Europees Kampioenschap Veldlopen voor Clubs

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 09:11

Dit weekend was het moment aangebroken voor de 4 dames die AVR afvaardigde voor het Europees Kampioenschap Veldlopen voor Clubs in Oeiras-Lissabon.

Alle voorbereidingen en trainingen verliepen goed tot ze afgelopen donderdag een verplichte Covid-test moesten laten afnemen voor vertrek. Hanna Vandenbussche en Veerle Dejaeghere reageerden totaal onverwacht positief en konden zo niet mee naar Portugal. In laatste instantie kon juniore Julie Voet inspringen zodat ze toch konden deelnemen aan het ploegenklassement waarvoor er minimum 3 atleten moeten finishen.

Zaterdag was er een laatste Covid test voor de wedstrijd van zondag en nu bleek Evy Pieters positief.

Zondag stonden met Saskia Vens en Julie Voet dus nog 2 atletes aan de start. Het was een heel hoogstaand deelnemersveld met bij de topclubs uit Spanje, Portugal en Turkije ook enkele Ethiopische en Keniaanse atletes. In een wedstrijd over 6000m kwamen Saskia en Julie na de eerste ronde van 4 samen door als 50e en 51e. Gaandeweg kon Saskia een beetje opschuiven en liep ze wat verder van Julie weg. Aan de meet eindigde Saskia als 46e en Julie als 58e. Voor beiden zeker een goed resultaat. We mogen zeker niet vergeten dat Julie als junior gewoon is om in België wedstrijden tot 4500m te lopen.

 

Beiden kijken dan ook terug op een geslaagde wedstrijd na een turbulente paar dagen.

 

Alvast proficiat om AVR in moeilijke omstandigheden goed te vertegenwoordigen.

 

Tekst: Jürgen Cneut

Foto's: Saskia Vens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.