BVV CAD EN SCHOL MOOIE AFSLUITER VAN WEEKEND

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 22:27

Na de Beker voor Vlaanderen voor de pupillen en de miniemen op zaterdag, kwamen de cadetten en de scholieren in actie op zondag. Vorig jaar kwamen we te kort om in de 2e afdeling te blijven en zo moesten we dit jaar dus aantreden in de 3e afdeling. Doel was om op het einde van de dag bij de eerste 2 van de 11 ploegen gerangschikt te zijn om volgend jaar terug in de 2e afdeling deel te nemen.

Met een ploeg van 27 cadetten en scholieren konden we op bijna alle disciplines iemand laten deelnemen. Jammer genoeg waren er een aantal proeven bij de scholieren meisjes zonder AVR-deelneemster. Het waren heel moeilijke omstandigheden wegens de harde wind en bij momenten stormachtige windstoten.

We begonnen de wedstrijd goed met een overwinning voor Flore Vandenbroucke bij de cadetten in het kogelstoten en van Emile Dorme op de 400mhorden bij de scholieren en een 2e plaats voor Kobe Verleyen in het verspringen bij de scholieren. Tussendoor behaalden Jarne Myngheer en Camille Monserez op de 300mhorden en Louis Verhaeghe in het speerwerpen bij de cadetten mooie resultaten op voor hen ongewone disciplines.

Daarna behaalden we voortdurend goede resultaten met enkele uitschieters die er extra voor zorgden dat we de ganse namiddag bij de eerste 4 ploegen gerangschikt waren. Elise Meirlevede werd 3e in het kogelstoten bij de scholieren en wat later 2e op de 800m, Lukas Sarrazyn won autoritair het speerwerpen en het kogelstoten. Fran De Pauw en Céleste Schoonbaert ( met een PR ) behaalden de nodige punten in het verspringen, afstandsloper Amani Roelens nam deel aan het hoogspringen en Brik Depont behaalde ook belangrijke punten in het kogelstoten bij de cadetten. Op de loopnummers behaalden we ook mooie resultaten. Bij de cadetten wonnen Lisa Debucquoy de 100m ( met een tijd van 12”99 de 2e beste tijd ooit bij de cadetten meisjes van AVR ) en Imani Claeys de 200m, Flor Hammache werd 4e en 3e. Bij de scholieren werd Alexi Himbrecht 6e op de 100m en Ode Veranneman 5e op de 200m en bij de jongens finishte Lukas Cneut als 2e op de 100m en invaller Andres De Deyne werd mooi 6e op de 200m.

Ook de afstandsnummers leverden de nodige punten op. Arthur Devos op zijn eerste 800m en Chase Suffys op zijn eerste 1500m behaalden de 5e en 8e plaats. Margaux Duprez en Renee Liefhooghe werden 3e en 2e op de 800m en 1500m. Bij de scholieren jongens won Jonas Lagrou een tactische reeks en werd Niels Depont 5e.

In de kampnummers sprongen Chase Suffys en Mila Vervaeke intussen over 1m45 en 1m30 bij de cadetten, werd Emma Decancq 3e in het speerwerpen en Louis Verhaeghe 2e in het verspringen.

Voor de afsluitende aflossingen stonden onze AVR atleten nipt aan de leiding. Met kwaliteitsvolle aflossingen en bijhorende resultaten met overwinningen voor de cadetten meisjes en de scholieren jongens, 2e plaats voor de cadetten jongens en een 4e plaats voor de scholieren meisjes waren we zeker van de overwinning. Speciale dank hier aan Willy die bijna de ganse namiddag alle mogelijke aflossingen inoefende met de betrokken atleten.

 

Proficiat aan alle atleten, bedankt aan de talrijke supporters en hopelijk kunnen we volgend jaar in 2e afdeling een mooi resultaat neerzetten. Voor de 2ejaars scholieren Lukas C, Lukas S, Niels, Jonas en Ode was dit de laatste BVV bij de cadetten en de scholieren.

 

Tekst: Jurgen Cneut

Foto’s: Nathalie Vandewalle

Op deze foto ontbreken Flore Vandenbroucke, Amani Roelens, Jonas Lagrou, Lukas Sarrazyn, Arthur Devos, Margaux Duprez, Celeste Schoonbaert, Renee Liefhooghe, Ode Veranneman en Andres De Deyne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.