BK cadetten en scholieren en aflossingen junioren succesrijk

Gepubliceerd op 16 september 2019 om 17:06

Tijdens het Belgisch Kampioenschap voor cadetten en scholieren te Moeskroen (14 en 15 september) mochten we mooie resultaten noteren van onze vele aanwezige AVR atleten.

Dag 1,

Vandaag kwamen er 7 AVR-atleten aan de start van hun BK

Victor Priem mocht de spits afbijten in het polsstokspringen bij de cadetten. In een wedstrijd met heel sterke Waalse tegenstanders stond Victor als 4e ingeschreven. Na een spannende wedstrijd en bijna foutloos parcours tem 3m60 moest er een beetje gegokt worden voor de medailles. Uiteindelijk bleken de 3 Waalse favorieten toch net iets te sterk en eindigde Victor als 4e met een prestatie van 3m60, enkel 1cm onder zijn PR.

Lore Louagie kwam aan de start van de 400m bij de cadetten. Lore was met de 4e tijd ingeschreven en mocht dus hopen op een finaleplaats op zondag. In de laatste reeks werd ze 2e en kon met de 4e beste tijd naar de finale. Met een tijd van 1’00”93 bleef ze net boven haar PR maar zondag komt de finale er nog aan.

Bij de cadetten jongens was Wouter Anckaert ingeschreven op de 400m. Hij liep net onder de limiet voor deelname. Met de traagste tijd ingeschreven had Wouter dus niets te verliezen. Door een nieuw PR te lopen kon hij nog enkele atleten achter zich houden, wat dus een goede prestatie is. Het nieuwe PR van Wouter is 58”07.

Op de 80m horden bij de cadetten waren er heel wat atleten die hun minimum behaalden. Voor AVR deed Elise Depreiter Malysse mee. Met een tegenwind voor de spurtnummers was het een beetje afwachten welke tijd Elise zou lopen. Met 13”00 deed ze echter 26 honderdsten beter dan haar vorig PR. Elise was ingeschreven met de 33e tijd maar finishte uiteindelijk als 14e, heel knap gedaan.

Op de spurt zonder horden hadden we bij de scholieren jongens 2 deelnemers. Michiel Cneut en Warre De Pauw waren onze AVR-atleten van dienst. Michiel was ingeschreven met 1 honderdste van een seconde sneller dan Warre. Door de tegenwind waren er geen persoonlijke besttijden mogelijk. Nu was Warre 1 honderdste sneller dan Michiel met als respectievelijke tijden 11”90 en 11”91. Ingeschreven met de 26e en 27e tijd eindigden ze ook op deze positie.

De laatste atlete aan de start was Adeline Temmerman op de 800m bij de cadetten. Adeline was ingeschreven met de 3e tijd, maar op een kampioenschap wordt er over het algemeen tactischer gelopen en is er alles mogelijk. Voor Adeline verliep de wedstrijd perfect en er werd flink doorgelopen. De eerste 3 ingeschreven atleten eindigden ook op deze plaatsen en zo mocht Adeline als derde op het podium. Met een eindtijd van 2’18”12 deed ze ook iets beter dan haar vorig PR.

Dag 2 van BK cadetten en scholieren met aflossingen voor junioren

Dag 2 in Moeskroen werd een drukke dag met heel wat AVR-atleten aan de start.

Joppe Bekaert mocht de dag beginnen in baan 1 van de eerste reeks van de eerste discipline van de dag, 100mhorden bij de cadetten. In een heel sterk deelnemersveld was het voor Joppe kwestie van naar zijn eigen prestatie te kijken. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 17”56, of 4 honderdsten beter dan ooit. Goed gedaan dus.

Bij de scholieren hadden we op 110mhorden een kandidaat voor een podiumplaats. Iben Degryse stond ingeschreven met de 4e tijd, maar op een technische discipline zoals de horden kan er snel iets verkeerd gaan. In de reeksen liep Iben naar de 3e tijd en een nieuw PR ( 14”77 ). In de finale later op de middag ging het nog een pak sneller. Iben eindigde zijn wedstrijd in een nieuw PR en clubrecord ( 14”58 ), maar bovenal eindigde hij als 3e en mocht dus de tweede bronzen medaille van deze kampioenschappen gaan ophalen.

Victor Priem koos vandaag voor het kogelstoten. In een regelmatige wedstrijd gooide hij zijn kogel naar 12m59, zijn 2e beste prestatie ooit. Daarmee werd hij 8e, de plaats die hij ook op de inschrijvingslijsten bekleedde.

Voor de middag kwam Warre De Pauw ook in actie. Na de 100m gisteren kwam hij nu aan de start op 200m. Als 19e ingeschreven mocht hij niet hopen op een finaleplaats. Uiteindelijk liep Warre naar 23”53 en eindigde hij als 19e.

Tijdens de kampioenschappen van de cadetten en de scholieren staan traditioneel ook de Belgische aflossingskampioenschappen voor de junioren op het programma. AVR had 1 team ingeschreven, nl. een ploeg bij de 4x1500m bij de mannen. Volgens de inschrijvingslijsten zou het een zware dobber worden aangezien er een aantal sterke ploegen ingeschreven waren. De wedstrijd verliep helemaal anders dan gedacht. Startloper Warre Bouckaert liep een heel goede wedstrijd en kon na 4’09 als 2e de stok doorgeven aan Stan Vanhecke. Stan liep ook een goede tijd van 4’11 en kon zelfs aan de leiding doorgeven aan Thibo Dewulf. Thibo deed heel hard zijn best om zich vooraan de groep te houden en kon net als 2e de aflossingsstok doorgeven aan Mathias Hoornaert. Mathias moest afrekenen met op papier snellere lopers, maar de laatste ronde kon hij nog een tandje bijsteken en kon de opkomende ploegen afhouden. In een tijd van 17’00”70 konden ze onverhoopt en onverwacht als 2e op het podium. Een dikke proficiat voor dit junioren team.

In de namiddag was er de finale van de 400m voor de cadetten meisjes. Zaterdag liep Lore Louagie naar de 4e tijd in de reeksen, net boven haar PR. In de finale ging ze nog wat sneller en ze eindigde in een nieuw PR van 1’00”33. Daarmee eindigde ze als 5e, maar met een finaleplaats en een nieuw PR kan Lore zeker tevreden zijn.

Op de 800m stond Maarten Dewulf aan de start bij de cadetten. Eerder had hij zijn broer naar de zilveren medaille zien lopen. Zelf mocht hij in de, op papier, snelste reeks starten. Maar niemand van de toppers wilde tempo maken en de eerste ronde werd aan een wandeltempo gelopen. Maarten eindigde achteraan de groep in 2’18”63. De podiumplaatsen waren voor de op papier traagste reeks waar ze wel voor een tijd gelopen hebben.

Mart Verstraete had zich nipt voor de Belgische Kampioenschappen kunnen plaatsen op het speerwerpen bij de cadetten. Hij vond tijdens de wedstrijd nooit zijn beste arm waarmee hij de kwalificatienorm behaalde. Hij finishte met een worp van 34m72.

De laatste AVR-atleet die aan de start kwam, was Robbe Depotter op de 1500m bij de scholieren. In een eerder tragere wedstrijd kon Robbe zich als 11e plaatsen in een tijd van 4’21”33. Ingeschreven als 15e deed hij dus beter.