjes liepen de masters mannen +50 mee met de scholieren. Bij de oudste masters liep Gilbert Walraedt een heel mooie wedstrijd, maar op het einde kwam hij 5 seconden te kort voor de overwinning en werd zo 2e bij de masters +60. Bij de masters +50 liep Peter Sinnesael een goede constante wedstrijd en eindigde tevreden als 5e in zijn categorie. Een heroptredende Danny Musseeuw liep sedert ongeveer 5 jaar opnieuw een wedstrijd in AVR-shirt. Bij de masters +55 eindigde hij toch knap als 4e.

De volgende wedstrijd was de gecombineerde wedstrijd tussen de dames junioren, senioren en masters -50 jaar. Naar gelang de wedstrijd vorderde namen 3 atletes afstand van de rest. Daarbij 1 master en 2 senioren waaronder Saskia Vens. Toen de andere seniore bij het begin van de laatste ronde versnelde kon Saskia niet meer reageren. Maar ze bleef wel goed haar positie behouden en eindigde dus als 2e bij de senioren. Iets verder in de wedstrijd kwamen op een bepaald moment Jolien Musseeuw en Estelle Temmerman samen. Uiteindelijk kon Jolien nog wat afstand nemen van Estelle en ze eindigden respectievelijk als 8e en 9e bij de senioren. Bij de junioren kwam Julie Voet nooit in de problemen. In het begin van de wedstrijd ging ze nog goed mee met de eerste senioren, maar gaandeweg verloor ze contact met de kopgroep. De volgende juniore volgde echter op verre afstand en zo kon Julie onbedreigd provinciaal kampioene worden.

Bij de junioren en de masters heren -50 jaar kwamen er een aantal AVR-atleten aan de start. In de gecombineerde wedstrijd liep Frederik Keersebilck als 1e AVR-man over de meet. In de gezamenlijke wedstrijd werd hij 15, gevolgd door Steven Vanderiviere als 17e. Rahmon Idrizi ( junior ) en Jean-Claude Maddelein eindigden na elkaar op positie 24 en 25. Ten slotte liep Didier Vermote na een vermoeiende wedstrijd als 33e over de finish. Per categorie eindigde Rahmon als 3e junior, Steven als 5e bij de M40, Jean-Claude als 7e bij de M40, Frederik als 4e bij de M45 en Didier werd 13e bij de M45.

De senioren mannen liepen een aparte wedstrijd. Er kwam heel wat schoon volk aan de start met oa Jonathan Goedeseune van Flac en de gebroeders Casteele van Kortrijk. Net daarachter kon Mathias Hoornaert zich snel vrijmaken van de andere deelnemers. Hij liep een groot deel van de wedstrijd tussen de koplopers en de rest van de deelnemers om uiteindelijk heel mooi als 5e te eindigen.

Als uitsmijter kregen we nog 2 korte crossen. Bij de dames, over een afstand van 1575m, kwamen er 2 AVR-atletes aan de start. Evy Pieters en Adeline Temmerman streden voor de medailles en finaal moest Adeline haar trainster laten voorgaan. Evy werd 2e en Adeline 3e. Bij de heren waren er ook 2 AVR-atleten aan de start. Trainer Thijs Vandermeersch kon zich halfweg het pak nestelen en eindigde uiteindelijk als 6e. Matthias Deprez eindigde in deze laatste wedstrijd van de dag als 9e.

We sluiten deze eerste kampioenschappen af met 3 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles. Proficiat aan alle deelnemers.

Tekst: Jurgen Cneut